AIN D



Along With The Gods; Two World

Monday, 26 February 2018

Image result for along with the gods

ok kali ni review yang inshaAllah tidak akan mengecewakan!!! ;D

review kali ni pasal movie korea Along With The Gods; Two World.

ok sebelum korang tengok pastikan dah sediakan tisu siap siap... tapi kalau tak nak pun takpe. air mata tu nanti boleh je lap pakai tangan.

movie ni aku bagi 9.9/10 !!! memang best!!!!!!!!!! SILA TENGOK

aku harap movie ni ada sambungan. nak tengok lagi!!!

Acting memang Superb 100% no doubt.
Cinematography pun memang tak payah cakap la. aku tak pernah lagi tengok movie melayu yang macam ni hahahhahha tambah lagi dengan special effects.

semua nampak real!!

bila tengok cerita ni rasa insaf kejap hahhahaha... banyak lah pengajaran yang dapat kita ambik. seriously.
Image result for along with the gods cha tae hyun
meet the paragon

alkisahnya macam ni Cha Tae Hyun ni dalam tu nama dia Kim Ja Hong. dia ni bomba. dia ni dari family yang miskin. dia ada sorang mak dan soorang adik lelaki, Kim Su Hong. mak dia bisu. 

Ja hong ni paragon. paragon ni macam orang baik la jap search google jap.

paragon
ˈparəɡ(ə)n/
noun
  1. a person or thing regarded as a perfect example of a particular quality.

    "it would have taken a paragon of virtue not to feel viciously jealous"
    • a person or thing viewed as a model of excellence.

      "your cook is a paragon"
      synonyms:perfect example, shining example, good example
    • ha.. tu lah maksud dia.  masa Ja hong ni meninggal dia tak ready lagi. ya Allah apa aku tulis ni....

tak start daripada situ dia pun ditemani dengan tiga org grim reaper(rujuk gambar first) memulakan perjalanan mereka.... lebih kurang macam kim ja hong ni dihisab la ya Allah seram pulak tulis pasal ni...

grim reaper tu akan defend kim ja hong ni. dan lepastu korang kena la tengok sendiri.... not gonna write them all but lemme stress it out once again, this movie is totally worth watching!! 

movie ni also pasal mothers love and family bonding... emm sedih bila ingat balik sedihhhhh... tengokla..

haaa sape minat exo tu korang tengoklah jugak sebab ada D.O dalam tu... macam biasa la acting dia tak pernah mengecewakan... watak dia lebih kurang macam dalam my annoying brother jugak tapi dia tak buta dalam tu hehe... 

ok tu je kot. Tengok tau! bye..



Labels: , ,

2 comments
Blogger Anna Lee said...
ohhh macam best, hari tu pikir dua tiga kali nak download ka dak cerita nih hm later i'll download and watch. terimakasih for the review :D
 
Blogger aindew said...
@Anna Lee

hehe sure!!!!!! :D
 

Post a Comment