Sunday, 26 April 2015

BOSAN 2

hai :)) lapuknya buat entri start dgn hai kan. ada tak sesuatu yg lebih mainstream dari hai hmmmm hello? hoii! pewiiitt hmm ok aku mengaku. aku takde idea nak tulis apa. mengaku.

pewiiiiit everyboddyyyy

hoho hmmm

entri macam biasa, homework yang banyak dan aku rasa macam nak gila dah mengadap benda tu. bersepah katil aku dgn homework yang tak pernah berenti mengalir masuk. mencik mencik mencik! >.< dan ye aku menyesal bawak balik benda tu sebab hakikatnya aku tak buat benda pun. hanya sentuh nota sains bab 6 yang tak siap siap walaupun dah masuk bab 7 dan cikgu nak tgk nota tu nanti o em ji. help meeee

sebab homework aku stress. sebab stress aku rasa nak berenti skolah kawin ngan anak raja hidup goyang kaki oh indahnya hidup. but the real problem here is anak raja mana yang berkenan ngan aku. hmm sad lyfe. ain sedar diri -.- jelesnya ngan kate. ok tetiba. prince william hensem ok oh oh oh

dah cukup dengan angan2 mat jenin, kini aku perlu mengorak langkah bagi menghadapi zaman milineum baru ini yang pasti sahaja sarat dengan muatan cabaran reformasi. adakah aku bersedia? mampukah aku? ya disebabkan itu amat perlu bagi aku bersiap siaga dengan lebih awal dan bergerak secara glokal serta berfikir secara global menempuh pasca kemodenan ini. fuh ayat bm. #kitabelajarnganparahathirah

but everyone know that action speak louuddder than words. yeah i believe in that too. but just look at me. hmm hampeh dgn diri sendiri. bila nak berubah pun tak tahu. serious talk aku rasa 10 a tu jauh sangat aku nak capai. tengok je la stakat mana je usaha aku. aku rasa tak sampai 20 peratus pun.

sekarang dah bulan empat dan beberapa minggu lagi bulan lima menyusul and here i am nothing. dahlah bulan lima ppt. i really wish for a flying colours result. i want to prove to everyone that i can get a good ranking too. hmmm ok sadlyfe sadlyfe. hmm

aku pun tak tahu nak tulis entri apa lagi. lifeless betul aku rasa.
baju tak packing lagi homework tak siap semua terbengkalai ahhh bosan nya bosan

i caaaaaaannnnnnnnnnnnnooooooooooootttttttttttt wait untuk balik bermalam yang seterusnya. aku harap plan aku menjadi untuk bulan tu stelah ditangguh tangguh tangguh tangguh. moga moga urusan aku dipermudahkan. ameen ameen.

untuk yang membaca entri ni
do pray for my success in pt3, ppt and trial.

mimpikan apa yang mustahil
percayakan apa yang sukar dipercayai
dream big
work hard

i love you.

Wednesday, 15 April 2015

BOSAN 1

haii :D
every wednesday is english day,so
lets write in english hahah (even my english is so bad//imsorryT_T)

now is 'geografi' time and i am so boring plus i dont know how to do the task that cg.anuar gave. i open my twitter acc and its not good because im boring af(opss sorry)

this evening after english class ahh susah weh taip kut bi.

hahaha.. bahasa melayu la pulak

sape pasang lagu terakhir ni *lapairmata

****

petang ni aku akan meneruskan tugas sebagai qm berjaya hoho... malam ni hias khemah and aku tak tahu nak pegi ke tidak (berasa malas) esok ladies nite and jumaat kelas mat. apak penuh jadual aku ceh ceh
bila boleh tidur
bila boleh basuh baju*omgainrajin<3

otak rasa macam sejuk je. tak tahu nak tulis apa benda. hmm apa ye cerita menarik yang berlaku minggu ni? hmmmmm.
ok sampai sini dulu. oh lupa minggu depan balik gembiranyaaa hehe

ok bye everyone.
salam sayang dari makmal komputer 1 sahut,
AIN <3### ;D

Friday, 10 April 2015

i love and miss each and everyone of you so damn much



my all time favourite people. i love you guys so so much *holdinguptears


our last pic before streaming. STREAMING. yes. form 3 kena streaming. i miss the past members of 3 akhlak so damn much.

dapat tahu susunan kelas masa hari khamis lepas habis kelas kh. masa tu aku dari bengkel ngan zatul naik ke kelas dgn girangnya ceh, jalan jalan aip kenapa ramai sangat org duk berkumpul kat board batch aku bermonolog. aku pun cepat2 ah g tgk ada apa (sebenarnya dah rasa dah mesti pasal streaming)

first skali aku cari nama aku kat 3a TAKDE aku cari cari nampak kat 3H . terus rasa nak terjelopok jatuh kat situ . sedih gila babung tahu :'( lepastu aku trus blah dari situ sebab rasa macam lost kau tahu. aku dapat rasa tangan aku mcm menggeletar skit. eeeiii over betul aku. hmmm

jalan jalan masuk kelas nak simpan buku. masuk je kelas i be like. tak mboh streamingggg . miss pun tegur, aip ada miss f ke dalam kelas. oh sorry teacher. miss pun be like alaa takpe la. ain kelas mana laa takpe la nanti jumpa miss lagi. blablabla.

ok g simpan buku and aku pun pegi kat zatul and tiba tiba burst out crying . sorry tak mampu nak tahan. :'( i was so sad back then because zatul kelas lain iqa kelas lain sa kelas lain erna kelas lain. aku farah ngan aiman je sesat kat kelas tu. sedih doh.  aku takut .

kalau zatul ikut aku pun takpe gak hmmm sedih 

but now things getting better. but still 3a will be always has a very special place in my heart.

kesayangan.
atas dari kiri: jepa,krul,ipe,farah,zatul,aina,asma',cmon,aida,yunie <3
duduk dari kiri: ikmal,akmal,aiman,amer,zul,capex,ustazah maznah,iqa,ain,sa,erna,safiras,nurul <3
baru ingat nak upload video. tak boleh pulak. ah damn :'(

Thursday, 9 April 2015

I'm HOME :)

hai <3
lama nya tak update blog. sobsob *sedihlasangatkononyakan*
first of all, thank you very very very berry  much to Ustazah Nor Hayati, my all time favourite principal<3 because gave me and sahut's student the oppurtunity of coming home #pardonmyenglish.

people,
how can me not to love ustajah so so much. she is so kind, loving, charismatic, haa apa lagi. oh she is just tooooo damn good to be love. fuh ayat. hahahaha

ya Allah sumpah hari ahad tu happy gila sampai rasa nak tertonggek jatuh kerusi dah sebab tahu hari ni boleh balik. mana taknya baru je saling luah meluahkan rasa hati dgn farah, aisya ttng betapa tepunya otak perasaan dgn kehidupan di sahut sebab rasa mcm lama dah duk kat situ. ok idk how to describe it but it something like,, urmm urmmm

macam you need a new environment or a new fresh air because udara kat sahut ni dah terlalu basi untuk dihirup ohmygod hiperbolanya, ok takde la sampai mcm tu. tapi lebih kurang cam gitu jugak lah. mungkin tak semua rasa cam gini. mungkin aku farah ngan aisya je kot rasa macam gitu. hmmhmm

perasaan tu buat kau rasa macam malas ar nak buat tu buat ni. study pun rasa maalas. apatah lagi basuh baju. nasib ada mesin basuh kan. lepas ni kena standby duit syiling bebanyak bcos being a form 3 student made me go lazy af. maaf bukan maksud aku nak mencarut ke apa. hmm.

ditambah pulak dgn stress sebab homework tak berenti renti mengalir masuk. kalau duit tak berenti mengalir maksud takpe gak. ya Allah bersyukur aku lapan keturunan. hmm tapi ni homework. oh mengalir ngalir stress aku. T_T cikgu, kenapa kenapa. ok nak salahkan cg pulak. tak guna benor jadi anak murid. hiks

you know what, ustazah FAHAM tau masalah kitaorg see. ya Allah , sungguh aku bersyukur dapat ustazah. i love her so so so much <3 <3 <3 love tiga bijik. haha dan sebab ustazah faham la kitaorg dpt balik hari ni. kalau tak duk mereput la kat sahut lima minggu X_X

bukti nombor dua ustazah faham kitaorg adalh bila ustazah bagitau cikgu2 jgn bagi homework yg terlalu banyak kat kitaorg. ustazah, ustazah buat saya nak nangis lah T_T ohmygod you are one of the most understanding person i ever know :') lagi lagi bila waktu balik bermalam. sebab apa? sebab ustazah tahu kitaorg takkan buat pun and end up meniru jawapan kawan hari sabtu. ustazah tak suka cam gitu sebab apa? sebab SIA SIA.

ustazah nak kualiti bukan kuantiti. so, kalau homework sikit tapi buat dgn usaha sendiri is better than meniru. yang tak tahan adalah buat nota. ya Allah aku ni dah lah malas tahap singa *kesingarajin?* #maafsinga . buat nota tu mmng la ada benefit but sometime aku menyalahgunakan benefit tu so , sia sia lagi kat sini. kalau mat aku ok je nak bagi homework yg banyak pun tapi jgn lar banyak sangat. siriyes aku cakap, sebab homework, i dont even have a time to study and sleep and sometime eat.

ok mungkin org lain ok je dgn homework yg banyak or aku sorang je yg mengomen sbb aku je rasa homework aku bnyak padahal SIKIT JE. ok. mintak maaf. ni pandangan aku. tak bermaksud sama sekali nak mengguris guriskan hati sesiapa sebab aku ni seorang yang tak berani nak guris hati perasaan jiwa  emosi org. betul ni. percayalah. so andai kata ada jgk yg terguris rasa sakit pedih, ampun maaf. ampun maaf T_T

tapi tapi,, aku tak sepatutnya merungut kan sebab no pain no gain. you know what, aku rasa macam aku tak layak je nak dapat sepuluh a *luluhhatiakumasataipnitau:'(*  masa awal2 tu aku konfiden aku akan dapat sepuluh a. tapi lama2 rasa macam tak layak je. Ya Allah, you know what is the best for me. kalau Kau tak izinkan aku dapat 10 a, aku akn cuba terima. but buat masa skrng inshaAllah i will try my best and force myself to be budak rajin T_T rajin study rajin belajar rajin buat homework rajin buat nota

hmmm aku rasa mcm nak nangis je lah weh. aku pun tak tau kenapa. hmmm :""""""(

haaa,,,benda ni agak annnoying la sikit sebab. sebab bila ustazah bagi balik pun timbul isu. aku bersyukur sangat sbb parents aku bukan lah seseorang yang macam apa ye. hmmm. parents aku pun ok dgn ustazah ni. aku rasa abah aku dah lali dah sbb aku rasa dah lapan puluh kali aku bagitau dia betapa baiknya ustazah dan betapa aku suka sangat kat ustazah. huhhu...

ok sekian saja entri kali ni. nanti aku update lagi sebab aku ada beribu. erk menipu beberapa lagi cerita yg ingin teringin meningin aku kongsikan bersama ceh. haha. tu pun kalau aku rajin la. ok bye. assalamualaikum. #nakgibacapiksi<3 #matmalam #lemparlove