Sunday, 22 February 2015

dua ribu lima belas :D

hai dan assalamualaikum :D
pada dua puluh dua haribulan dua tahun dua ribu lima belas ini, ingin aku kongsikan ceritera ceritera yang berlaku pada tujuh januari dua ribu lima belas dan seterusnya. wahh rajinnya aku mengimbau kenangan lalu walaupun kenangan akan datang mungkin menyakitkan. ye lah homework tak siap lagi-.-

okey pada hari first daftar aku dah menkalutkan diri duk cari sampul surat dengan setem. dan sampai sekarng aku tak hantar hantar lagi dekat cikgu arif. ye guru kelas aku tahun ni ialah Cikgu Arif Zaidi merangkap guru sains aku :)

okey pendaftaran smooth je walaupun aku duk terkapai kapai sekejap sebab aku masuk masuk terus gi kaunter kelas hoho... lepas daftar kat dewan abah tolong angkut barang naik tingkat empat masuk dorm tok raja ri 6 ^^ lepas diberi kata kata nasihat abah pun bye bye kat aku dan bagi duit utk aku gi beli barang kat koop yang barisannya masyaAllah *-*  aku pun gi cari zatul mintak teman itu ini . oh typical me . tq zatullll <3

ahli dorm aku semua ok ok cantik cantik lawa lawa baik baik bijak bijak pandai pandai ok apa lagi hehe :) mentor kita orang ialah Puan Siti Nor Liza. rasanya dah tiga tahun cikgu jadi mentor aku. sejak form 1 sampai la sekarang. apa kah ini yang dinamakan jodoh? huisshhh ahhaha...

and this year, my favourite dorm is tok raja ri lapan. dorm masa form 1 muehehe.. yelaa dalam dorm tu duduknya nenek kebayan adik kebayan dan mak kebayan. oh maaf sayang sayang. aku gelar kau orang kebayan. hehehe... ok dorm tu rumah nombor tiga aku. aku dah tangkap cintun ngan dorm tu sbnrnya. sampai kakak kakak dorm aku dgn form 3 dorm aku menangis rindukan aku sbb aku tak tido dlm dorm. hohohahahehehuhu...

aku duduk kelas tiga akhlak. terpaksa lah aku menatap muka yang sama. ah bosannya. eh eh hehe.. tak lah sayang sebenarnya :D

tahun ni tok raja ri begitu bersemangat sekali ye. merentas desa nombor satu wahhhh wahhhh... hehe bestnya perasaaan menang. kan kan <3 bukan sokmo aku dapat rasa perasaan ni. teringat masa form 1 haha... tapi entahlah aku tak rasa bersemangat sangat lah tahun ni cehhh . penipu. kahkah.

tahun ni jugak dapat pengetua baru, Ustazah Nor Hayati <3 <3 <3 dan penasihat rumah baru ustaz Joha :) dan cikgu baru, Cikgu Aqilah / Aqila haha. aku tak kenal sangat. tapi cikgu rumah tok raja ri dan mengajar bahasa perancis dan sangat comel orangnya haha...

hehe.. takde idea nk menaip post apa sebenarnya.
dan sebenarnya aku rindu tok raja lapan hahaha...

farah, aisya, aliya',

dan rindu jugak tok raja enam ::::::""""""DDDD
aku ok je dgn form 3 dorm aku cuma ye lah aku tak berapa rapat sangat. but they allll are sooo niceeee oh my god hehe... nani,zira,yaya,aida. i hope you guys can stand with me ohyeahhh.. perangai aku kan macam benda je... haha.. nasib lah diaorg sedorm ngan aku. mohon bertahan menghadap perangai gila aku. hehe...
kakak dorm yang baik ohhh baik sangat sangat baik baik baik baik. haahaha.. :D

ok aku ada masalah la pasal bangun pagi. ya Allah apa punya perangai la macam gini. subuh ni muka aku la yang selalu lewat. ya Allah balik ni akan ku cuba sedaya upaya ku . aku harap bila yaya kejut aku boleh terus bangun T_T  masa tu lah baru aku tahu betapa nikmatnya tidurrr <3

dan aku memang tak reti lah nak stay up. contohnya exam hari tu ya Allah aku rasa macam aku tak study apa benda pun. study masa prep pun gitu gitu je. kalau kat dorm mmng tak menjadi lah. bagi aku dorm tempat utk tidur je. study kat kelas. aku ni jenis yg mcm gini. someone, help.

aku rasa tahap annoying aku ni memang dah melebihi had lah. kesian kawan aku. this make me hate myself more and more.  :(

and and aku paling tak suka , paling benci orang sentuh barang aku or ambik barang aku tak mintak izin. memang pantang lapan keturunan :'( . kan kan meja aku kan aku tinggal kat bilik bagasi tahun lepas. masa first masuk tu aku tak ambik lagi. pastu farah kabo kat aku kata yg someone took my table. oh geram betul aku. sampai sekarang meja tu ada kat dlm dorm dia. ke tu meja dia. hmm whatever la.

ok macam tak best je cerita aku. ah lantak. bye aku nk g packing barang n siapkan benda yg sepatutnya aku siapkan. bye everyone. love, me<3

Friday, 20 February 2015

my not-so life journal

Tumblr

hye everyone :D
susahnya nak letak tajuk. ah masalah betul.

oh it's friday :) Salam Penghulu segala hari . :D 
Image result for jummah reminders


hari isnin ni dah balik hostel oh damn tak suka tak suka. ok reda je. kalau kalau ada yang nak tahu, sahut sekarang ni dah ada pengetua baru and she is so nice, adorable, beautiful and i just love her eventhough she doesnt know me sob sob. 

hmm aku kalau balik ni mesti stress dgn homework. oh aku ni dah la jenis yang tak reti nak buat homework bila kat rumah. bukan apa, setakat homework tu banyak lagi benda lain yang best utk dibuat. hmmm... cikgu maaf cikgu maaf. mungkin ni salah satu faktor kenapa result exam tak cemerlang. oh kemalasan, please PLEASE GO AWAY !!!! 

actually i want to cook something for my beloved friends puiii puii kononnya lah eww haha... tapi aku rasa mcm tak jadi je. plan bukan main puih. malas la weiii hmmm....  ohh sorry kawan. tak dapat lah awok awok merasa kesedapan air tangan sayeeerrr *_*

i need help!! my self confidence is so low. oh how can i love myself ni :''( its so hard when you had to face this kind of problem. someone, tell me how to overcome this problem T_T

my weight is just so so *longggg sigh. hmmm sad lyfe betul . nafsu makan, please cooperate with me. please help me to get rid of all those fat bukannya bantu tambah. T_T tak kira, balik asrama nanti projek diet ain nadhirah is starting. berapa kali projek dah tapi semuanya hampeh.. kawan kawan, you guys must help me. stop invite me to dema if i already refuse hmmmm :'( 

aku rasa cukup sampai sini saja. oh kedai kasut kenapa kau tutup ok bye <3
have a nice day ahead and and happy birthday to you and my mom :D

My discoveries - calabashxo: http://calabashxo.tumblr.com/ *_*...
cantik kau dari aku. kehidupan. hmm

Monday, 16 February 2015

SAHUT 1

hai dan assalamualaikum. salam satu malaysia salam satu blogger :)
sekarang ni aku berada dalam bilik komputer for the first time in 2015. sekarang ni masa agama Islam. aku diberi tugasan untuk cari kisah pasal Nabi Zulkifli. aku dah bukak beberapa website yang memaparkan kisah tentang beliau :) sekarang aku tak tahu nak buat apa so, aku taiplah entri ni hmm hambarnya ..

esok ada mesyuarat PIBG tapi ma dgn abah mungkin tak dapat datang sebab abah aku kerja esok. sebenarnya mesyuarat sepatutnya hari rabu. jadi abah aku dah mintak cuti rabu tu. disebabkan aku lambat maklum mungkin haha terjadilah benda benda macam ni. hmm esok menumpang orang lagi balik haishhh .whatever la asal boleh balik omg tak sabar wuuuuu <3 tapi homework cikgu bagi masyaAllah banyak T_T

baru ni aku exam tov so far result aku TERUK aku baru dapat kertas mat and guees what, aku dapat D 55% TTT_TTT hmmm balik nanti aku nak pulun semua buku kat kedai buku pastu study sampai muntah berdarah . ok hiperbola betul. memang bukan diri aku lah kalau macam tu.

petang ni ada pemilihan basketball untuk hk. aku tak tahu nak gi ke tidok. ye la aku ni bukan pandai pun main basketball. setakat asas tu aku tahu lah. hmmm rasa malas la nak pegi. dahlah petang ni aku bertugas kat koop.

apa lagi nak taip ni aduhh haha kekeluan idea. ada ke perkataan tu? .-. ya Allah nikmatnya dapat duduk dalam aircond. <3 <3  ok lah tu saja. Assalamualaikum dan bye :)))