Friday, 25 September 2015

Daging

Salam Aidil Adha :D
esok balik asrama ni mimpi ngeri. kerja x siap siap lagi
cuti seperti biasa di-tidak-manfaatkan sebaik mungkin akhirnya sapa yg nyesal haaa aku aku lol

so raya haji ni mesti berkait rapat dengan lembu kan kan?
nak dijadikan satu cerita ni adalah beberapa bulan yg lalu.
...
...
...

sekolah aku bersekolah jadi tuan rumah utk program english apa benda pun aku x tahu. so ada lah sekolah luar dtg kan. time tu masa rehat dan aku bertugas kat koperasi. datanglah sorang ni nk beli burger. pastu dia tanya burger apa. aku jawab lah burger daging. pastu dia ngn b a n g a n g nya tanya aku daging apa. weh nak je aku jawab daging mu ah eii gerey la kito. kalu burger daging tu maknanya burger daging lembu la. wey duk malaysia berapa tahun tu pun dok tahu. eyy gerey kito. nasib tuan muka hensem hahaha lol

ok sekian.

mintak ampun salah silap.
doakan aku eh pt3 nak dekat dah ni
tak study macam mana nak dapat 10 A ni
cam mano ni
gano ni
gano?
hmm...

Friday, 18 September 2015

phoenix terbang melayang-layang

hai dan assalamualaikum :)
what a beautiful day at home <3 hahahaha
hari tetap lawa walaupun hari ini di'waste'kan dengan jayanya weeeee hahahaha...

untuk entri ni aku sekadar ingin berkongsi luahan hati perasaan jiwa raga sebagai pelajar yang bakal menduduki peperiksaan pt3 pada 12,13,15 Oktober 2k15.

aku sedih. ya sangat sedih. sebab? sebab semua orang pandang serong batch aku. sakit hati bak hang T_T.

wahai phoenixians ! please i am begging all of you to study very hard so we can achieve that fking 10 A's. biar semua yg pandang serong batch kita terkejut beruk ternganga nganga tertonggek tonggek jatuh sebab terkejut T_T

wahai semua, exam nak dekat dah. kita orang perlukan sokongan, dorongan dari semua sebagai pembakar semangat kitaorg. bukan hinaan. bukan dengan kata-kata betapa teruknya batch kitaorg. betapa teruknya result kita org.

jujur aku kata, aku rasa terpinggir sangat. SANGAT. masa nak exam ni baru semua org bukak mata tgk batch form 3. masa awal awal dulu TAKDE TAKDE :(

betul. kita org ni memang tak sedar diri. aku mengaku.

baru baru ni buat aku sedar memang betul yg mencegah dgn hati tu selemah lemah iman. sebab apa? sebab kemungkaran tu masih tetap berlaku.

bila kitaorg buat salah bagitau. betulkan salah kitaorg. bukan simpan. bukan diam.

tak ter tahan tahan perasaan aku masa aku janji hari tu. dengn aku janji yg macam benda dengan ustazahnya tak dapat dtg. SEDIH tu je aku mampu kata.

tapi aku bersyukur. Sangat bersyukur. at least Tuhan bagi cikgu Rayumi yg tak pernah lelah nak tolong kitaorg. yang selalu bagi kata-kata semangat kat kitaorg bila org lain bagi kata-kata yg menggores hati jiwa raga kononya sebagai pembakar semangat.terima kasih cikgu<3 untuk cikgu, saya akan usaha supaya result bm saya 100% amen :))

lepas aku janji tu aku rasa mcm give up sangat. rasa mcm malas nak usaha sungguh2 gi mampus la nk dpt berapa a pun aku tak kesah. kalu dapat kurang 6 a pun aku dengan penuh rela hati sanggup keluar dari situ.

semua tak faham betapa susahnya nak dpt A dgn grednya yg semakin naik. 85 baru A. can you imagine that? T_T

CAN EVERYBODY UNDERSTAND US? CAN YOU GUYS SUPPORT US? CAN YOU GUYS NOT TURN US DOWN? CAN YOU GUYS PLEASE.. T_T

ni semua sekadar luahan hati aku. tak terniat nak salahkan sape sape. tak terniat nak suruh sape sape terasa sebab tak kira salah sapr aku mesti end up salah tu kat aku sendiri;perks of being me.

assalamualaikum.

doakan aku.
doakan batch aku.
doakan batch aku.
doakan kejayaan kami.
doakan supaya kami tak berpecah tahun depan.
doakan kejayaan batch aku.
doakan kami.
terima kasih. T_T

Tuesday, 1 September 2015

hai :)

hai :D its been a long long long day since i last post an entry in this blog heh? hahaha well sibuk dengan pt3 uhuks uhuks XD

anyway wish me and my batch the best luck so we can do great in our examination grr(takut)

sebulan lagi pt3 weh ya Allah ain sedar diri please T_T
tak tahu nak tulis apa sebenarnya hmm tak sabar weh nak balik huhu

result untuk trial sbp and jpnt for me myself not really bad but semestinya not a very good result hmmm but for jpnt my grade improve! :D bersyukurnya . mintak mintak 10 A tu dapatlah oh shut down dah? baru tulis entri ni cikgu? hmmm bye T_T