AIN D



Bahasa Melayu

Monday, 5 February 2018

Hahahahha when your brother tiba tiba menjerita dok tahu gapo nok uwaaaa hahahhaha sabor je la.

I was tweeting about bahasa melayu with my classmates hehhe. Sekadar mengenang waktu waktu indah semasa belajar bm dulu dulu ahahaha... indah la sangat.

So tahun ni eh tahun lepas akhirnyaaaaa !!!! I got to learn bm with encik roslan hahhahahaha a k a cikgu lan. Bila aku bagitau adik aku pasal cikgu lan adik aku kata dgr nama geli doh hahahahhaa omg kurang ajar punya adik.

Hhahahahha noooo mana ada aku crush kat cg lan. Hahhahaha geli bhai... tapi semua kawan kawan aku kata aku macam macam hahahahhahaa bukan apa aku cuma minat untuk belajar bahasa melayu. Tu je hahhahaha #bahasajiwabangsa duh tetiba teringat sajak gelanggang. Perghh sedih lak.

Tapi kan aku macam adore la cikgu lan ni hahahahhaha aku ingat lagi first time kelas bm omg dok tahu nok tgk mana doh cikgu hensem ngat ekpun debor kita hahhahahaha eh sabor lu btw cikgu lan sudah berkahwin dan isteri dia ialah cikgu kimia kesayangan kesukaan aku. Serius adore gilaaaa cikgu zila💞 indeed i was soooo grateful to learn chemistry dengan teacher start daripada form 4 lagii. Rindunya teacher. Rindunya kelas kimia. The best cikgu kimia ever la!!! Hehhe..

Haaa dan ingat tak lagi entri aku pasal rania?? Haaa rania tu salah seorang anak kepada pasangan tersebut. Hahahhaha tapi kan cikgu lan ni ye macam bajet bajet cool gitu hahahahhaha ni kira macam mengumpat cikgu sendiri ke??? Ya ampun tak berniat macam tu pun #mengumpatstarterpack #taktakbukan betul ni betul just nak share cerita je hahahahah...

Tak tujuan sebenar tulis entri ni sebab aku teringat time spm masa paper bm which is first day spm! Damnnn berdebar terukssss !!! Guyss doakan lah aku dapat A plus spm guyss uwaaaa

Bukan apa hari tu sumpah aku macam ada sindrom writers block gitu ke apa eh orang panggil.alaa bila kau stuck takde idea nak tulis apa. Sepanjang form 5 masa spm sebenar aku tak dapat tulis 7 perenggan. Hanya 6 perenggan je dan tak cukup masa sangat. Last perenggan isi ya Allah memang tulisan yang menceritakan ke tak sempatan aku utk siapkan esei. Lepas isi tiga aku terus buat kesimpulan dulu baru la sambung isi yang ke empat balik ya Allah memang nervousss gilaaaa. Time tu memang aku ambik masa lama la nak start tulis esei sebab tak ada ideaaaa

Serius stuck gila. Aku rasa macam nak ambik mathurat lepas tu baca sebab nak tenangkan diri. Aku rasa macam aku berdebar gila kot lagipun first day exam kan. Masa pt3 pun gini gok. Still vivid in my mind acewahhh

Haaa dan tetiba la aku terfikir hari ni kenapa aku jadi macam tu kan aku pun teringat balik last kelas bm dgn cikgu lan,, aku tidur!!!! Yes!!! Uwaaaa sedihnyaaa menyesalnyaaa tapi hari tu memang mengantuk gila!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gila gila!!!! Aku mana pernah tidur time bm ok hahahahaha ada la kadang kadang sengguk kot. Faham dok sengguk tu menda?? Hahahahaha

Cikguuuu saya nak bagi A plus ke cikgu.. cikguuuuuu

Ya Allah grant my wishes ya Allah, semoga i got all A plus for each subject...

Ok la bye.

0 comments


Post a Comment