Wednesday, 28 December 2016

and again

haii,,, omg im so frustrated with blogger!!!!!  few days ago, i wrote an entry about school but the post cannot be published ,, i took quite an effort writing the entry and it end up like that !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
T,T
so, this saturday i will be back to school ! omo time sure flies superrr fast! i ended up having my holiday wasted >< my holiday was not that productive. i only stayed at home during this school break since my dad was super busy. and me is seriously will be dead because i did not study pun!!! ottokaee?? 

my biggest concern was my physics task ! i only finished one experiment and it still got a long way to finished up all the experiments. i did not know how i will be doing next year *.*


^ my favourite classmates ! 4 Al Biruni 2016 . 


Wednesday, 21 December 2016

Saya dan kawan kawan




It just me my friends and i hejhehe,,

Annyeong haseyo!!!  Apa khabar semua??? Form 3 tu result pe citer???? Hehhehehehe,,,,

Saja je tulis post ni sebab nak share gambar tu,, walaupun gambar bad quality sebab bergegar tapi i look super happy there so it is a must for me to share my happiness with everyone??? Hehehehe..

Omoooo,, im gonna miss them so much!!!!! Tapi satu benda aku terkilan pasal gambar tu which is, the boys is so tak hensem, sakit mata tengok huwaaa!!!! Dkpelah hudoh pun, nakal pun, gedik pun, nyekit pun asalkan baik hati, sembahyang dok tinggal walaupun masa zuhur dgn asar dok sembahyang berjemaah sebab ikut ngat cakap syaitan suruh wak air liur basi atas meja!!!!!

Gurau jerrrrkkKk.

Tahun depan kalau tak de perubahan baru, aku akan duduk dekat kelas Al-Khindi. Hmmmmm tak tahu la macam mana tahun depan. I highly hoping that Allah will ease my study so that i can do very very veryb well in my upcoming super big examination, SPM!!! OMO IM SO SCARED!!!!

Dear you who read this post, i hope you can pray for me and also my friends, for us to get a flying colours result, thank you!!! #roadtoSPM #future9Aplus


Sunday, 18 December 2016

1418 PT3!!!

Hello!!

Hehe... kita postpone dulu eh pasal empat biruni tu lewsss hikhik

Sorry la. Aku bukan apa entah tiba tiba TIBA TIBA malas hewhew

Semalam je rasa eksaitedszzsss

Alamakkk seram lak rasa ((background citer entu)) melati pejadah ah demmm

Ok ok

Soooooo

Esok result pt3 keluar err

Wuuuu

Tak sabarnya!!!!! Erk???

Hahahaha kepada budak 2001 tu goodluck ah brader sister. Lek lek je ambik result. Dakyoh debo ngat ah hehehhe chillllll(i api) jerk muahhh

Jom flashback balik time aku ambik result tahun lepas . Meh nak cite pengalaman akak . Muahhh wekkk

So malam tu akak rasa akak tak bedebor pun kot (?) . Akak memang tak sabar benar nak pegi ambik result hehehehhe bukan apa tak sabar akak tu satu sebab je . Adik adik rasa kenapa???? Hehehehhe ye betul!!!! Akak tak sabar nak jumpa kawan kawan akak nak selpie wekk hehehhehehehe

Nak citer betapa eksaitednya akak ni, weeks before pegi ambik result tu akak dah terlompat lompat tak sabar hahahaha bengong . Akak guraub jekkkk

Bukan pe dik, rahsia akak satu jewrk. Akak awal awal lagi dah redha dengan result akak.  Hurmmm tapi tahun ni korang tak tahu lagi kan result so konfem ah bedebark debarkkk dunt wurry dikkk banyakkan berdoa . Bagi tenang inshaAllah.

Nanti dapat result bersyukur seadanya. Rezeki kat mana mana boleh cari. Form 4 nanti usaha sehabis baik. Spm nanti tak macam pt3 😭😭😭 each subject getting harder. As for me, i ambik sains tulen so the elective subjects are quite susah and sedikit complicated. So tahun depan kalau korang ambik sains tulen or any aliran, make sure belajar sungguh sungguh. Hadam dan fahamkan. Jaga hubungan dengan manusia. Jaga hubungan dengan Allah. May Allah ease everything. Assalamualaikum 💖

Saturday, 17 December 2016

4 Al Biruni

Hai !! ;>>>

Jadi hari ini saya akan menceritakan al kisah rakan rakan sekelas saya pada entri akan datang. Hhehehe bukan apa sekarang saya sedang menaip entri menggunakan tab jadi sedikit remeh temeh untuk saya menceritakan tentang perangai bengong rakan rakan sekelas saya. Oleh itu, saya akan menggunakan komputer riba pada hari esok agar penulisan menjadi lebih smooth bak kata sape sape je la.

Adakah penulisan saya di perenggan atas tidak pelik(?) saya berasa sedikit janggal apabila menaipkan entri sebegini rupa. Oleh hal yang demikian, saya akan menggunakan bahasa melayu saya sendiri seperti di entri entri sebelum ini. Entah mengapa, tiba tiba saya teringatkan guru bahasa melayu saya, En. Sahuddin. Tidak dapat saya gambarkan bagaimana perasaan beliau dan bagaimana perasaan saya jika beliau membaca penulisan di blog saya; pasti saya akan dileteri selama mungkin 3 tahun kerana meremehkan penggunaan bahasa melayu hihihihi...

Sebenarnya bukan itu yang ingin saya ketengahkan, saya rasa saya merindui kelas bahasa melayu beliau hmmmmm

Cikgu!!

Berrrrrrr(bunyi pancutan air)

Splashhhhh!

Dem kena sembur

.
.
.

Hihihi

Hahahahahaha lama dah tak tulis kara ngan ngehngeh alamak tak sabar weh nak share story pasal beloved classmates  acewahhhhhhh

Hehehhehehehehehe rindu weh sek mu !!!

Dok sanggup kelas tahun depan!!!

Malas rasa nok spm!!!

Eeee wakpe kena tukar kelas!!!

Eeeeee dok suka dok suka!!!!

*cries*

Friday, 16 December 2016

seven first kisses ._.

*reposting the last night entry*

Hye !
So as i promised in my last entry that I'll be posted an entry a day yeah sorry that i skip a day hehehhee so here i am writing an entry at this i called late-night-hour whatsoever muehhehehe lol how can it not be considered late as i writing it at 5 minutes before 2 a.m. 😝

Emmmmm so i put some thought on what i should write so i think I'll be writing about read the tittle; um oh yes SEVEN FIRST KISSES hehehhehe so who else had been watching it too?????

So petang tadi i watched the episode four where there was JI CHANG WOOK OH MY GOD 😻😻😻😻😻😻😻 heehehehe tbh, if i were to choose among the seven hot hensem comel sexy oh demm boy of course la i pilih semua hehehehehhe tapi hidup tak boleh tamak so i will choose changwook OPPA (;p) and leeminho OPPA (;p) hehehe geli lak guna oppa oppa ni wekkk

Hehehhee dalam ta k boleh tamak tu i still tamak to choose two hehehhehe biar lah. Pilih je bukan dapat pun 😭😭

Woo untung gila the girl lead tuuu supsup(sobsob)

I highly recommend this drama kepada yang nak menghiburkan mata, yang nak mencipta angan angan baru ㅠㅠ , yang apa apa je lah untuk tgk this commercial short film of lotte

Oh how i wish one day aku dapat taip a useful entry not like my posts which always nonsense;full of my bubbling bubbling  hehehe ok la selamat sejahtera bye!

Again??!!

Banyak pulak nak mena ip lol sebenarnya a ku tak ta hu nak buat apa lol

Nak tgk legend of blue sea and weightlifting bokjoo tu tapi subtitles tak keluar lagi,,,,,,, twitter tiada ya ng menarik plus a ku da h tak de keyakinan(?) nak main twitter lol bengong lak rasa tapi lebih kurang maca m tu lah apa yang aku ra sa hehehhe

Instagram masih lagi deactivated entah bila nak active kan balik hehehhe twitter tu pun aku baru login lepas isyak tadi sebab nak baca tweet seramshah punya pasal hahahahahahahaha woiii seriau gila oh demmmm k la bye aaaaa!!!!!!

2amthoughts(errr?????)

Hai it just me and my thoughts.

Well often we heard that people said, 2am thoughts is worst so does 3am thoughts so does 4 am thoughts lol hhehehe

Well 2pm thoughts could be worse too if you tend to think so but emmm mungkin betul lah apa yang orang cakap about am thoughts tu sebab pagi pagi buta orang semua tidur tinggal kita dengan suara yang cakap kat dalam kita je and masatula macam macam benda da tang untuk difikirkan acewahhh heehe...

So tadi aku buka wechat and it inspired me to write this entry yeahh hmmm,,,

Ok for me myself i always thought that im this kind of person who judge everything yeahhh of course la aku tak judge depan depan but yeahhh hmmm judging is no good of course so i will change the word to ummm self thought??? Sound much better and polite doesnt it? Hehehehe...

Yeah about me browsing wechat, aku perati like some of the moments the user post is so ugh like stop doing that just be yourself , oh come on just be you stop being fake, yo what it is with your language ok don't get me wrong. This is just a personal thought and of course wechat dia ikut suka dia la nak post apa pun kan kan

Hmmmm aku ra sa cam something wrong la dgn aku ni hehhehehehe dont let my fucked up thoughts make you quit using wechat hehhehehe kesah pulak a pa a ku fikir kan hehhehehehrhrhrhrhrhhehr

Help me ! Idk y but at this moment i feel,, ummm ummmmm

Ok berenti dulu

Sorry for this absurd(????) entry

Ignore this entry. Please. Have a happy life!!!!!! Bye bye,lovelove,me ;p

0216 hour

I wrote an entry but blogger wouldn't allow me to publish it

Oh yeah im doing fine ok malam!!!!!!

Ugh

Blogger not working

Oh demm what am i expecting ugh

Wednesday, 14 December 2016

Hello !

i'm like T_T ((but in a cute way omgeeee))

hai dan shelamat petang!!!!
wohoooo lama gila bhai tak update entri so today, im updating an entry! yeay!!! hehehehehe... 
so, this is my very first post since school holiday started and dah nak habis cuti barulah i terhegeh hegeh nak update story ngehngeh.. so i owe some story from last post i guess?? hehehehe but im not writing it yet YET lol hehehehe... im so lazy and comel i know ;p

oh demmmm harini dah EMPAT BELAS DISEMBER !!! AND AKU TAK START STUDY LAGI DEM HOLY CRAP TTT_TTTT camane ni????!!! ya Allah ...,,, woiiii risau betul ni alamak. maybe i should stop writing this and go to study now but takpe habiskan dulu entri ni hekkk????

i still remember sebelum cuti tu macam macam planning ni nak study lah apa lah hahahahaah sembang tahap bergegorrr bhai last last hari hari duk waste time . damn me. T_T camane laaa spm aku tahun depan result diagnostik ritu pun cam hampehhhszszsz bluekkk

hari ni tettibe tergerak nak tulis entri tak tahu kenapa dan aku rasa aku akan start update tiap tiap hari KOT (pliss jgn pecaya ;'p) since aku dah deactivate ig dgn twitter sebab aku dah muak(?) hahahaha tak tahulah. so aku harap dgn less social media i got, aku boleh dah slow slow pegang buku dan cari buku aku letak kat mana dan start acah acah study ._. tapikan the real problem is AKU TAK TAHU CAM MANA NAK START STUDY AND WHAT and HOW  TO STUDY ? huh besar tak masalah aku ni?? hmmm

sebenarnya banyak gak aku nak story dalam blog ni tapi takpe aku stop dulu nanti aku sambung balik hehehe ok la bye ;p

p/s: weheartit dekat web buat aku frustrated eii!!!!

ok
ok
bye !

*stay tuned for kdrama and kpop update ahhahahahaha *fangirling* :P