AIN D

The Writer

Hello People! My name is Ain, I’m turning 18 this year(OMG). So, basically I'm a student with quite a lot of passions and enthusiasts of all things “Beauty, Fashion and Life” related. Get to know more fascinating things about me hehe as you read my blog! xoxo, dew💖


Read More About Me Here



Pyeongchang 2018

Hello...

OMG seriously why is there soooo many talented people out there?????

18 and still a potato. That's me while other, 18 and is a gold medalist at olympics..... i feel timid uwaaaa sedihnya....

For those who already figured out your talents, have no doubt about them... work your talents towards your dream.... as for me well yeah I'm still figuring them out(actually doesn't know anymore,I'm like TT) maybe being ordinary is my talent uwaaaa huhu takpelah sis redha...

They all are so freaking amazing fabulous well talented skaters!!!!! I am so proud of Julian Yee who is MALAYSIAN skater. Fuhhh sungguh bangga... almost shed a tear :") lol i actually did... taklah aku macam tak boleh la kalau tgk competition ni rasa macam asdffghjjkl haaaa rasa apa tu agak agak ye???? Aku pun tak tahuhuhu

Oh aku tgk yang men. The winner is NATHAN CHEN(legit so handsome*heart eyes*) U.S. skater.. very heart touching moment when he cried.... and yes he is only eighteen years old. Oh Tuhan, what I've been doing my whole life?? :")

After watching that i suddenly figured out whom i wanna get married to in the future... hahahahaha im going to marry ice skater athlete.. hahahhahahaha lol kamek gurau jek.. ;p

Ok lah bye!

Read More

Cream Puff

Hello

I was scrolling my instagram feed and went to watching instagram stories until i saw aliya''s story about her posting picture with cream puff inside... ala creampuff tu kuih kastard tu... yang sedap tu ala....

Sedapnya!! Tetiba rasa craving.... you know when you cannot stop thinking about it and just by the thought of it you feel like drooling(?) something to do with air liur hampa macam nak meleleh alamak pardon me for tak senonoh word i used. Man, i just bad at describing things....

Writing this entry seems like totally a bad idea.... i just feel like craving craving craving craving for it even more.... the nearest store i could only think of getting it was like 100 miles from my house nahhh just kidding.....

Serius rasa nak makan... pernah tak rasa macam ni??? Hahahnaha kalau aku la ni bukan kali pertama tapi tu la tetiba rasa macam nak menaip pasal si cream puff ni plus i couldn't think about anything else rather than that deliciously mouthwatering-ly sedapppppp-ly and cute little-ly cream puff....

Oh btw kan korang pernah tak lupa nak makan??? Emmm camane ekk nak terangkan??? Ni baru je berlaku kat aku beberapa hari lepas... aku lupa nak makan nasi lemak yang aku nampak pagi tu... aku teringat balik pun malam tu... dan aku rasa macam nak nangis sedihnyaaaaa

Rasa tak boleh nak maafkan diri sendiri sebab lupa nak makan nasi lemak...................

P/s: I LOVE nasi lemak, effortlessly, unconditionally fuhh

Oh cream puff, lets meet in my dream tonight.

Read More

UPU

Hello semua...

Budak budak spm 2017, korang dah beli ke belum pin UPU??? Haaaa beli la cepat cepat..

Tak de lah sekarang ni aku sumpah konfius ni nak isi u mana 😭😭😭

Adalah beberapa pilihan tapi tu lah.. uwaaaa camane kalau salah pilih ke apa  ke kan...

Kat twitter ada cakap baik buat diploma tak payah foundation.... mula mula aku memang nak buat asasi tapi bila dah macam ni tak tau mana lagi okey... memang la masing masing ada pros and cons tapi tu lah,, adoilahhh kan dah konfiuss!!

Lepastu pulak ada yg cakap uia tak best pulak... aku dah la berminat dgn uia ni.. sebab course utk foundation ada banyak dan menarik tapi adoi...

Tak tahu la macam mana... korang mintak u mana??? Course apa????

Pening!

Bye..

Read More

Tok Raja Ri 8


Hello meet my lovely 'dormmates' hehhehee... takde la lovely sepanjang masaa hahahaha... OMG I JUST MISS THEM LIKE A LOT OF A LOT OF A LOT man you get me??? Nahhh it's ok.

Rindunya... i swear this is the best dormmates sepanjang 5 tahun duduk asrama. Rindunyaaa... terlalu banyak kenangan manis pahit masam masin sedihnyaaaaa rindunyaaaa rindu rindu rinduuuuuuu!!!

There is sooo much things i love about them but let me just point out things that annoyed me the most ok hahahahahha.., please keep this as a secret, don't tell them hahahahaha..

First, I AM VERY ANNOYED WHEN THEY MADE NOISE WHEN I TRY TO SLEEP UWAAAA GERAMNYA tapi aku tak boleh la nak salahkan diaorg sbb ada masanya aku pulak yang buat bising bila diaorg tidur so dari situ la kita kena belajar toleransi ye kawan kawan...  but one thing for sure bila duduk ramai ramai ni have some sense and respect la ye.. jangan asyik nak menang je.... (God, please let me have a nice and fun roommates for college....)

Hehe,, sebabtu la selalu pergi dorm mpp1 hahahaha... i just love their dorm(i also love my dorm too hehe)

Second is,,, dah takde tu je kot???? Eh jappp no no ada lagi kot? Ahhahhahah tapi takpe la... lol

Hehhee takdelah annoyed sangat lol time terjadi tu annoyed la tapi sekarang rinduuuuu.... takde sape dah nak buat bising time aku nak tidur. Tidur pun sorang sorang je..,., sedih weh uwaaa rindu sangat asrama life huhu ok lah selamat malam semua, adios! 
Read More

8 Februari 2018

hello people! Assalamualaikum :))) It is sembilan februari 2018 today hehehe..... date where one of my long-last-period-bestie-friend (perkataan apa ni?????) was born hehehe... remember when i said that i feel like writing about dania on her birthday and i tak tulis pun?? hahahahah so me................ #sayarasasayasukasembang hahahahahaahhaha ehhh haaa hari ni birthday aida pe ie how you even spell 'pe ie' hahaha nevermind... aida ni one of my kawan paling lama sejak 2007 lagi OMG SEKARANG DAH 2018!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WE HAVE BEEN FRIENDS FOR ALMOST ELEVEN YEARS WTF?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! damnnnnnnnn WE HAVE BEEN THROUGH A LOT ! GADUH DOK KAWAN WHATEVER you name it but im glad that doesnt last forever. after all those who truly loves, never stop loving right??? hehehehe.... dah la tak nak cakap panjang. i want nothing but to remain this friendship forever hereafter.. inshaAllah. I wish nothing but happiness for you aida.. sound cliche, but i really mean it. When it comes to birthday wishes i always wish my friends for their happines. seeing them happy make me happy also i love them sooo much and i realllllllyyyyyy want them to be happy always!!!! no sad sad ok :'))))) alamak sekarang rasa bersalah untuk dania since i didn't wish to her properly. i just said selamat hari putrajaya(but i wrote them with lotssssssss of love while thinking about her and how much i miss her :( ) hehehe she always talk about putrajaya thingy which is hari wilayah sama dengan hari dia lahir jadi putrajaya kena ni tu sebab hari tu cuti bla bla bla hahhahaa layan je la... daniaaaaa,,,,,,,,,,,,,,, ain is sorry happy birthday dania. wish you love and happiness. you are the best friend i ever had!!!!!!! eh eh Aidaaaaaaaaa hehehe... AIDA dok sabo nok hang sama!!!!!!!!!!!!!!! hahahahaha nok ngecek awok suruh belanja ni hahhahhahahaahha love love love love love loveeeeeeeeeee, aindyousofunny <3 p/s: i still confused whether it is sembilan hari bulan or lapan belas hari bulan bhahahha lol i know i am a bad friend ;p but not anymore i promise !!!!
Read More

Bahasa Melayu

Hahahahha when your brother tiba tiba menjerita dok tahu gapo nok uwaaaa hahahhaha sabor je la.

I was tweeting about bahasa melayu with my classmates hehhe. Sekadar mengenang waktu waktu indah semasa belajar bm dulu dulu ahahaha... indah la sangat.

So tahun ni eh tahun lepas akhirnyaaaaa !!!! I got to learn bm with encik roslan hahhahahaha a k a cikgu lan. Bila aku bagitau adik aku pasal cikgu lan adik aku kata dgr nama geli doh hahahahhaa omg kurang ajar punya adik.

Hhahahahha noooo mana ada aku crush kat cg lan. Hahhahaha geli bhai... tapi semua kawan kawan aku kata aku macam macam hahahahhahaa bukan apa aku cuma minat untuk belajar bahasa melayu. Tu je hahhahaha #bahasajiwabangsa duh tetiba teringat sajak gelanggang. Perghh sedih lak.

Tapi kan aku macam adore la cikgu lan ni hahahahhaha aku ingat lagi first time kelas bm omg dok tahu nok tgk mana doh cikgu hensem ngat ekpun debor kita hahhahahaha eh sabor lu btw cikgu lan sudah berkahwin dan isteri dia ialah cikgu kimia kesayangan kesukaan aku. Serius adore gilaaaa cikgu zila💞 indeed i was soooo grateful to learn chemistry dengan teacher start daripada form 4 lagii. Rindunya teacher. Rindunya kelas kimia. The best cikgu kimia ever la!!! Hehhe..

Haaa dan ingat tak lagi entri aku pasal rania?? Haaa rania tu salah seorang anak kepada pasangan tersebut. Hahahhaha tapi kan cikgu lan ni ye macam bajet bajet cool gitu hahahahhaha ni kira macam mengumpat cikgu sendiri ke??? Ya ampun tak berniat macam tu pun #mengumpatstarterpack #taktakbukan betul ni betul just nak share cerita je hahahahah...

Tak tujuan sebenar tulis entri ni sebab aku teringat time spm masa paper bm which is first day spm! Damnnn berdebar terukssss !!! Guyss doakan lah aku dapat A plus spm guyss uwaaaa

Bukan apa hari tu sumpah aku macam ada sindrom writers block gitu ke apa eh orang panggil.alaa bila kau stuck takde idea nak tulis apa. Sepanjang form 5 masa spm sebenar aku tak dapat tulis 7 perenggan. Hanya 6 perenggan je dan tak cukup masa sangat. Last perenggan isi ya Allah memang tulisan yang menceritakan ke tak sempatan aku utk siapkan esei. Lepas isi tiga aku terus buat kesimpulan dulu baru la sambung isi yang ke empat balik ya Allah memang nervousss gilaaaa. Time tu memang aku ambik masa lama la nak start tulis esei sebab tak ada ideaaaa

Serius stuck gila. Aku rasa macam nak ambik mathurat lepas tu baca sebab nak tenangkan diri. Aku rasa macam aku berdebar gila kot lagipun first day exam kan. Masa pt3 pun gini gok. Still vivid in my mind acewahhh

Haaa dan tetiba la aku terfikir hari ni kenapa aku jadi macam tu kan aku pun teringat balik last kelas bm dgn cikgu lan,, aku tidur!!!! Yes!!! Uwaaaa sedihnyaaa menyesalnyaaa tapi hari tu memang mengantuk gila!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gila gila!!!! Aku mana pernah tidur time bm ok hahahahaha ada la kadang kadang sengguk kot. Faham dok sengguk tu menda?? Hahahahaha

Cikguuuu saya nak bagi A plus ke cikgu.. cikguuuuuu

Ya Allah grant my wishes ya Allah, semoga i got all A plus for each subject...

Ok la bye.

Read More

Ukhwahfillah

Hehhehe tajuk entri fuhhh

Hahahhahaha!!!

Damn i just LOVE MY FRIENDS!!!!!!

hehhehe writing this entry wishing that i could tell this whole wide world how much I LOVE, ADORE AND CARE FOR THEM!!!!!!!! OMG I JUST LOVE THEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

don't have to list out the name. If you genuinely feel like you are my friend then you should now that I LOVE YOU YES AIN LOVES YOU!!! WEKKKK hahahhaha

Sejak usia menginjak remaja aku mula belajar apa itu ikhlas tau. Bagi aku lah kan benda paling penting dalam apa apa hubungan la lebih lebih lagi friendship ni kan adalah ikhlas.

Serius. Aku kalau berkawan memang ikhlas nak berkawan. Sebab tu la kadang kadang aku sedih yang kawan macam nak tak nak ataupun ada ulterior motive ke ya ampun mintak jauh. Dah la aku malas la nak ulas panjang panjang pasal benda ni almaklumlah masing masing ada pendapat masing masing. Takpe jangan risau, kalau ada rezeki satu hari nanti aku keluarkan buku pasal perasaan ni acewahhh hahaahha support la sikit wekkk

Even so, aku bukan lah kawan yang terbaik. Aku adalah apa adanya aku. Tak terungkap kata syukur for how i was blessed with kind and great friends. Thank you Allah thank you. Alhamdulilah.

One of the thing is I AM SO FUCKING BAD AT COMMUNICATING AND EFFORTS HAHAHAHA LOL I AM SORRY!!!! UWAAAA
dan aku mungkin macam seems no to care but i care. I do care. Cumanya i just dont know how to show it and in fact i don't really like to show it.

Hahahhaha terpanjang pulak dahh la bye! 💞💞

Read More