AIN D

The Writer

Hello People! My name is Ain, I’m turning 18 this year(OMG). So, basically I'm a student with quite a lot of passions and enthusiasts of all things “Beauty, Fashion and Life” related. Get to know more fascinating things about me hehe as you read my blog! xoxo, dew💖


Read More About Me Here



iKON



DISCLAIMER!!!!
DO NOT READ THIS IF YOU ARE A BORING PERSON AND CANNOT STAND SOMEONE FANGIRLING OVER THEIR FAVOURITES THANK YOU.

hello everyone

teka siapa yang tengah nangis petang petang macam ni ahahhaha lol

tbh aku tak rasa aku pernah nak keluar air mata petang petang macam ni tau hahahahaha eh no ada baru baru ni ahahahahaah

ok la damn aku malas gila nak menaip sebenarnya tapi demi ikon sanggup bukak blogger hahahaha no i love ikon so much. rasa nak bagitahu seisi dunia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i love them so much you and i would never can imagine how much is that so much

i honestly wish i was there starting day one! im so sorry i was not there but after watching all your shows especially mix n match i felt more close to you guys. i felt like i was really there, all along in your journey! ikon fighting jeongmal saranghae~~~~~~~~

thank you to love scenario i finally get to know you guys ! please come to malaysia again!!!!!!!! i will do everything i have to go to your concert or even a fan meeting pleaseee T_T

at first it was so hard to choose my favourite member hehehe im not sure between junhoe hanbin and jinhwan hahahaha but yeah i finally get to decide and stick to one and thank you to dania of course kalau tak i will never get to decide hahahahahha

so i choose hanbin!!!!!!!!!!!!!!! i love this man so much!!!!!!!!!!!! so talented handsomeee i just wanna cry because i felt like loser uwaaaaaaaaaaaaa

of course it was hard to stick to one person when you become a kpopers or a kpop fangirl! hahahaha i love so many other kpop idols hahhahaha hashtag saya multifandom wkwkwkwk

but yeah i can say hanbin over anyone else. hahaahahhaa tapi kalau masa tu tengah layan kang daniel then kang daniel la nombor satu masa tu. kalau tengah layan byun baekhyun then baekhyun la masa tu. kalau tengah layan jihoon then jihoon la masa tu and sama la untuk yang lain lain pun ahahahhaha gila. but when i get back to hanbin i boleh rasa he is the one! fulamak kau ahahhaahha

there is so many things i love about hanbin pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee let him be mine for real forever!!!!!!!!!!!!!!! hahahahahaah

sampai sekarang i still tak boleh tengok win !!! tak tahu kenapa takut ahahhaha emmm tapi nanti kena tengok jugakkkk. i had so much more to say but yeah i think thats all for today so bye

iKON YOU DESERVES NOTHING BUT LOVE SUPPORT AND ALL GOOD THINGS IN THIS WORLD!!!!!!!!!!!!!!!!1 I FEEL LIKE GIVING EVERY SWEET THINGS IN THIS WORLD FOR YOU GUYS :"""""""""") RISE IKON RISE FIGHTING


from TEAM B to iKOn
from 6 to 7
i will always love you!
<3


STAN IKON STAN TALENTS</3

Read More

A day before D-Day

Hello evelibadehhhh

Tak de content pun untuk entri ni sebenarnya(ala macam lah sebelum ni ada wkwkwkwk) emmm apa ye

Seriously tak tahu nk tulis apa hahahahhha emm ok lah nak tulis pasal spm lah hahahahhaa ok the day before result spm 2017 (14 March 2018)

To be honest, it was one of the best day everrrr in my life!!!!! So many small things happened which i was and still am grateful for!

The day where i finally met my friends(ahhh shed tears😢) after last day dekat sahut which was paper chemist. Teacher zilaaa i miss youuuuuuuu jeongmal jeongmal :(

Ok pada hari berkenaan iaitu hari rabu, my alma mater acewahhh ahhaha held satu program macam halatuju selepas spm yang diuruskan oleh pihak shutera yang mana saya tak join pun hehehhee....

So lepas habis program tu, my friends yang join program tu, dania, aida, yan dan farah diaorang lapar!! Hahahahaha bila dah lapar mesti la nak makan kan lol jadi diaorg pun decide nk keluar cari makan sebab tak de makanan kat kantin entah tak tahu lah sebab apa ni aku reka je hahahahha jadinyaa,,, diaorg mintak lah nak pinjam kereta cikgu lan!!!! Dan surprisingly nya cikgu lan dengan coolnya bagi pinjam kereta dia like whattttt cikgu!!! :"(

Dan diaorg apalagi happy la lepastu siap hantar story lagi dekat aku uwaaa tak jealous pun HAHAHAHAHA dan yang mengejutkan lagi petang tu diaorg  cakap nak datang ambik like what gelabah jap. Aku ni macam bengong sikit ingatkan main main kan tapi bukan main main. Petang tu aku dengan eksaitednya siap siap mintak izin semua dan kami pun bertemu buat pertama kalinya pada hari itu ahhhhhh

Awkward ke tak langsung cuma macam aku rasa macam emmmm aaaaa eksaited la dan rasa macam tak tahu la hahahahhaha emmmm bila aida drive tu rasa macam uwaaaa besor doh kita uwaaaa uwaaaa uwaaaa duk uwa uwa utk kesekian kalinya hahahahaha so muchhh fun !

Dan petang tu kitaorg pergi makan. Pergi watsons waktu maghrib astagfirullah. Beli mask hahahahahahahaha nk lawa kan esok! #girls dah tahu maghrib jadi cepat cepat la nk balik. Dah la guna kereta cikgu dasar hahahahaha

Tetiba rindu sahut sob sob.. dan sampai tu masa nak bagi kunci kereta dekat cikgu, pergilah dekat kuarters(mcm mana nak eja lol) guru dan ketuk pintu rumah cikgu bagi salamm semua tapi takde org jawab! Sebabnya mungkin tak dengar kot sebabbbbbb kitaorg dengar cikgu lan tengah ajar anak anak dia mengaji wehhh cair sekejap hahahahahaha takdelah. Jadi kitaorg pun decide bagi lepas isyak dan kitaorg pun berjalanlah menuju ke aspuri wahhhh nostalgik!

Sampai bilik tamu kemas kemas barang sikit, bersihkan diri, solat apa semua aku dan aida pun decide nk pergi keluar nak beli air sebab aida dahaga hahahahahahahha malam tu kitaorg pun keluar la berbekalkan motor ain balqis ahhahahahaha hashtag dua dua takde lesen help! Please don't bring this matter out because our parents didn't know about us riding the motorcycle at kampung tajin hahahahahaha rindunya.

Dalam gelap malam tu duk cari la kedai runcit tapi tak jumpa yang jumpa kedai makan. Singgah la situ. Kitaorg tak pernah bawa motor tau!!!!! Aku dah la baru beljar bawa motor awal bulan tiga tu kau rasa?!!! Tu pun bawa depan rumah sekali hahahahahaha dan yang kelakarnya, lepas parking motor tu, nak cabut helmet tak reti weh!!!!! Malunyaaa orang tengok hahahahaha dan dan jumpa teacher sally! Nasib dia dah otw nk balik masa tu adoi!!!! Rindunya! Rindu sangat aida!!!!

Lepas minum air teh o ais hahaha kitaorg pun balik la. Time balik ni aku bawak. Hahahahaha new experience katanyaa kahkah tak sampai beberap minit balik, keluar pulak! Hahahaha sangat best! Kali ni keluar dgn kereta aina suffiah pulak. Diaorg sbnrnya tgh tunggu syuk tapi dah lam sangat tunggu, call pun tak angkat aida pun mintak nak ikut sebab dia nak drive jadi aku pun ikut la sekali. Berhimpit weh! Rindu semua; beyco, aina, syea, erna rinduuuu

pergi kuala berang lah pulak hahahahha sangat best malam tu!!! Dan malam tu borak borak semua acah tgk siccin no i tak tengok ok aida dgn yan la. Dania awal awal tido! Malam tu memang cuak habis la duk fikir pasal esok nak nangis weh. Aku memang tak lena tidur malam tu. Non stop duk fikir macam macam ahhh tapi malam tu akan tersemat dalam memori la. Tidur sebilik dengan girls phoenix ilysb ok!!!! Semuaaa...

happy sangat hari tu! Dapat jumpa muka yang dirindu rindukan! Aidalyna naniiiiiiiii semua lah!!!! You guys are the best i swear!!!!! aky bersyukur sangat dapat kenal dgn korang semua ! :')

fuhh! Dan tu saja untuk hari sebelum result! Nantikan post untuk hari result spm pulak ok sebab memang macam macam berlaku pada hari tu!!!!!! Takde air weh!!! Jeng jeng stay tuned ahah

yang penat menaip,
aindew love

Read More

Random

Hello and assalamualaikum everyone!!! Hehhehee

Fuh lama tak menulis haha hahahha padahal hari hari bukak laptop huhu,,,

Bukan apa as for me la i lagi selesa menaip guna tab hahahahaha bukan selesa sangat pun sebab penat eh cam mana nak explain eh emm

Macam,, contoh la kalau bukak laptop biasanya dia macam tak datang tau oh god my keypad buat hal!!!! Eeshhh ok sambung sambung emm dia tak datang mood nk menaip tu biasanya bukak laptop nk tengok movie la huhu,,

Kalau you guys nak tahu la, kalau tak nak pun nak bagitau jugak hehehe,, i sebenarnya kan suka sangat tau lagu remember me from cerita coco tu aahhhhhh taip ni pun boleh rasa cam excited tauuu rasa cam obses i love coco sooo muchhhh xoxoxoxooxo dan boleh tambah lagi satu lagu yang baru suka ni which is a million dreams from movie the greatest showman !!!!! Ahhh suka suka sukaa

Ramai suka rewrite the stars kan tapi me personally lagi suka suka sukaaaaa lagu a million dreams tu hahahahahaha rasa macam feeling lebih sikit ahhhh i love that song so much!

Rasa cam eww la sikit ber i i ni kan sorry la hahahahaha sebab rasa macam bila guna aku tu nampak macam kasar je. Kalau ber i i ni mcm gedik pulak hahahaha lol takdelah

Hehehhehe i always reread my old blog post whenever i feel to tau hehehhee just to keep reminiscing... heehehe,, (weh apa kaitan?)

Emmm nothing more to say kot eh jap haaaa ingat tak lagi pasal post i yang pasal lany tuuu uwaaaa you guys!!! I jealous gila kot dengan tasnim rose dan dgn semua yang pergi konsert diaorg uwaaa

Tak sangka diaorg pun minat lany!!! Lanyyyy please notice me im your die hard fan!!!!! Serious niiii!!!! Uwaaaaa nak jugak pergi konsert lany please comeback to kl soon!!! I get soooo jealous tau when tasnim dgn rose post pasal paul saya nooo im not sharing my paul with nobody no no no (warning! This is not a joke.)

Emmm lany!!!!!!!!

Dan dan exo twice and wanna one coming to malaysia weh!!!!!! Excited weh!!! Duit takde weh!!! Ahh stress!!!!

Read More

TESL

hai assalamualaikum everyone!

finally im writing an entry ! hehehe...

so how you guys have being doing lately?????

i wish everyone love and happiness!


regardless of my spm post which im going to write it next time(aha!;p) i will write it soon promise lol,

actually hari ni sepatutnya kalau mengikut rancangan yang dirancang seminggu sebelum result spm, aku sepatutnya pergi edu fair(karnival pendidikan tinggi) yang dianjurkan oleh kpm(?) kot la tak tahu lah oleh sape tapi disebabkan beberapa faktor dan aral tak jadi pergi lol.

karnival ni masih berlangsung esok. jadi sesiapa yang happen to baca this post sebelum berakhirnya 25 march 2018, boleh la nak pergi.

oh program ni dekat UMT sape duduk dekat Terengganu boleh la pergi kalau free hehehe..

aku memang nak sangat pergi dengan harapan dapat tahu apa minat aku, apa yang aku patut isi untuk upu, untuk tahu pasal mana mana organisasi yang boleh bantu aku sambung belajar atau untuk ketahui apa yang aku tak tahu la emm lebih kurang la.

tapi disebabkan some of circumtances, aku decide untuk tak pergi huhu. alhamdulilah, aku dah isi pun upu tu yang pada mulanya langsung tak tahu nak pilih course apa(boleh tengok entry lama aku, upu)

so, pilihan pertama aku adalah TESL UITM.

aku sebenarnya memang dalam keadaan yang emm macam mana erk nak bagitahu. emm macam aku kan kat sekolah dulu pure science, jadi aku macam tak nak lah mensia siakan apa yang aku dah belajar dulu dengan ambil course yang lari dari sains.

family aku okey je tapi adalah yang macam nasihatkan untuk go with science je.

tapi aku ahhh bila tulis entri ni tambah konfius pulak.

my parents suruh ambil apa yang aku minat(Aku pun tak tahu minat apa weh!)

kenapa aku pilih tesl erk??? idk i guess i was just following my heart? emmm tak tahu la. im gonna do istikharah dan serahkan semuanya dekat Allah je.

insya-Allah doakan yang terbaik untuk aku.  aku pun doakan yang baik baik sahaja buat kalian.

dan oh sebelum aku tutup entri ni, kepada lepasan spm aku share apa yang aku apply setakat ni:

- Matrikulasi
- UPU
- Kolej Profesional Mara
- IPG
- biasiswa tm(hahahaha cuba nasib ;p)

you can check those out! oh dan kalau sesiapa nak jadi nurse boleh apply diploma under Pusat Perubatan Universiti Malaya. check them cepat cepat sebab ada deadline....

okla asssalamualaikum semua!

p/s: korang ambil course apa? hehehehe <3
Read More

Result


hello assalamualaikum people!! :D

rasa macam lama dah tak menulis kat blog hehe..

"so how was your result?" tak de sape nak tanya ke soalan tu hahahhahaha kalau takde orang tanya takpela tak nak jawab hahahaha..

what  can i say is syukur Alhamdulilah ya Allah... 

idk what is the better word i shall use but i am truly grateful for You, dear my Lord... Alhamdulilah. Alhamdulilah. Your plans sure are muchhhhhh muchhhhhhhhh better. Subhanallah. for You are The Greatest, The Merciful. Alhamdulilah.

so ada tak sape sape lagi kat sini yang baru dapat result?? hehe TAHNIAH for whatever result you get :D dah dah cepat pergi isi upu tu hehe..

korang dah tahu ke nak sambung apa nak sambung kat mana lepas ni??? as for me aku masih lagi tidak pasti niiiiii

tak tahu lah lepas ambik result ni rasa macam im getting busier je. rasa macam tak cukup tidur. cepat penat. tak tahu la buat apa sampai macam tu sekali jadinya hahaha... sebab tu la nak update blog pun rasa macam tiada kelapangan walaupun i got soooooooo many story untuk di storykan. stay tuned tau. i will update soon(ayat yg tak boleh dipercayai)

apa aku rasa sekarang ni erk? Lega? hahaha entahla... kalau nak tahu jumpa next entry ok tata.. Assalamualaikum!

love,
me :)


Read More

Abcdefg

Hello

Today is freaking tuesday and couple hours from now its gonna be wednesday and guess what is the day after the next day of today????

Ahhhhh  if you said t h u r s d a y then yeah you are super duper right :"(

Today, i waking up feeling like my heart gonna explode into pieces no its not because a heartbreak but because i feel so $#%@ing tensed and scaredddd serius la emmm sedih weh

Blerp blerp...

So emm yeah see you in the next post la eh errr okk adios T,T

Doakan saya!!!


Read More

SO PISSED OFF

hello :D

how you guys doing these days?

i think im doing prettty much gooddd hehehehe....

emmm except for yesterday.

I WAS SO PISSED OFFFFF

i was painting some stuff, about to add more zine to my zine collections(will update bout this soon). im done painting and was moving on to decorate the next page. i wanted to put some picture on that page so im looking for my pictures collection that i had but IT WAS GONE!

I GET SOOOOOOO MAD LIKE REALLY REALLY REALLY MAD

man you dont know how much love i put on those stuffs...... so so so  sososososososo much love in them.

i still remembered that i had the pictures with me last night. i slept with them. still remember about it because i was so concerned if i ever terkonyokkan the photos when i sleep.

i remembered that my little sister kemaskan my stuffs so i asked her, but she didnt know. i was tak sampai hati nak marah dia but my heart was boiling i feel like it going to explode anytime soon and


dushhhhhhhhhhh

i went crazy. i started to baling baling all the barang and the pillows(omg i just exposing my bad side)

i tried to calm down. i watched youtube and i decided to take a nap. i search for meditation relaxing music to sleep with. 3 minutes into it, i cried out!!!!!!!!!!!! mannnn i just feel so annoyed, angry, omg just lots of negative mixed feelings :"''''(

my mom then come to check on me. after she went out i feel so bersalah sebab sepahkan bilik so i kemas balik :''''(

then i had nasi ayam and i feel better. idk why ive being acting up like this maybe sebab nak period kot hahahaha idk :ppp

tapi,,, masalah tak settle lagi, pagi tadi i wake up and i feel tak tahu rasa apa sumpah masalah. i then went to almari where i put my art supplies(hehehe i dont have that many ;p) then sepah sepah kan sebab entahlah tak tahulah sebab apa.

dan sampai sekarang tak jumpa jumpa lagi mana gambar tu ya Allah kenapa..... kenappaaa kat mana... i already cari the whole rumah tapi tak jumpa!!!!!!!!!!! SEDIH SANGAT :(

barang yang i sepahkan tadi i tak kemas balik because i dont feel to(called me terrible or what i terima:")) my mom kemaskan and i felt terrible hahaha so i decided to stop this immature act but the gambar,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, so precious to me :(

i dont feel like journaling, scrapbooking, or making zine no more because  im soo pissed off whenever i thought about it. im so malas to print out new gambar. gambar yang hilang tu ahh sedihnya. what worst is i dont feel like duduk in my bilik because i got reminded by it even i just walked pass the room. uwaaa masalah. si i just went back and forth from ruang tamu to ruang tv(ruang tv? idk hahaha)

i still hold grudge to mia but couldnt do anything about it because i just dont want to get mad at her and become so so so guilty later. besides, its not her fault anyway but salah siapa?????????????????? SALAH SIAPA SALAH SIAPA sesiapa dalam rumah ni tolong la mengaku hmmmmm :(( dear my photos collection, please come back.

i still dont get it kenapa boleh hilang. serius tak boleh brain. paling tak boleh brain kenapa masih tak jumpa. ke ada org buang? tapi buat apa nak buang?????? ya Alllah ampuni ain ya  Allah :(

oh panjang pulak entri kali ni. ok la bye...
Read More