AIN D



A day before D-Day

Sunday, 8 April 2018

Hello evelibadehhhh

Tak de content pun untuk entri ni sebenarnya(ala macam lah sebelum ni ada wkwkwkwk) emmm apa ye

Seriously tak tahu nk tulis apa hahahahhha emm ok lah nak tulis pasal spm lah hahahahhaa ok the day before result spm 2017 (14 March 2018)

To be honest, it was one of the best day everrrr in my life!!!!! So many small things happened which i was and still am grateful for!

The day where i finally met my friends(ahhh shed tears😢) after last day dekat sahut which was paper chemist. Teacher zilaaa i miss youuuuuuuu jeongmal jeongmal :(

Ok pada hari berkenaan iaitu hari rabu, my alma mater acewahhh ahhaha held satu program macam halatuju selepas spm yang diuruskan oleh pihak shutera yang mana saya tak join pun hehehhee....

So lepas habis program tu, my friends yang join program tu, dania, aida, yan dan farah diaorang lapar!! Hahahahaha bila dah lapar mesti la nak makan kan lol jadi diaorg pun decide nk keluar cari makan sebab tak de makanan kat kantin entah tak tahu lah sebab apa ni aku reka je hahahahha jadinyaa,,, diaorg mintak lah nak pinjam kereta cikgu lan!!!! Dan surprisingly nya cikgu lan dengan coolnya bagi pinjam kereta dia like whattttt cikgu!!! :"(

Dan diaorg apalagi happy la lepastu siap hantar story lagi dekat aku uwaaa tak jealous pun HAHAHAHAHA dan yang mengejutkan lagi petang tu diaorg  cakap nak datang ambik like what gelabah jap. Aku ni macam bengong sikit ingatkan main main kan tapi bukan main main. Petang tu aku dengan eksaitednya siap siap mintak izin semua dan kami pun bertemu buat pertama kalinya pada hari itu ahhhhhh

Awkward ke tak langsung cuma macam aku rasa macam emmmm aaaaa eksaited la dan rasa macam tak tahu la hahahahhaha emmmm bila aida drive tu rasa macam uwaaaa besor doh kita uwaaaa uwaaaa uwaaaa duk uwa uwa utk kesekian kalinya hahahahaha so muchhh fun !

Dan petang tu kitaorg pergi makan. Pergi watsons waktu maghrib astagfirullah. Beli mask hahahahahahahaha nk lawa kan esok! #girls dah tahu maghrib jadi cepat cepat la nk balik. Dah la guna kereta cikgu dasar hahahahaha

Tetiba rindu sahut sob sob.. dan sampai tu masa nak bagi kunci kereta dekat cikgu, pergilah dekat kuarters(mcm mana nak eja lol) guru dan ketuk pintu rumah cikgu bagi salamm semua tapi takde org jawab! Sebabnya mungkin tak dengar kot sebabbbbbb kitaorg dengar cikgu lan tengah ajar anak anak dia mengaji wehhh cair sekejap hahahahahaha takdelah. Jadi kitaorg pun decide bagi lepas isyak dan kitaorg pun berjalanlah menuju ke aspuri wahhhh nostalgik!

Sampai bilik tamu kemas kemas barang sikit, bersihkan diri, solat apa semua aku dan aida pun decide nk pergi keluar nak beli air sebab aida dahaga hahahahahahahha malam tu kitaorg pun keluar la berbekalkan motor ain balqis ahhahahahaha hashtag dua dua takde lesen help! Please don't bring this matter out because our parents didn't know about us riding the motorcycle at kampung tajin hahahahahaha rindunya.

Dalam gelap malam tu duk cari la kedai runcit tapi tak jumpa yang jumpa kedai makan. Singgah la situ. Kitaorg tak pernah bawa motor tau!!!!! Aku dah la baru beljar bawa motor awal bulan tiga tu kau rasa?!!! Tu pun bawa depan rumah sekali hahahahahaha dan yang kelakarnya, lepas parking motor tu, nak cabut helmet tak reti weh!!!!! Malunyaaa orang tengok hahahahaha dan dan jumpa teacher sally! Nasib dia dah otw nk balik masa tu adoi!!!! Rindunya! Rindu sangat aida!!!!

Lepas minum air teh o ais hahaha kitaorg pun balik la. Time balik ni aku bawak. Hahahahaha new experience katanyaa kahkah tak sampai beberap minit balik, keluar pulak! Hahahaha sangat best! Kali ni keluar dgn kereta aina suffiah pulak. Diaorg sbnrnya tgh tunggu syuk tapi dah lam sangat tunggu, call pun tak angkat aida pun mintak nak ikut sebab dia nak drive jadi aku pun ikut la sekali. Berhimpit weh! Rindu semua; beyco, aina, syea, erna rinduuuu

pergi kuala berang lah pulak hahahahha sangat best malam tu!!! Dan malam tu borak borak semua acah tgk siccin no i tak tengok ok aida dgn yan la. Dania awal awal tido! Malam tu memang cuak habis la duk fikir pasal esok nak nangis weh. Aku memang tak lena tidur malam tu. Non stop duk fikir macam macam ahhh tapi malam tu akan tersemat dalam memori la. Tidur sebilik dengan girls phoenix ilysb ok!!!! Semuaaa...

happy sangat hari tu! Dapat jumpa muka yang dirindu rindukan! Aidalyna naniiiiiiiii semua lah!!!! You guys are the best i swear!!!!! aky bersyukur sangat dapat kenal dgn korang semua ! :')

fuhh! Dan tu saja untuk hari sebelum result! Nantikan post untuk hari result spm pulak ok sebab memang macam macam berlaku pada hari tu!!!!!! Takde air weh!!! Jeng jeng stay tuned ahah

yang penat menaip,
aindew love

0 comments


Post a Comment