Wednesday, 28 December 2016

and again

haii,,, omg im so frustrated with blogger!!!!!  few days ago, i wrote an entry about school but the post cannot be published ,, i took quite an effort writing the entry and it end up like that !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
T,T
so, this saturday i will be back to school ! omo time sure flies superrr fast! i ended up having my holiday wasted >< my holiday was not that productive. i only stayed at home during this school break since my dad was super busy. and me is seriously will be dead because i did not study pun!!! ottokaee?? 

my biggest concern was my physics task ! i only finished one experiment and it still got a long way to finished up all the experiments. i did not know how i will be doing next year *.*


^ my favourite classmates ! 4 Al Biruni 2016 . 


Wednesday, 21 December 2016

Saya dan kawan kawan




It just me my friends and i hejhehe,,

Annyeong haseyo!!!  Apa khabar semua??? Form 3 tu result pe citer???? Hehhehehehe,,,,

Saja je tulis post ni sebab nak share gambar tu,, walaupun gambar bad quality sebab bergegar tapi i look super happy there so it is a must for me to share my happiness with everyone??? Hehehehe..

Omoooo,, im gonna miss them so much!!!!! Tapi satu benda aku terkilan pasal gambar tu which is, the boys is so tak hensem, sakit mata tengok huwaaa!!!! Dkpelah hudoh pun, nakal pun, gedik pun, nyekit pun asalkan baik hati, sembahyang dok tinggal walaupun masa zuhur dgn asar dok sembahyang berjemaah sebab ikut ngat cakap syaitan suruh wak air liur basi atas meja!!!!!

Gurau jerrrrkkKk.

Tahun depan kalau tak de perubahan baru, aku akan duduk dekat kelas Al-Khindi. Hmmmmm tak tahu la macam mana tahun depan. I highly hoping that Allah will ease my study so that i can do very very veryb well in my upcoming super big examination, SPM!!! OMO IM SO SCARED!!!!

Dear you who read this post, i hope you can pray for me and also my friends, for us to get a flying colours result, thank you!!! #roadtoSPM #future9Aplus


Sunday, 18 December 2016

1418 PT3!!!

Hello!!

Hehe... kita postpone dulu eh pasal empat biruni tu lewsss hikhik

Sorry la. Aku bukan apa entah tiba tiba TIBA TIBA malas hewhew

Semalam je rasa eksaitedszzsss

Alamakkk seram lak rasa ((background citer entu)) melati pejadah ah demmm

Ok ok

Soooooo

Esok result pt3 keluar err

Wuuuu

Tak sabarnya!!!!! Erk???

Hahahaha kepada budak 2001 tu goodluck ah brader sister. Lek lek je ambik result. Dakyoh debo ngat ah hehehhe chillllll(i api) jerk muahhh

Jom flashback balik time aku ambik result tahun lepas . Meh nak cite pengalaman akak . Muahhh wekkk

So malam tu akak rasa akak tak bedebor pun kot (?) . Akak memang tak sabar benar nak pegi ambik result hehehehhe bukan apa tak sabar akak tu satu sebab je . Adik adik rasa kenapa???? Hehehehhe ye betul!!!! Akak tak sabar nak jumpa kawan kawan akak nak selpie wekk hehehhehehehe

Nak citer betapa eksaitednya akak ni, weeks before pegi ambik result tu akak dah terlompat lompat tak sabar hahahaha bengong . Akak guraub jekkkk

Bukan pe dik, rahsia akak satu jewrk. Akak awal awal lagi dah redha dengan result akak.  Hurmmm tapi tahun ni korang tak tahu lagi kan result so konfem ah bedebark debarkkk dunt wurry dikkk banyakkan berdoa . Bagi tenang inshaAllah.

Nanti dapat result bersyukur seadanya. Rezeki kat mana mana boleh cari. Form 4 nanti usaha sehabis baik. Spm nanti tak macam pt3 😭😭😭 each subject getting harder. As for me, i ambik sains tulen so the elective subjects are quite susah and sedikit complicated. So tahun depan kalau korang ambik sains tulen or any aliran, make sure belajar sungguh sungguh. Hadam dan fahamkan. Jaga hubungan dengan manusia. Jaga hubungan dengan Allah. May Allah ease everything. Assalamualaikum 💖

Saturday, 17 December 2016

4 Al Biruni

Hai !! ;>>>

Jadi hari ini saya akan menceritakan al kisah rakan rakan sekelas saya pada entri akan datang. Hhehehe bukan apa sekarang saya sedang menaip entri menggunakan tab jadi sedikit remeh temeh untuk saya menceritakan tentang perangai bengong rakan rakan sekelas saya. Oleh itu, saya akan menggunakan komputer riba pada hari esok agar penulisan menjadi lebih smooth bak kata sape sape je la.

Adakah penulisan saya di perenggan atas tidak pelik(?) saya berasa sedikit janggal apabila menaipkan entri sebegini rupa. Oleh hal yang demikian, saya akan menggunakan bahasa melayu saya sendiri seperti di entri entri sebelum ini. Entah mengapa, tiba tiba saya teringatkan guru bahasa melayu saya, En. Sahuddin. Tidak dapat saya gambarkan bagaimana perasaan beliau dan bagaimana perasaan saya jika beliau membaca penulisan di blog saya; pasti saya akan dileteri selama mungkin 3 tahun kerana meremehkan penggunaan bahasa melayu hihihihi...

Sebenarnya bukan itu yang ingin saya ketengahkan, saya rasa saya merindui kelas bahasa melayu beliau hmmmmm

Cikgu!!

Berrrrrrr(bunyi pancutan air)

Splashhhhh!

Dem kena sembur

.
.
.

Hihihi

Hahahahahaha lama dah tak tulis kara ngan ngehngeh alamak tak sabar weh nak share story pasal beloved classmates  acewahhhhhhh

Hehehhehehehehehe rindu weh sek mu !!!

Dok sanggup kelas tahun depan!!!

Malas rasa nok spm!!!

Eeee wakpe kena tukar kelas!!!

Eeeeee dok suka dok suka!!!!

*cries*

Friday, 16 December 2016

seven first kisses ._.

*reposting the last night entry*

Hye !
So as i promised in my last entry that I'll be posted an entry a day yeah sorry that i skip a day hehehhee so here i am writing an entry at this i called late-night-hour whatsoever muehhehehe lol how can it not be considered late as i writing it at 5 minutes before 2 a.m. 😝

Emmmmm so i put some thought on what i should write so i think I'll be writing about read the tittle; um oh yes SEVEN FIRST KISSES hehehhehe so who else had been watching it too?????

So petang tadi i watched the episode four where there was JI CHANG WOOK OH MY GOD 😻😻😻😻😻😻😻 heehehehe tbh, if i were to choose among the seven hot hensem comel sexy oh demm boy of course la i pilih semua hehehehehhe tapi hidup tak boleh tamak so i will choose changwook OPPA (;p) and leeminho OPPA (;p) hehehe geli lak guna oppa oppa ni wekkk

Hehehhee dalam ta k boleh tamak tu i still tamak to choose two hehehhehe biar lah. Pilih je bukan dapat pun 😭😭

Woo untung gila the girl lead tuuu supsup(sobsob)

I highly recommend this drama kepada yang nak menghiburkan mata, yang nak mencipta angan angan baru ㅠㅠ , yang apa apa je lah untuk tgk this commercial short film of lotte

Oh how i wish one day aku dapat taip a useful entry not like my posts which always nonsense;full of my bubbling bubbling  hehehe ok la selamat sejahtera bye!

Again??!!

Banyak pulak nak mena ip lol sebenarnya a ku tak ta hu nak buat apa lol

Nak tgk legend of blue sea and weightlifting bokjoo tu tapi subtitles tak keluar lagi,,,,,,, twitter tiada ya ng menarik plus a ku da h tak de keyakinan(?) nak main twitter lol bengong lak rasa tapi lebih kurang maca m tu lah apa yang aku ra sa hehehhe

Instagram masih lagi deactivated entah bila nak active kan balik hehehhe twitter tu pun aku baru login lepas isyak tadi sebab nak baca tweet seramshah punya pasal hahahahahahahaha woiii seriau gila oh demmmm k la bye aaaaa!!!!!!

2amthoughts(errr?????)

Hai it just me and my thoughts.

Well often we heard that people said, 2am thoughts is worst so does 3am thoughts so does 4 am thoughts lol hhehehe

Well 2pm thoughts could be worse too if you tend to think so but emmm mungkin betul lah apa yang orang cakap about am thoughts tu sebab pagi pagi buta orang semua tidur tinggal kita dengan suara yang cakap kat dalam kita je and masatula macam macam benda da tang untuk difikirkan acewahhh heehe...

So tadi aku buka wechat and it inspired me to write this entry yeahh hmmm,,,

Ok for me myself i always thought that im this kind of person who judge everything yeahhh of course la aku tak judge depan depan but yeahhh hmmm judging is no good of course so i will change the word to ummm self thought??? Sound much better and polite doesnt it? Hehehehe...

Yeah about me browsing wechat, aku perati like some of the moments the user post is so ugh like stop doing that just be yourself , oh come on just be you stop being fake, yo what it is with your language ok don't get me wrong. This is just a personal thought and of course wechat dia ikut suka dia la nak post apa pun kan kan

Hmmmm aku ra sa cam something wrong la dgn aku ni hehhehehehe dont let my fucked up thoughts make you quit using wechat hehhehehe kesah pulak a pa a ku fikir kan hehhehehehrhrhrhrhrhhehr

Help me ! Idk y but at this moment i feel,, ummm ummmmm

Ok berenti dulu

Sorry for this absurd(????) entry

Ignore this entry. Please. Have a happy life!!!!!! Bye bye,lovelove,me ;p

0216 hour

I wrote an entry but blogger wouldn't allow me to publish it

Oh yeah im doing fine ok malam!!!!!!

Ugh

Blogger not working

Oh demm what am i expecting ugh

Wednesday, 14 December 2016

Hello !

i'm like T_T ((but in a cute way omgeeee))

hai dan shelamat petang!!!!
wohoooo lama gila bhai tak update entri so today, im updating an entry! yeay!!! hehehehehe... 
so, this is my very first post since school holiday started and dah nak habis cuti barulah i terhegeh hegeh nak update story ngehngeh.. so i owe some story from last post i guess?? hehehehe but im not writing it yet YET lol hehehehe... im so lazy and comel i know ;p

oh demmmm harini dah EMPAT BELAS DISEMBER !!! AND AKU TAK START STUDY LAGI DEM HOLY CRAP TTT_TTTT camane ni????!!! ya Allah ...,,, woiiii risau betul ni alamak. maybe i should stop writing this and go to study now but takpe habiskan dulu entri ni hekkk????

i still remember sebelum cuti tu macam macam planning ni nak study lah apa lah hahahahaah sembang tahap bergegorrr bhai last last hari hari duk waste time . damn me. T_T camane laaa spm aku tahun depan result diagnostik ritu pun cam hampehhhszszsz bluekkk

hari ni tettibe tergerak nak tulis entri tak tahu kenapa dan aku rasa aku akan start update tiap tiap hari KOT (pliss jgn pecaya ;'p) since aku dah deactivate ig dgn twitter sebab aku dah muak(?) hahahaha tak tahulah. so aku harap dgn less social media i got, aku boleh dah slow slow pegang buku dan cari buku aku letak kat mana dan start acah acah study ._. tapikan the real problem is AKU TAK TAHU CAM MANA NAK START STUDY AND WHAT and HOW  TO STUDY ? huh besar tak masalah aku ni?? hmmm

sebenarnya banyak gak aku nak story dalam blog ni tapi takpe aku stop dulu nanti aku sambung balik hehehe ok la bye ;p

p/s: weheartit dekat web buat aku frustrated eii!!!!

ok
ok
bye !

*stay tuned for kdrama and kpop update ahhahahahaha *fangirling* :P




Sunday, 30 October 2016

;

Assalamualaikum semuaa!!!!
Hehhe lama gila dh x post entri hikhik...
Banyak gila story nk cite ni u gaiss nk dgr yg mana dulu hahahahaha

I take yg paling baru berlaku la eh which is cuti deepavali hahahaha
So sekarang i tgh cuti and selasa ni masuk asrama balik. Huhuhu... sumpah rasa nak smbung cuti sampai sabtu tapi sape lah aku nak buat lagu tu hukhuk...

Form 5 skrg dh balik hostel ye lah spm berapa ribu hari lagi kan huwaaaa aku pulak yg over aku rasa takuttt wehhh. Aku harap all my seniors will do great and make everyone proud of them oyeahhhhh terutama my close seniors, which is my kakak dorm mpp2 and mpp1 hikhik.... whatever the result you guys get, im always proud of you as long as tahun dpn rajin2 melawat i bawak makanan hahahahaha💕💕💕

Emmm apa lagi ekkk,, so cuti ni aku patutnya beli hadiah for my friends sbb ad exchange present pebenda la tp aku malas gila bhai. Aku x bagitau pun lagi my parents ngehngeh padahal hujung minggu tu hari2 aku pegi berjoli ngehnheh helppp tak tahu nk beli ape huhu malas a h beli hikhik i dh ready nk kena kecam hahahahahaha

Ok i will stop here first nanti i sambung pasal mat pulak ok mat stand for majlis anugerah terbilang sistem rumah oyeahhhh ce teka rumah mana menang? 😉👋👋👋👋

Saturday, 11 June 2016

Asrama

Hari ni balik asrama.
Tak ready lagi.
Huwaaa....
Ok lah khamis ni balik
Hmmmmm nk makan ikut form
Semoga lima hari kat sahut berjalan lancar
Salam Ramadan semua.
Assalamualaikum💞

Saturday, 4 June 2016

Digestive System😎


Blogger ni dah kenAPERw? Ni kali ke tiga aku taip post ni blergh
Nampak tak betapa gigihnya aku nak post entri ni muehehehehe

Oh Tuhan rajin nya saya yeayyy!!! Hahahaha ttbe rajin jap malam ni 

This is so fun and i enjoy it welllllllπŸ’žπŸ’žπŸ’ž

Esok kita kaler kaler pulak hiksss ok berenti sini dulu a nyong😘

 #ramadanintwodays!!!!!🍞🍱🍣🍀πŸͺπŸ•πŸ‘πŸ’πŸ₯πŸ„πŸ‹πŸπŸ‰πŸŠπŸ†πŸŽπŸŒˆπŸŒˆπŸŒŒπŸŒŒ

πŸ™‹

Thursday, 2 June 2016

Ramadan Al Kareem


When your heart and soul longs for the blessed month of ramadan. Ramadhan in a few days.. who is excited???

Hewhewww ndaa sabau naa heeee...

Semoga kita semua diberi kesempatan untuk bertemu dengan bulan mulia, ramadhan al kareem bulan that is filled with peace, love, tranquility, humbleness and goodness. 

Ramadan tiba semua bahagia 😁😁
Bulan yang indah Bulan yang mulia Bulan terhapus api neraka dumm dumm dummm lalallaallaallalalalala hehheheπŸŽΆπŸŽΆπŸ’žπŸŽ†

I hope for the best of me and for every muslimin dan muslimat di luar sana acewahhh hiks. I have never felt such a great need of Ramadan as i do this year. I just want to fill my heart with the words of the Almighty. I want to focus on my inner connection to the Only One who understand me completely. 

I need to strengthen my heart and put my full trust in Allah beautiful plan. I want to be there for those who are seeking help, for those who are in need and do as many good deeds as possible inshaAllah 😊

I pray this for me, my family, the whole ummah and those who are seeking for guidance. Ya Rabb please let this Ramadan change us to the better one. Let our relationship with You grow stronger every second that goes. Fill our heart, mind and soul with Your remembrance. Help us throughout this life to the best hereafter. O Allah, forgive us. Make us stronger. Protect us. You know what is the best for us. Guide us to the right path. Ameen...

Peace be upon you all


Monday, 30 May 2016

#301505

hellloooo lagiiii muehehehe

aku berenti tgk marriage contract semata mata nak naip entri ni oh tuhan aku ni dah kenapa huhuhuhu

so aku baru je lepas baca blog cik epal entri pasal han and oh my god kelakarr bhaiii awat yang ayah han comel sangatttt XDDDDD

lol tak tahu pun nak tulis apa so apa apa apa apa ok bye!!!
<3<3<3<3<3<3
#spreadpeace

Friday, 27 May 2016

Minggu Peperiksaan(☺)

Uuuu come a little bit closer
Ohh i want to get to know you better *muzik latar*

Bhahahahah hellooooo peopleee 😁😁

Finally home after a years bhahaha god im so happy muehehehe
Wat ape tu semua? Sihat ke semua? Hehe..

Bulan mei is a tough month for me. Bulan menguji kesabaran. Bulan penuh drama. Bulan homesick teruk. Bulan yang banyak mengajar aku. Bulan yang merubah aku acewahhh hehhe..

At this age, friendship somehow hurts me. I have trust issue. My thoughts killed me. I get confused. I fall apart. Everything seem to be so wrong. I have no one. I got sensitive over a fucking small things hmmm
Nampak macam broken rabak la pulak hahaha no worry i am fine and doing good hehehe 😊

Ok kita beralih angin la pulak hehhe
I would love to story about mid year examination grrrrr
Ok alhamdulilah everything was done. Aku exam tiga minggu. Best sebab tak belajar(lol) tapi bosan rabak. Nasib aku tabahkan diri duk ngadap buku a day before each paper(ayat keling) huhuhu . Dont be like me ye anak anak. Everything was done at eleventh hour huhu at least i dont burn the midnight oil but still pagi2 asyik bangun lewat huhuhutt..tt

Aku dah tahu markah untuk beberapa subjek and i got zero A+ so far
Hmm for mid year aku tak mengharap sangat utk A+. My target for this examination is to get all a(s) tak kesah la a minus ke solid ke asalkan a gitewww mueheheeh but for up 2 i would love to grab at least 5A+ waduhhhh kahkah hello everything impossible okey so what hikss

So cuti ni kita lek lek dulu but after cuti kita pulun habis habisan god, please ease everything for me, ameeen...

For kimia i got A but markah menurun bhahaha turun satu je heee...
Untuk addmath pulak meningkat tapi tak wow pun sobb but still alhamdulilah huhu.. for math meningkat jugak . I got A tapi nak A+ huhuhu tu je yang tahu setakat ni.

Biologi dengan pai aku rasa aku dalam zon bahaya apabila memikirkan dua subjek ini anyaanyaaanyaaaaa 😰😰😱😱😵😵😵😵😭😭😭
Kena usaha lebih lagi ni. But for biologi entahlah saya tak kuatttt huwaa aa . Aku ada dgr drpd kakak dorm pasal senior form 5 yg pandai bio . He is the best among the best la haaa gitewww top forty malaysia kot . I write as i told tak tahu la betul ke tak semua ni atau auta je hahaahah betul betul rasanya hahaha so aku berkira kira la nak belajar bio dgn dia hahahahaha but hell no nanti kena kecam je aku rasa

E u menyampah habis dengan budak form 5 blerghhh frankly speaking, i fucking dont like form 5 . Ehh jappp bukan semua but certain people. Astaghfirullahalazim apa teruk sangat tak suka saudara sesama islam? Hmmmmmm

Ok setakat ni dulu. Till we meet again a cewa hhh hehehehehhehe a nnyeongggggg 😘

Saturday, 30 April 2016

Tudung


Hello hai muah muah muah e u hahahahha
Selamat malam semuaaaaa
Lama dah tak menulis entri rinduuuu!!!
Ok entri kali ni tajuk dia tudung.
Tudung kita hilang adoyaiiiii
Aku pernah ada tiga helai tudung hitam
Satu kawan pinjam tak bagi bagi
Satu lagi hilang masa kesuma aku rasa lah. Bukan hilang aku tak pandai jaga barang sendiri well
And yang terakhit yang kusyg ba ru je hila ng last aku pakai masa prep yaumul rija l n bushhhhh esok nk pakai ngga k a da udah sih eyy keypad ni pun nyampah
Ok sesiapa yg tersalah ambik ke terjumpa ke pulangkan balik tau tudung a ku ta k sanggup bhai pakai bawal tiap masa nak beli baru duit tak dak ok lah bye
Entri banyak je nk tulis tp malas hahahahaha
Ok esok balik asrama e tak sukaaa!!!! Ppt di sekitar bucu wish me luck pray for me pray for my batch tq love you all (whoever read this entry)
Bye!!!!

Thursday, 17 March 2016

Descendants of The Sun DOTS




Haiiii and finally ain is writing an entry about DOTS!!! HAHAHA
Ok mestila kena tulis sebab aku tunggu drama ni sejak tahun lepas lagi huwaaaa ni semua sebab joongki oppa la aisyyyy hahahahahha

Aku minat gilos nak matis kat joongki ni sejak drama innocent man tu mashaAllah he is so good looking a very adorable man and my prince charming my knight in shining armor haaa apa lagi hahahahaha

The drama was superb aku tengok dua puluh ep straight omg i must be really crazy and start drpd drama tu aku start tgk semua drama yg joongki pernah berlakon plus movie yg dia berlakon dan variety show dia haaaa sampai cam tu sekali penangan dia bak hangg hahaha 

Dan beberapa bulan lps tu dia pegi army and i am so sad? Takde lah sad sngt hikss and tahun lepas i knew bout this drama and yeah very excited and balik bermalam bulan ni yeahh the drama was out!!!! Aku dh tgk smpai ep enam dah and im looking forward for the next ep weeeee tak sabauuuu

Sor far the drama was perfect tak bosan langsung! Sangat best ! Tp bila part doktor bedah bedah tu aku tutup mata dan aku rasa aku tak leh jd doktor lah tp kalau dgn jd doktor aku dpt jumpa askar sem sem mcm kapten yoo si jin aku sanggggguuuupppp!!!! XD



Haiii sambung tulis balik heee...

Urmmmm apa lagi erk? Tadi baru je tgk ep tujuh dan ya Allah scary gila besi tertusuk kat pekerja haesung group😡 dan aku rasa hebat gila drama ni sbb masa gempa bumi tu ya ampun nmpk real!!! Budget for this drama pun million dollar ! Mana tak hebat wahhhh bila drama melayu nk upgrade cam gini niii

So sweet both of them tp jin goo dah kawen!! Frust nonggengggggg aiii eyyyyy!!!!

Friendship goal ni hiksss

Onew cute!!! Bias kitew ni dulu duluuu hihihihihi

Lanje video tak tahu la boleh tgk ke tak hahaha;;

Their love story is so sad :'(


Hahaha kiss scene
Big boss kalau big boss pilih sy konfem sy tak jual mahal ke main tarik tali ke tarik rambut ke hahahahaha 

Hmm ok la stop sini dulu bye! Baik post cpt cpt kan hilang pulak kan hahahahaha


Tuesday, 15 March 2016

Go ma wo yo :)


                                               

Hai nyong se yo.
Sejujurnya lama dah nak taip entri ni tapi ragu ragu plus tak tahu lah kenapa tak taip taip sampai lah hari ni rasa cam nak taip je hahahaha gitewww muehehe

So for me myself perkataan kawan tu ada maksud yang tersendiri. Maksud yang aku reka sendiri la emm macam kau kata kek tu maksudnya sejenis makanan yang manis diperbuatbdrpd tepung blablabla tp bagi aku kek tu maksud dia baju yang selesa dipakai eh boleh ke macam tu? Lantak pi la :p

Haaa cam tu la lebih kurang so kawan ni something that has a very deep meaning utk aku.

Aku pernah tulis sebelum ni kat entri lepas lepas yang aku prefer few close friends . ye ke aku pernah tulis cam tu ? Hahaha aku pun tak pasti sebenarnya lol hahahaha but as i grow up aku rasa takut nak open up dgn ramai org . susah bhai nak pecaya org ni huhuhu

Plus aku selalu rasa suck up dgn diri sendiri. Pikir senang ke jadi aku lol. Banyak sangat conversation duk berjalan berlari merangkak mengesot dlm kepala ni huwaaaa

I always question myself this and that it fucking hurt me as i always feel like err something is just not enough like oh my god please tell me the way to express what i really feel yeah cos aku tak reti bhai payah ah cam gini so ni la masalah dia haish ok la takpe biar aku je lah rasa apa aku rasa nak share tak pandai haahahahaha ciaa ciaaa

Ok jauh terpelesong dah senanya ni hahaha.. Post ni sebenarnya nak lahirkan betapa gratefulnya aku kepada x ni yg ad masa worst day aku. Aku rasa sepanjang aku hidup masa tu lah aku all out diri aku depan orang and aku nampak sangat menyedihkan dan aku rasa malu gila bila ingat balik hahahaa menangis tak sedor diri kuikuikui

X yang senanya mengantuk nak tidor ni sanggup bhai dengar aku duk bebel bebel kata ni kata tu nasib dia tak tolong lap hingus aku je time tu hahahahhaahhaha nasib aku ada kekuatan lagi lap hingus sendiri hahahahahaha

Time tu aku sedar la macam ramai org cakap masa kau having a hard time tgklah spe ad utk kau time tu and masa tu aku ad x ni je and aku pun be like oh oh oh cam tuuuu ok ok hahaha...

So at least aku ada x and sebenarnya ad ramai lagi tp semua sibuk time tu its ok ain try to be husnuzon eceycuycoy hahaha so tq x tq ! You know who you are and aku tak rasa x baca blog aku so yeahh hahahahaahha

X be like sy ni kwn time sedih awk je kan
Ye ah kwn masa sedih je hahahahahahhahaahhahaha

Ok akhirukalam(?),
Assalamualaikum! :)


Friday, 11 March 2016

Ujian Penilaian 1 2016

Hai so sleepy yet i cant sleep so yeah let me write at least one entry before sambung tidur balik! 😅

So ermm..,,
SELAMAT BERCUTI!!! WEEEE SERONOKNYA!! BHAHAHAHAHA

Pada 7,8&9 Mac yg lalu sy dan semua pelajar ting. Empat, phoenixians, menduduki ujian penilaian satu and of course we all were nervous dan takut. Ke aku sorang je? Maklumlah kan first time ni exam as form four .

Subjek elektif la paling takut bhai hukhukhikhokhok

So my target is of course awal awal aku target semua A biar ah tahu doh dok dapat pun tapi ikut suka hati aku lah. Target je la tinggi tinggi kalau tak capai target sengih je la nampak gusi erk

So memandangkan aku duk kelas yg kononnya depan pui pui so semua expect lebih la ni dari kelas aku ni yerk yurk oh please la. Pastu duk banding banding ni tu ni tu ya ampun tak suka sangat.

For me myself yes my result is not that good. I mean not good at all but biasa lah kan mula mula ni bhahahaha kelako pulok rasa lol pasal up 1 pun timbul isu hmmmm

Yg aku tahu sekarang, aku dpt 2A(A,A-) 1B and i know i can do better but apa yang kita dapat tu lah usaha kita and yes that is the fact sebab i am not well prepared plus malas gila nak study lol so nk menyesal tak guna so sis terima segala ketentuan dgn redha haaa gituwww hukhik.

Tapi still dok leh terima markah math moden. Malu bhai. Add math huwaaaa nak nangis rasa huwaaaa. Aku target addmath A+ ni but lepas jawab semua target terbang pergi pluto. Bhahahaha... Aku target sangat Addmath ngan Math sbb dua dua ni je aku study mangat kit masa prep hari sabtu orr sbb hari jumaat dok dang nok prep ekpon. bahhahaah believe me i am the laziest yet cute kind shy hot fabulous pretty girl you will never meet bhahahaahahahaha

Untuk pai aku dpt b and malu lah jgk sebagai umat islam tapi nak wat cam mane pai tak baca pun. Sibuk duk hafal biologi malam sebelum exam tu and aku lupa aku paling benci hafal hafal and biologi ke bintang T.T biologi ngan addmath rasanya peluang nak fail tu cerah kot. For biologi aku tak kesah sangat fail sbb aku memang tak reti pun biologi tu huwaaaa kena lebih mengerah keringat la ni utk bio

But for addmath aku memang rasa mcm sedih gilos adios but now aku dlm mood redha dah utk semua subjek plus aku malas dah nak kesah cuma tak sabau nak tunggu ppt lak ni HAHAHAAHAHAHAHAHA

OK LA TU JE KOT. ASSALAMUALAIKUM. SELAMAT MALAM! =)

Saturday, 27 February 2016

I am okey

                     

When you are sixteen and you feel like dying because of something and all you ever wanna do at that times is to tear out your veins.

They tell me that everything will be okey but they dont tell me what i want to hear.

They dont tell me;--

That it is okey to not want to be a person sometimes; maybe i can be a piece of pizza or a burger or a justin bieber(?)

They dont tell me;--

That it is okey to feel tired all the ways to my bone; to feel tired both physical and mental.

They dont tell me;--

That i am allowed to cry until i cant breath anymore.

Or

I dont have to get out of bed if dont want too (but still i have too because school ugh)

They always tell me that everything will be okey but despite all of this they forgot to remind me that i will be okey too.

I dont even know why i write this entry
But if you are reading this entry i just want to let you know,

When your heart is shattering into a million pieces it is okey to spill everything out. Please, dont bear it by your ownself.
You are human and i am a human. We both have a feelings and i know how it feels to bottle up all the emotions to ourselves because we dont have anyone to share it with, it hurts as hell.
We cannot be strong for all the times.
Some day, the walls we build may broke but it is okey.
But still, dont forget to gather all the strength again because life goes on.
We cannot be sad for all the time!
Keep on going to be that happy, strong person that people thought we were.
Life is sad but its not all that bad! Cherish every moment in your life, spread love to people around you. Be kind and stay positive! You are loved. :)

Tq, entri merapu repu repa entah apa apa ok sayonara hikshuks





Tuesday, 9 February 2016

Kecelaruan emosi

Hai ain is back !! 😊😊😁😁😁
Lama dah tak menulis kat blog, rindu.
Sekarang ni aku rasa macam numb? Sad? Lonely? Aceycey bhahaha . sorry la baru bangun tidur emosi tak stable lagi but for sure aku rasa sejuk gila sampai rasa macam nak demam huhuhu

Entah lah nak mak tak tahu nak story pasal apa. Kan best jadi cik epal duk throwback cerita pasal vacation dia je huhuhu..

Emmm,,,
Setiap kali balik bermalam je mesti aku rasa tak nak dah balik sahut, nak pindah.. Rasa macam tak sanggup dah nak study kat situ rasa macam entahlah rasa macam nak pergi sekolah baru sebab sahut is so boring and no fun? Hey ! What is wrong with ain nadhirah ni

I better change the topic sbb ttbe rasa nak nangis lewlsss

Ok hari ni aku dah berjaya khatam semua ep drama high society bhahahahaha tp nak lagi nk lagi ep yoon ha dgn joon ki. Dua orang ni sweet sangat la. Joon ki ni macam gentle gila please let me meet someone like joon ki huhuhuhu

Disebabkan aku dah berazam lepas siap tgk drama tu aku nak start buat homework so lepas maghrib tadi aku start la buat addmath siket lps tu aku sakit kepala then aku tidur and adik aku dtg tgk vid dgm volume nya mcm nak pecah speaker aku pun apa lagi mengamuk ah eyyy geram!!!

Aku paling benci tak suka tahap paling tak suka orang kacau aku tidur sebab aku susah gila kot nak boleh tidur sekali kau kacau aku fikir aku boleh sambung tidur balik ke eyyyy kenapa rasa nak nangis sokmo ni aiiiiiiii

Ok lah i better stop dulu esok ke,bila bila rajin kita tulis entri lagi. Assalamualaikum uolsss bye ! And, gong xi fa cai for those who celebrate. ok bajet ad penganut agama buddha baca blog aku bahhahaahaha

Friday, 22 January 2016

Dua ribu enam belas

Haiiii
Hampir sebulan stay kat asrama and i survived :-D

Banyak cerita nak dikongsikanb sejujur nya. Setakat ni aku masih betah dalam menghadapi liku liku bulan januari huwaaaa tapi ada certain thing buat aku sedih tak ter tahan acewahh

So pada hari sabtu, 2hb Januari aku pergi daftar and pendaftaran berjalan dengan baik. Tahun ni aku duduk dorm mpp2 and yes i am now a prefect like woahhh . Kelas pulak kelas 4 Al-Biruni. Rumah masih sama yakni rumah kuning semua benda sama je kot mcm tahun2 sebelum ni melainkan dua benda tu.

Entri first nak cerita pasal apa ye? Huhuhu

Minggu pertama kat sahut rasa macam suram je tbh tak tahu lah nak desc macam mana macam tak de seri? Tak de perasa? Hmm entahlah mungkin semua orang sedang menyesuaikan diri kot

Dan pada 6hb Januari kitaorang menerima adik adik form 1 yang kiut manja gedik cantik lawa hensem bhahaha apa lagi hehehe...

Aku sebagai pengawas ni acewah tersangatlah memerlukan bimbingan sokongan yang padu dari semua pihak. Pengawas yang lama tu janganlah asyik sangat duk menjeling aku kalau aku lambat ke tak pakai nametag ke tak buat kerja ke apa ke . Tak nampak ke susah payah aku duk bertatih nak pikul amanah yang lagi amat sangat berat dari sebiji burger ni huhu tetiba emo kejapp tt,tt

Bulan dua ni sahut akan jadi tuan rumah bagi kesuma peringkat kebangsaan dan aku jujurnya tak sabar weee mestilah aku takb sabar nak balik bhahahahahaha.... tapi sayang sejuta kali sayang. Hanya form 1 dan form 2 je yang dibenarkan balik bermalam. Tapi tak pe lah best ape. Teringat pulak hk bahasa arab dua tahun lepas huhuhu...

Ok setakat ni je lah dulu nanti aku buat entri baru pasal kelas hari merentas desa dan macam macam lagi

Bye bye semua..
Assalamualaikum :-)

Saturday, 2 January 2016

Kotak followers

Haiii
Happy new year ! :)

Pening gila kepala ni tak tahu kenapa
Rasa macam tak sedap badan je. I should be sleeping right now
Huhu

Last post before balik asrama siang esok hmmm
Idk apa masalah kotak follower tu sesape boleh tolong tengokkan tak? Tq so muchhhh got to go byeeee

Doakan yg terbaik untuk saya thank youu♡♡♡♡♡♡