Saturday, 28 November 2015

i was too much

sad, empty, and alone image

hey :)

aku cuma nak meluahkan apa yang aku rasa sebab rasa ni tak best langsung untuk aku telan sorang sorang. nak luah pun tak tahu nak luah kat spe sape hmmm


so tadi aku bukak ig and ad dm dari kawan aku and aku happy la eh kenape tiba tiba dm aku ni rindu errr hahaha happy tho.

.
.
.

aku pun bukak la sblm tu aku balas komen dia dulu dkt gmbr aku(dia komen pun aku rasa eksaited lolololololol) lepas tu baru bukak dm tu and

my heart stop.

tak tahu nak rasa apa.
sedih?
pedih?
tak tahu.
aku rasa numb je macam everything stop.
tak best bak hang perasaan tu. :(

lepas tu aku cepat cepat pegi delete komen yg aku balas tadi. tak sesuai dah aku nak bergurau ke apa dgn diaa aku rasa sbb dia mcm dah benci sangat je kat aku.

dia dm aku pasal kawan dia sebenarnya yg merupakan kawan aku jugak but idk kalau both of them still anggap aku kawan sebab macam tak dah haahaha

tengok lah lepas sorang sorang bla dari hidup aku lol sedih gak jadi aku ni kan hmm

so sekarang ni aku rasa macam ramai gila benci aku dlm diam
ya Allah aku paling benci kena benci sebab aku kan suka kedamaian. puii

lagi pun sumpah aku kata aku tak tahu apa salah aku.

adakah salah aku sebab aku upload gambar dia kat ig aku?
adakah salah aku sebab aku upload gambar cara lepas tu tag nama dia kat situ?
jujur aku kata aku ni buta hati buta mata tak tahu apa yang salah sebenarnya sampai benda ni jadi macam ni. tolong lah jangan seksa aku cam gini. ce kabo nape sebenarnya T_T_TT_T_T_T_TT_T_T_T


sebab aku upload gambar dia:
1. aku rindu gila kot kat dia
2. sebab aku rasa dia comel gila rindu nyaaaaaT_T

macam mana aku boleh upload gambar dia:
masa tu aku scroll2 gambar utk aku hantar kat cg Ama utk tunjuk muka aku sekarang ni sebab dah 3 tahun tak jumpa dia plus aku rindu dia sangat2. bersalah gila sbb tadi baru perasan dia ad hantar chat dekat aku bulan 7 dan aku baru balas bulan ni. eyy anak murid apa la lagu ni hmmm cikguuuu

ok lepas tu terclick gambar masa birthday tok raja ri lepas tu ad gmbr dia and a few more yg buat aku rasa meraung raung nak balik hostel oh tuhan windu ny windu nya. lepas tu aku rasa mcm nk upload lah gmbr dia dan pada pagi buta pukul 3++ aku upload gmbr tu dgn caption emoji buah strawberry sebab aku tak tahu nak tulis apa. nak tulis rindu kan mcm apa je sbb aku bukannya org mcm gitu hmm kita mana reti nak sweet sweet.

so buah strawberi tu maknanya something sweet cute comel mcm dia . sblm tu aku upload gmbr justin bieber sbb aku kan tengah demam justin bieber sbb album dia kali ni ya Allah favourite album lah nak banding ngn yg lain hehehe. jgn lupa dgr lagu dia tau kihkuhkahkoh.

lepas tu aku upload gambar cara dan takde caption. aku upload gmbr cara sebab cara ya Allah lawa gila aku rasa insecure sngt sngt T.T lpstu aku tag nama dia kat situ dan aku tag nama cara dkt gmbr dia.

lepastu dia ad komen kat gmbr cara dgn kawan aku sorang lagi dan aku tak faham pun komen tu emosi dia mcm mana sbnrnya. komen marah ke komen apa ke . masa dpt notification yg ad org komen aku eksaited la lol sbb aku nak main balas2 komen ngn dia org sebab aku rasa lonely gila ceh ye ar aku tak tahu kot nak borak ngn spe maklum lah aku kan por eber elon

tapi aku tak tahu nak celah kat mana. lepas tu aku try bukak ig dia tapi tak boleh aipp ke aku tertekan butang unfollow ke apa lepas tu aku tekan la butang follow balik tapi tak dpt so aku syak dia block aku. dan aku yang bengong ni terbiar bingung tak tahu sebab apa. hmmm tapi aku teruskan hidup macam biasa la lepas tu

dan hari ni aku dapat mesej macam gitu

ya Allah sumpah aku tak tahu nak kata apa. aku rasa macam nak lari dari semua orang sebab aku takut . aku pun tak tahu kenapa.

aku tak suka benda ni jadi macam ni sebab aku bukan lah seorang yang reti baiki hubungan yang rosak atau apa apa sebab aku ni jenis yang ikut flow. kalau benda tu nak pegi straight aku ikut je. kalau nak belok kiri sikit aku ikut je. kalau tiba tiba nak terbang aku ikut je walaupun masa terbang tu minyak habis dan aku tahu aku akan jatuh terhempas dush aku ikut je sebab apa? sebab aku tak reti nak buat apa apa. bodoh betul jadi aku kan hmm

so tadi aku deactivate ig aku. ke cara aku tu mcm bengong? pengecut? hmm aku sumpah tak tahu nak buat apa hmmm T>T tolong lah aku sape sape. rasa macam lemas sangat dgn benda macam ni T_T_T things get complicated and aku macam biasa, selalu lari berselindung mcm pengecut sebab aku terlaluuuuu takut nak hadap realiti. aku lelah. tolong.

nak jaga kawan, nak jaga apa yg aku ada memang aku tak reti sebab aku pecaya apa yg ad dgn aku benda tu lah yg terbaik untuk aku. time will heal the wound anyway. cepat dengan lambat je.

apa apa pun aku nak mintak maaf sangat sangat sangat . aku sayang gila kot persahabatan ni sbb aku bukan ad sape2 pun . kalau benda ni jadi macam ni aku pun tak tahu macam mana nak hadap 2016 haahahaha.

entri ni jujur bukan untuk menyakiti sape sape. jujur aku memang tak suka dan tak nak pun nak cari pasal dgn sape sape. aku mintak maaf sebab aku ni aku.

lepas ni aku tak boleh dh buat bnda tu dekat org sembarangan sbb aku ni bodoh . aku lupa mungkin bagi aku dia close friend aku tapi bagi dia aku cuma kawan dia. kawan biasa je.

so reminder utk aku jangan syok sendiri hahaha.

salam sayang,
ain :)


2 comments:

Izyan said...

wow i'm touched with your entry. sebab saya mengalami perasaan "ditinggalkan kawa" even kawan kita tak tinggalkan tapi perasaan tu seolah-olah. sebab kita dah tak tegur. :)

MeIsAin :) said...

@izyan hehe its nice to share our thought with others btw tq sbb sudi baca entri saya haha im touched heehehe.. :D