Tuesday, 29 December 2015

Frust Menonggeng(?)

Hai selamat malam

Memandangkan aku budak pantai timur so hari ahad ni sesi persekolahan bagi 2016 bermula

Wah aku tulis ni macam aku eksaited pulak kan

Muahahhaaha tak eksaited langsung tak sedih langsung tak rasa apa apa rasa bosan je huwaa

Hari sabtu ni check in hostel and sumpah malas nak hadap daftar tu daftar ni beli barang kat koop lagi dan yang paling malas malasan sekali mesti lah packing

Fuh banyak lagi barang tak lengkap ni t.t
Camane tu adoii

Actually aku frust menonggeng sangat pasal isu prefect ni ugh please
So hari rabu petang sebelum cuti tu nama aku kena mention untuk apa pun aku tak tahu  tapi aku agak ni mesti pasal prefect dan aku buat bodo je la. Nama yang di panggil tu kena pergi bilik seminar/bilik mesyuarat which is aku tak pasti

Menyesal habis aku masuk kelas hari tu . Kalau aku tahu aku tak turun punya dari dorm sambung tidur wahh lagi nikmat t.t

Apa benda lah tak pernah pernah aku buat permohonan jadi prefect tiba tiba nama kena panggil

Punya tak nak jadi tu aku dania and azreen acah berani pergi jumpa pengetua wahhh apa benda la aku buat time tu haishhh muahahahahaa

At last aku yang sekarang ni masih bingung bengong bengang sebab tak tahu status sebenar eh

Huwaaaaaa nak nangeshshshshshs

Sumpah tak baik sekolah buat macam ni at least bagi la surat ke apa so tak de lah aku frust nonggeng cam gini alamak

So aku ambik keputusan utk meneruskan hidup seperti biasa dan pergi daftar 2 hari bulan ni sama seperti pelajar lain dan buat buat tak tahu pasal semua benda yang melibatkn benda ni ok sekian

Bye nk sambung nangis jap tt.tt

Saturday, 26 December 2015

Back to School

Hai
Setelah lama (ke) menyepi sayerw kini kembali hikhuk
Hai tak tahu nak tulis apa benda but i think i got idea for the next entry hikhuk

Ok semua dah ready ke nak kelik sekolah lol
Shopping come back to school dah selesai ke belum
Aku pakaian sekolah tak beli lagi aduhmakk dilema ni tak tahu nak beli baju apa heh ada gak mcm tu t.t

So aku agak sedih la sebab aku dengar ramai batchmate yang pindah. Kenapa rakan rakan ku sekalian t.t

Nanti phoenix nak terbang lagu mana kalu bahagian sayap bahgian badan tercabut bulu eh amenda aku mengarut ni o.o

Sebenarnya aku nak gi hang dgn aisya tapi aku tak tahu la jadi ke tidak t.t aku rasa aku ni kuat sembang lah aishh . Aku rasalah rasa je tapi bukan kot (tak nak dilabel kuat sembang u.u)

So semalam aku ada terpikir pasal dorm lol lupa pulak tahun depan raja di kayangan terpaksa mencemar duli turun ke bawah blergh haha

Aku tbh mulut ni mmng selalu merungut duk kena daki tangga naik tingkat empat tu adoii bukan apa org kata boleh kurus. Aku ni yg dah tiga tahun duk ulang alik panjat turun tangga tu gemuk je. Ni aku tengok budak tok janggut yg tak payah daki tangga tu pulak yg kurus so mungkin dgn perubahan aras ini aku menjadi semakin kurus ah blah hahaha

Tapi duk tingkat paling atas lah segala gala nya puii haha bukan apa bila kau duk atas boleh laa feeling jd raja lahanat yg gila kuasa sebab apa sebab kepala belian indera janggut tu semua kau pijak eh gurau je #jangansaman

Ok tu je kot aku lapar la nak gi cari makan jap muah siket xx

Friday, 18 December 2015

Aweks tok raja ri lol

Hai baru update entry. Update lagi?
Lol

Update entry guna fon lagi best kot sebab mudah dan senang nk bnding guna lappy lewss ok nanti aku rasa aku akan update entry dalam tiga puluh entry setiap hari lol sebab senang sangat kah kah

Senang tu lain citer tp maslahatnya malas aku ni nk cmpk mna huhu

Ok entry ni nk cite pasal gegirls tok raja ri ni muehehe

So i present here my raja ris baebae(s)
Farah aisya aida yan

Haha
ni lah yg ada di kala bosan sepi gembira setiap masa lah lol
Rindu bhai

Yg paling lama aku kenal mestilah aida sbb kawan dri sekolah rendah lagi. Apa apa aku share dgn dia la sbb dia lebih kenal aku mungkin lah kan mungkin hahaha

Farah ni aku rapat sjk tahun lps sbb kitaorg dormate paling penyayang dan kuat membuli junior junior yg ter amat di sayangi fuh tiba tiba rasa rindu adik adik blergh
Bukan apa aku nak sangat tengok farah nangis sebab farah ni aku rasa dia nangis dalam hati je. Farah kalu baca entri ni i want you to know tht klu rasa mcm sedih ke nk ngis ke mai lah dtg kt sy. Sy ada tisu khas utk awk ni. Mana aci sy sokmo wat duk meleleh leleh nk gok tgk farah nngis huhuhuhu

Kawan jenis apa nk tgk kawan nangis lol

Aisya sya sya sya ni doormate masa form one. Kaunselor diet yg tak berwibawa. Kaunselor nombor satu mestilah farah tp farah kaunselor diet paling garang hahahahHaHAHAGA farah be like "ikut awk lah ain malas dh nk cara" hahahaha

Memori ni indah bukan but sometime it hurts like hell t.t

Yan baru kenal tahun ni. Yan dulu budak sains labuan. At first yan ni bgi aku nmpk cam budak sombong. First day dia time dia duk pusing pusing blok akademik dgn ustazah aku be like weh lawa ngat budak baru tu and aku lupa sape be like biasa biasa je. So lps kenal persepsi aku berubah tu lah aku dh warning dh dkt diri aku yg tak kenal maka tak tahu dah kenal baru tahu haa gitew

Tp satu je yg tak berubah. Kelawa an yan tu huhu yan mmng lawa no doubt. Tapi bila yan usik aku jd jwanita dia hodoh lolololol

Ok kawan kawan
Ai nk mintak maaf sbb ai bkn lah kawan yg baik ai know it already
But thank you sangat sangat sangat au sbb sudi jadi kawan ai menceriakan hidup ai kat sahut.
Kalau tak de yu guys ai tak tahu la mcm mana

Tahun depan please do support me and dontvleave me donttt donttt dontt
Bersatu teguh bercerai roboh ingat lah peribahasa ni mna tahu masuk exam tahun dpn eh ttbe lewss

Ok farah aida aisya yan
Eh baru perasan aku tulis ni mcm dia org baca lak aipp hukhok
Ala takpe la kalau baca bacalah kalau tak its ok

Ok sambung balik
Farah aida aisya yan
Bear this in your mind
I may not always be there but you always can count on me ingat tu eh
Kalu rasa sedih ke apa ke share la. Ai sudi dengar but jgn la jd makin sedih pulak sebab me is not not good with comforting words but my ears is so so good. I can listen to your story anytime anywhere ok ok ok

Feel free to share your thought with me muehehe.

May this friendship be blessed by Him.

Salam sayang
Ain </3 

Tajuk entry paling nyampah di abad ini

Terima kasih kpd yan sbb tnpa kamera yan tak de lah gambar ni. JANGAN CARI MANA SATU AKU OK ASSALAMUALAIKUM

Super excited?

Haii
ok pernah tak korang rasa eksaited sngt psl satu satu benda ni but you ended up spoil the thing lol huhu

So sbgai contoh bila kau duk chit chat ngn crush ke apa ke lol
Bukan crush je lah contoh lain someone you adore tegur you and you rasa eksaited gilaaaaa pernah tak rasa mcm eh betul ke ni ke mimpi huhu sampai mcm tu skali er lol

Bila dh jd mcm tu you rasa mcm nk terlompat lompat gembira padahal dia tegur pun sebab kau typo ke atau lupa nak letak titik ke kan tp rasa cam eksaited

Eh mestilah eksaited kan someone yg kita adore kot huhu...

And masa nk reply tu kau baca lapan ratus kali dulu. Tu tak kira lagi typinggg delete typing delete haha klako la pulak huhu

Satu lagi masalah dia ni bila kau tak tahu mcm mna nk end kan the conversation lol eh mestilah tak nak end kan tp takut rasa mcm menganggu dia pulak ke apa kan tp tak tergamak la pulak nk end kan conversation tu uishh konplik betul ni huhu

Ok sekian bye hav a nice day guysssss

Wednesday, 16 December 2015

Typo

So tadi tak re check balik entri jb tu and i saw a lot of typo yg sbnarnya bukan typo but malas nk baiki lol so maksud dia mcm lari sikit ha ha jgn salah paham pulak lol ok .

Justin Bieber

Hey yo whats up
Hu hu
Its been a long long time since i last post an betty here hu hu
Rindu blog t.t

So today entry is about justin drew bieber sebab tak de idea nk tulis apa. Eh sbnarnya byk je idea tp nk tulis psl jb gak hu hu

Fuh ssh betul duk taip guna keypad ni huh.

Ok psl jb ni i minat dia dh lama dah sbnrnya. Sejak debut first dia yg dia hot dgn lagu baby tu laa . Fuh sampai malaysia kegemaran dia terbang lot to tak de lah hard fan sangat. Minat gitu gitu je

Api api jgn lah kecam i kata i fake belieber etc lol

So tahun ni dia keluar album purpose and the album was asgbssryhcdsy. Favourite album ever la setakat ni. Hu hu

Jb ni dh la hensem lol ok tak tahu dah ni tulis apa but harap sng dia buat purpose tour kat malaysia and i could go there. Kepingin bangat ni hu hu

Nanti bila sekolah bukak dah tak boleh follow sangat la pasal jb ni hu hu . Nanti nak kumpul duit la. Mana tau justin dtg malaysia. Harga tiket dah la bukan dia puluh ringgit tapi beratus. Duit tambang nak pegi kl lagi blergh. Tinggi tu cita cita ni g jumpa jb lol

Ok la bye bye

Nanti nak tulis mentri baru lah stay tuned tau . I will stop here then bye :-)

Monday, 30 November 2015

Saturday, 28 November 2015

i was too much

sad, empty, and alone image

hey :)

aku cuma nak meluahkan apa yang aku rasa sebab rasa ni tak best langsung untuk aku telan sorang sorang. nak luah pun tak tahu nak luah kat spe sape hmmm


so tadi aku bukak ig and ad dm dari kawan aku and aku happy la eh kenape tiba tiba dm aku ni rindu errr hahaha happy tho.

.
.
.

aku pun bukak la sblm tu aku balas komen dia dulu dkt gmbr aku(dia komen pun aku rasa eksaited lolololololol) lepas tu baru bukak dm tu and

my heart stop.

tak tahu nak rasa apa.
sedih?
pedih?
tak tahu.
aku rasa numb je macam everything stop.
tak best bak hang perasaan tu. :(

lepas tu aku cepat cepat pegi delete komen yg aku balas tadi. tak sesuai dah aku nak bergurau ke apa dgn diaa aku rasa sbb dia mcm dah benci sangat je kat aku.

dia dm aku pasal kawan dia sebenarnya yg merupakan kawan aku jugak but idk kalau both of them still anggap aku kawan sebab macam tak dah haahaha

tengok lah lepas sorang sorang bla dari hidup aku lol sedih gak jadi aku ni kan hmm

so sekarang ni aku rasa macam ramai gila benci aku dlm diam
ya Allah aku paling benci kena benci sebab aku kan suka kedamaian. puii

lagi pun sumpah aku kata aku tak tahu apa salah aku.

adakah salah aku sebab aku upload gambar dia kat ig aku?
adakah salah aku sebab aku upload gambar cara lepas tu tag nama dia kat situ?
jujur aku kata aku ni buta hati buta mata tak tahu apa yang salah sebenarnya sampai benda ni jadi macam ni. tolong lah jangan seksa aku cam gini. ce kabo nape sebenarnya T_T_TT_T_T_T_TT_T_T_T


sebab aku upload gambar dia:
1. aku rindu gila kot kat dia
2. sebab aku rasa dia comel gila rindu nyaaaaaT_T

macam mana aku boleh upload gambar dia:
masa tu aku scroll2 gambar utk aku hantar kat cg Ama utk tunjuk muka aku sekarang ni sebab dah 3 tahun tak jumpa dia plus aku rindu dia sangat2. bersalah gila sbb tadi baru perasan dia ad hantar chat dekat aku bulan 7 dan aku baru balas bulan ni. eyy anak murid apa la lagu ni hmmm cikguuuu

ok lepas tu terclick gambar masa birthday tok raja ri lepas tu ad gmbr dia and a few more yg buat aku rasa meraung raung nak balik hostel oh tuhan windu ny windu nya. lepas tu aku rasa mcm nk upload lah gmbr dia dan pada pagi buta pukul 3++ aku upload gmbr tu dgn caption emoji buah strawberry sebab aku tak tahu nak tulis apa. nak tulis rindu kan mcm apa je sbb aku bukannya org mcm gitu hmm kita mana reti nak sweet sweet.

so buah strawberi tu maknanya something sweet cute comel mcm dia . sblm tu aku upload gmbr justin bieber sbb aku kan tengah demam justin bieber sbb album dia kali ni ya Allah favourite album lah nak banding ngn yg lain hehehe. jgn lupa dgr lagu dia tau kihkuhkahkoh.

lepas tu aku upload gambar cara dan takde caption. aku upload gmbr cara sebab cara ya Allah lawa gila aku rasa insecure sngt sngt T.T lpstu aku tag nama dia kat situ dan aku tag nama cara dkt gmbr dia.

lepastu dia ad komen kat gmbr cara dgn kawan aku sorang lagi dan aku tak faham pun komen tu emosi dia mcm mana sbnrnya. komen marah ke komen apa ke . masa dpt notification yg ad org komen aku eksaited la lol sbb aku nak main balas2 komen ngn dia org sebab aku rasa lonely gila ceh ye ar aku tak tahu kot nak borak ngn spe maklum lah aku kan por eber elon

tapi aku tak tahu nak celah kat mana. lepas tu aku try bukak ig dia tapi tak boleh aipp ke aku tertekan butang unfollow ke apa lepas tu aku tekan la butang follow balik tapi tak dpt so aku syak dia block aku. dan aku yang bengong ni terbiar bingung tak tahu sebab apa. hmmm tapi aku teruskan hidup macam biasa la lepas tu

dan hari ni aku dapat mesej macam gitu

ya Allah sumpah aku tak tahu nak kata apa. aku rasa macam nak lari dari semua orang sebab aku takut . aku pun tak tahu kenapa.

aku tak suka benda ni jadi macam ni sebab aku bukan lah seorang yang reti baiki hubungan yang rosak atau apa apa sebab aku ni jenis yang ikut flow. kalau benda tu nak pegi straight aku ikut je. kalau nak belok kiri sikit aku ikut je. kalau tiba tiba nak terbang aku ikut je walaupun masa terbang tu minyak habis dan aku tahu aku akan jatuh terhempas dush aku ikut je sebab apa? sebab aku tak reti nak buat apa apa. bodoh betul jadi aku kan hmm

so tadi aku deactivate ig aku. ke cara aku tu mcm bengong? pengecut? hmm aku sumpah tak tahu nak buat apa hmmm T>T tolong lah aku sape sape. rasa macam lemas sangat dgn benda macam ni T_T_T things get complicated and aku macam biasa, selalu lari berselindung mcm pengecut sebab aku terlaluuuuu takut nak hadap realiti. aku lelah. tolong.

nak jaga kawan, nak jaga apa yg aku ada memang aku tak reti sebab aku pecaya apa yg ad dgn aku benda tu lah yg terbaik untuk aku. time will heal the wound anyway. cepat dengan lambat je.

apa apa pun aku nak mintak maaf sangat sangat sangat . aku sayang gila kot persahabatan ni sbb aku bukan ad sape2 pun . kalau benda ni jadi macam ni aku pun tak tahu macam mana nak hadap 2016 haahahaha.

entri ni jujur bukan untuk menyakiti sape sape. jujur aku memang tak suka dan tak nak pun nak cari pasal dgn sape sape. aku mintak maaf sebab aku ni aku.

lepas ni aku tak boleh dh buat bnda tu dekat org sembarangan sbb aku ni bodoh . aku lupa mungkin bagi aku dia close friend aku tapi bagi dia aku cuma kawan dia. kawan biasa je.

so reminder utk aku jangan syok sendiri hahaha.

salam sayang,
ain :)


Friday, 27 November 2015

Segmen Blogwaking dan Tambah Followers bersama Impiana Cik Yanie


cuti cuti ni tak de apa keje nak buat. jom lah kita join segmen ni ye. sambil bw tu kita tambah la kenalan eh macam tu pulak? erkk ok sape nak join tekan banner :) 

Tuesday, 24 November 2015

tahun depan

love, quote, and grunge image

hello from the other side~~~

TAHUN DEPAN
what a nightmare. 

tahun depan senior year begin . senior year la sangat kan urkkk
idk y but aku rasa takut gila nak hadap tahun depan like aku rasa macam semua benda akan berubah. benda aku paling takut sekali ialah pasal kawan. 

idk y i worry so much like erhgskjj suajs but im scared nanti cam mana kalau diaorg dh tak kenal aku tak nak kawan ngn aku eeyyy amenda lah cam over sngt la pulak kan eww eww haha lupakan je lah huhuhuhuhuhu

tahun depan sahut mcm akan mengalami perubahan yg besar ? tak de lah besar sangat but those perubahan kinda make me feel quite excited lewss.. 

tahun depan aku nak struggle habis habisan ceh typical nnti naik f4 kita tgk kita tgk blurghhh... tapi tahun dpn aku nak aktif sikit sikit sikit. aku harap tahun dpn aku dpt main basketball n aku harap kawan2 aku join kalau tak aku fikir 60 kali dulu errr . aku rasa semua benda tak syok tau kalau buat sensorang. ngan kawan kawan baru best kan kan

tahun depan subjek baru alam baru . jujur aku takut sangat kalau aku tak boleh hadap those subject emmmm camane ni takut takut. nak pegi tuisyen tapi malas nak pegi tuisyen tapi sape nk hantar nak erkkk entri macam apa je ok lah off dulu.''



salam :))) U.U

Saturday, 21 November 2015

holiday part 1

ed sheeran, nice, and ed image



oh afternoon people :D

its holiday break (lifelessmodeon!)

baru dua hari cuti but this kind of rindu rindu is already coming oh nonononono
i just hope that i can spend this holiday with my friends hanging out together since i dont really have any plan T_T everyone seem to be so busy with work hmmm

so aku tak tahu nak tulis entri ape benda pun sebenarnya. act, aku nak decorate sikit blog ni sbb template ni nmpk cam bosan dh but aku rasa aku kena cari masa yg sesuai dulu lah. tgg mood rajin tu dtg. tbh, aku tak tahu la mood rajin tu dtg ke tidak. what is the differences between mood and mode actually lol . getting confused erkk

lepas ni aku nk listkan to-do-things la so nnti tak de la aku bosan sangat kan. looks like this is a suitable month to find something that i could passionate about since i dont really have a passion towards anything lol

hmm could someone suggest anything for me to do?

hmm sebenarnya malas la nak cakap pasal result pt3
but nampak macam tak de idea sangat jom la kita ulas pasal result sambil tapis tapis sikit apa yg patut cerita apa yg tak lol dh kenape mcm berahsia sangat ni huhuhuhu

ok tipulah kalau kata tak tahu result macam mana kan. aku dah check semua dgn cikgu before balik so i already know all of my result and aku hanya mampu mengharapkan keajaiban. sebagai contoh, gred turun? hmmm T_T kpm please la please la T_T

so nak kata 10 A tu kalau ikut gredding(is there such this word lol) sekarang memang tak dapat but still alhamdulilah lah for my result. nak tak nak kena terima la. dah usaha pun seciput result pun besar siput je la hmm k hambar . nak menyesal pun tak guna.

apa apa pun aku bangga gila kot dgn batch aku. you guys are the best tak kira lah result macam mana sebab banyak gila peningkatan oh pandai pulak aku buat observation lolololol

aku tak tahu lah nak kata apa kalau ramai nak pindah please la stay. walaupun kita tak de lah rapat mana but you guys still the part of my little universe . kalu sek mung tak dok mesti akan rasa kehilangan T_T hmm macam mana lah batch kita tahun depan

stay tuned, assalamualaikum.

Monday, 2 November 2015

spm

hello peepsssss

omg khamis ni aku balik
can not wait
sumpah
ok
cukup lah dengan program pasca. aku penat letih lelah dah ni weh. esok kawad kaki dan harapnya esok hujan ribut and benda tu batal.

sumpah tak sabau nk tunggu khamis ni. almost sebulan aku tak balik and finally weee
rollerblading mu tunggu aku datang love love love
muahahahaha

takde idea nak update apa pun padahal. yg pasti aku eksaited gilo nak balik ni

oh hari ni spm. goodluck to brothers and sisters of xanthron. you guys can do it!!! jyeahhhh
banggakan nama sekolah :)

goodluck juga kepada spm candidates
and
goodluck to me. pt3 10A! yeah huhuh

cam gilo je.
ok takde idea dah
bye.
lapo
lapo
balik
nak balik
balik
oh yeahhhh
assalamualaikum ! ;D

Friday, 30 October 2015

salam perantauan

hello and assalamualaikum
berjumpa lagi kita ye
omg aku tak kira minggu depan nak balik no matter what
tak tahan dah wey
sob sob

so semalam majlis sirih pulang ke gagang and apa nak komen erk pasal majlis tu hmm
so adalah sorang mamat ni hodoh tapi hensem lol cam sial haha
tapi hensem tapi tapi ok dah dah
haha f3 semua duk nk bergambar ngn dia (akupuntermasuksama)
hahahahaha
he got something special n tadi stalk ig dia n dia dah ada makwe
ok habis cite muahaha

so esok sepatutnya gi umt tapi cancel n mereput tinggal tulang la aku duk hadap sahut ni T_T
nak balik
nak balik
nak makan
lapar

i will stop here bye muah

Thursday, 22 October 2015

rindu sedih bla bla bla

hai T_T

minggu ni x balik sobbing so very too hard omg
sumpah x best gila x baliik.
jadi jgn lah buat ke.je gila;org lain balik kau tak balik nah nah nah

ma ain nak balik T_T
ma nak fon T_T

sumpah kelu kesah x tahu nak tulis apa
yg aku tahu kat dalam kepala aku ni
meraung raung nak balik rumah
aku rindu semua benda yg ada kat rumah T_T T_T

hmmmm

alhamdulilah :)
pt3 is over omg cannot believe
and aku rasa kertas bi aku dah disemak or what is what sebab tadi teacher tanya kenapa potong jwpn yg betul bla bla bla ya Allah takut weh takut

i desperately want for 10 A no matter what hmm
but i put everything on Him because i strongly believe that He knows everything so so so well
so aku bergantung harap pada dia
dapat tak dapat lain cerita
tapi aku memanglah nak dapat.
doakan aku.

......

minggu ni minggu pasca pt3 and of course bermacam macam aktiviti yg ada and satu pun aku tak lah begitu eksaited walaupun eksaited gak seposen dua tiga empat lalalala

hari ni belajar kimia and it was fun but i dont really master the topic i guees lol. addmath was so fun but yeah aku tak dapat jawab semua soalan pun and and biologi pun fun and fizik pun fun but aku baru belajar topik topik yg senang so aku boleh la kabo fun fun bagai. tunggu la nanti hahaha

i miss home so very badly.
need help T_T
missing home.
missing home.
missing home.
missing home.
missing home.

aku sekarang ni ada azreen ngn mp3 je sebagai peneman duka lara sunyi sepi sob sob

...........

so lately aku sedikit terganggu ecey cey
tuhan aku mintak kau bantu aku menempuh alam remaja yg menyesakkan ni T_T
aku rasa tuhan selalu bantu aku cuma aku ni ikut sangat hawa nafsu serakah ni T_T
T_T entah aku pun tak tahu nak tulis apa sebenarnya.

sekarang ni aku sorang je form 3 yg ddk dlm bilik akses sambil ditemani oleh kakak kakak tingkatan lima.

kepada awak yg baca entri ni,
doakan yg terbaik untuk saya muehehe...
doakan masa terbang pantas biar hari sabtu yg ditunggu tunggu kunjung tiba.

//////

tipulah tak rindu
hati kau bukan besi.
#reinkarnasibyfaizibrahim

this book helps me a lot.

minggu depan pun belum tentu balik but aku semestinya teringin sangat nian sekali nak balik huhuhu

assalamualaikum semua !
xoxoxoxoxoxo,
me.

Friday, 25 September 2015

Daging

Salam Aidil Adha :D
esok balik asrama ni mimpi ngeri. kerja x siap siap lagi
cuti seperti biasa di-tidak-manfaatkan sebaik mungkin akhirnya sapa yg nyesal haaa aku aku lol

so raya haji ni mesti berkait rapat dengan lembu kan kan?
nak dijadikan satu cerita ni adalah beberapa bulan yg lalu.
...
...
...

sekolah aku bersekolah jadi tuan rumah utk program english apa benda pun aku x tahu. so ada lah sekolah luar dtg kan. time tu masa rehat dan aku bertugas kat koperasi. datanglah sorang ni nk beli burger. pastu dia tanya burger apa. aku jawab lah burger daging. pastu dia ngn b a n g a n g nya tanya aku daging apa. weh nak je aku jawab daging mu ah eii gerey la kito. kalu burger daging tu maknanya burger daging lembu la. wey duk malaysia berapa tahun tu pun dok tahu. eyy gerey kito. nasib tuan muka hensem hahaha lol

ok sekian.

mintak ampun salah silap.
doakan aku eh pt3 nak dekat dah ni
tak study macam mana nak dapat 10 A ni
cam mano ni
gano ni
gano?
hmm...

Friday, 18 September 2015

phoenix terbang melayang-layang

hai dan assalamualaikum :)
what a beautiful day at home <3 hahahaha
hari tetap lawa walaupun hari ini di'waste'kan dengan jayanya weeeee hahahaha...

untuk entri ni aku sekadar ingin berkongsi luahan hati perasaan jiwa raga sebagai pelajar yang bakal menduduki peperiksaan pt3 pada 12,13,15 Oktober 2k15.

aku sedih. ya sangat sedih. sebab? sebab semua orang pandang serong batch aku. sakit hati bak hang T_T.

wahai phoenixians ! please i am begging all of you to study very hard so we can achieve that fking 10 A's. biar semua yg pandang serong batch kita terkejut beruk ternganga nganga tertonggek tonggek jatuh sebab terkejut T_T

wahai semua, exam nak dekat dah. kita orang perlukan sokongan, dorongan dari semua sebagai pembakar semangat kitaorg. bukan hinaan. bukan dengan kata-kata betapa teruknya batch kitaorg. betapa teruknya result kita org.

jujur aku kata, aku rasa terpinggir sangat. SANGAT. masa nak exam ni baru semua org bukak mata tgk batch form 3. masa awal awal dulu TAKDE TAKDE :(

betul. kita org ni memang tak sedar diri. aku mengaku.

baru baru ni buat aku sedar memang betul yg mencegah dgn hati tu selemah lemah iman. sebab apa? sebab kemungkaran tu masih tetap berlaku.

bila kitaorg buat salah bagitau. betulkan salah kitaorg. bukan simpan. bukan diam.

tak ter tahan tahan perasaan aku masa aku janji hari tu. dengn aku janji yg macam benda dengan ustazahnya tak dapat dtg. SEDIH tu je aku mampu kata.

tapi aku bersyukur. Sangat bersyukur. at least Tuhan bagi cikgu Rayumi yg tak pernah lelah nak tolong kitaorg. yang selalu bagi kata-kata semangat kat kitaorg bila org lain bagi kata-kata yg menggores hati jiwa raga kononya sebagai pembakar semangat.terima kasih cikgu<3 untuk cikgu, saya akan usaha supaya result bm saya 100% amen :))

lepas aku janji tu aku rasa mcm give up sangat. rasa mcm malas nak usaha sungguh2 gi mampus la nk dpt berapa a pun aku tak kesah. kalu dapat kurang 6 a pun aku dengan penuh rela hati sanggup keluar dari situ.

semua tak faham betapa susahnya nak dpt A dgn grednya yg semakin naik. 85 baru A. can you imagine that? T_T

CAN EVERYBODY UNDERSTAND US? CAN YOU GUYS SUPPORT US? CAN YOU GUYS NOT TURN US DOWN? CAN YOU GUYS PLEASE.. T_T

ni semua sekadar luahan hati aku. tak terniat nak salahkan sape sape. tak terniat nak suruh sape sape terasa sebab tak kira salah sapr aku mesti end up salah tu kat aku sendiri;perks of being me.

assalamualaikum.

doakan aku.
doakan batch aku.
doakan batch aku.
doakan kejayaan kami.
doakan supaya kami tak berpecah tahun depan.
doakan kejayaan batch aku.
doakan kami.
terima kasih. T_T

Tuesday, 1 September 2015

hai :)

hai :D its been a long long long day since i last post an entry in this blog heh? hahaha well sibuk dengan pt3 uhuks uhuks XD

anyway wish me and my batch the best luck so we can do great in our examination grr(takut)

sebulan lagi pt3 weh ya Allah ain sedar diri please T_T
tak tahu nak tulis apa sebenarnya hmm tak sabar weh nak balik huhu

result untuk trial sbp and jpnt for me myself not really bad but semestinya not a very good result hmmm but for jpnt my grade improve! :D bersyukurnya . mintak mintak 10 A tu dapatlah oh shut down dah? baru tulis entri ni cikgu? hmmm bye T_T

Friday, 10 July 2015

NURINA ADRIANA ma luv erk?


hai dan assalmualaikum :)
 lama gilos kot tak update entry hehe :)
HAPPY FASTING GAIS AND HAPPY HARI RAYA muehehehe \

finally!!! wuuu berasa sedikit lega. 1/3 bebanan dah terlepas dari bahu ceh ayat :)
kerja kursus sejarah dan geografi DONE. :) 2A dalam tangan dah. tinggal nak cari lapan  A lagi/ moga ketemu jua harapnya hehe...

minggu sebelum ni memang balik rumah sokmo pun tapi tak ada pulak nak update blog. bukan apa acah acah busy ngan kerja kursus tu je sebenarnya kah. banyak je story nak diceritakan tapi macam tak kesampaian je hehe :))))

wuu tak tau nak menaip apa sebenarnya ni. hm hmm COMPLIMENT.
ok semua orang suka compliment kan . aku pun sama jugak. tapi berat la nak menerima pujian melebih lbih dari orang kat kita kan? hmm ok tu je kot. cerita bergantung. tepuk kaki

sumpah kelu idea kelu air liur tak tahu nak tulis apa sob sob.. hmm nak tulis pasal nurina adriana la sebab she request to do so. hahaha jap nak gi godek godek gambar mekna na na na jap (ni pun dia suruh tau) macam lawa sngt lah kan nak letak kat belog aku huhuhuhu

ok gambar tak jumpa. tak payah letak la. imagine sendiri la muka dia lagu mana. klu akan diberi.
klu: aku lagi lawa dari dia hehe menate betul. takde ah
klu:lawa lagi dari emma maembong PECAYE LAHHHH XD

hmm nurina ni sombong tau . selalu marah aku sebab dia kata aku ni annoying mana ade im just being friendly ok. tapi semarah marah dia pada aku marah lagi aina ngan aliya nenek kebayan kat aku. ade aku kesah? ;pppp

tapi kadang kadang kesah jugak la. maklum la hati aku ni segebu span . mudah sangat terasa apabila dipicit picit. haha

back to nurina adriana.
apa erk nak describe dia. ye lah nothing special kot kah kah. dia pun blogger gak. tapi dia dah tukar url dia. tukar url bukan nak bagitau aku. katanya tak nak aku stalk dia. nanti aku rampas pakwe dia . heh ke situ pulak dia. dia bukan tau pakwe dia tu hari hari stalk aku hahahahahahaha XD

jom kita main satu game ni. nama game dia misi mencari nurina adriana sampai lubang gajah
klu pertama: yang sedang mengorek hidung 
klu kedua: yang paling pendek 

selamat mencari !!!


Embedded image permalink

jika anda berjaya, TAHNIAH :)



ok tu je kot. assalamualaikum :)


*luahan hati*

thank you for being a very great friend to me :) keep on being a cheerful person and im looking forward to facing many things with you as friends!! :D and and keep smiling cos you are soooo cute when you are doing that no doubt okey muehehe<3

Wednesday, 10 June 2015

CUTI DAH HABIS T_T

Untitled

hai dan assalamualaikum :)
tahu tak betapa susahnya nak menaip entri? lol
esok adalah harinya hari apa? hari last aku dekat rumah damnnn itT_T
bila hari tu tiba akan menjengah jugak satu perasaan ni. aku pun tak sanggup dah nak rasa menda tu T_T dan aku pun tak tahu macam mana rasa tu sebenarnya. ain's untold story. kah

balik nanti mesti aku duk menangis mengenangkan result ppt yg mcm errk ugh agh grrrr T_T huh sadolah wahai hati. what you give you get back. setakat mana usaha kau setakat tu lah result. usaha hampeh result pun hampeh laa :(

and aku excited for the birthday celebration wuuuu hadiah tak beli pun. plan sebenar memang nak beli tapi jadah apa aku nak beli. susah nate beli hadiah haha jadi tak payah beli haa senang lol :D bulan ni bulan lahirnya kesayanganss haha lol tu excited tu. belanja coklat seposen sudah haha seposen berharga apa hahahaha . apa jenis kawan la aku ni adoiyaii

hmmm aku tak tahu lah aku dah bersedia nak hadap bulan jun ke tak lagi ni hmmm... aku dah beli semua barang yang perlu ke? ilmu dah penuh mencurah curah ke? hmmmmm cuti ni apa sangat aku duk buat bergenang air mata bila kenang balik T_T .

minggu lepas seminggu aku demam T_T paling lama sepanjang hayat lewss tak pernah pernah macam tu sedih siot.. pening dia lain macam. tak pe la. sakit tu kan kaffarah dosa. kat ubat aku siap tulis hadis qudsi: bersabarlah menghadapi penyakit. sesungguhnya penyakit itu penghapus dosa. haa menda ni la jadi kekuatan aku ceh ceh. makan tak lalu tu paling sedih. masa demam tu dapatlah aku merasa jadi kurus keding sekejap. nak selpie banyak2 time tu tapi muka aku hodoh cam .... tapi sekarang pun hodoh lagi. bila la nak cantik. ya Allah tak bersyukur langsung  sekarang dah gemuk dah. bila dapat je nikmat makan haa aku bedal semua benda. ye lah time tu lah aku dimanja manjakan nak makan apa cakap je hahahaha

ok sesusah menulis entri susah lagi nak bagi tajuk entri aduh ASSALAMUALAIKUM :)
esok balik asrama. tak sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :"(



Saturday, 30 May 2015

Mid year Exam

assalamualaikum :D
its holiday gaisss :D
i hope everyone spend their holiday time wisely ceh ceh hahaha

bulan mei is my not-so hectic month haha but quite hectic lol . just what i am talking about haha.. ok bulan mei as everyone know bulan untuk cikgu dan bulan untuk ibu dan bulan untuk sesiapa yang berasa mei tu bulan istimewa dia atau bulan tak istimewa dia.

oh tak lupa bulan mei bulan exam kah. baru beberapa hari habis exam dah lupa yang bulan mei ni bulan aku poyo poyo menghadam buku haha.. hmmm aku rasa entri ni aku nak bercerita tentang exam lah :)

ok form 3 exam selama dua minggu. fuh lama ... first week adalah untuk ujian mendengar dan ujian lisan bagi subjek bahasa melayu bahasa inggeris dan juga bahasa antarabangsa. untuk bm dan bi takdelah susah sangat tapi bahasa antarbangsa tu sepatah harom aku tak paham. ok aku tipu. ada lah empat lima patah aku paham. contohnya baqarah;lembu. hmmm....

minggu kedua iaitu minggu balik pulak adalah ujian bertulis untuk semua subjek. ya Allah memang menguji minda jiwa raga perasaan betul. T_T i did try my best but i felt like the effort i put is just not enough. hmm i will do better in trial inshaAllah. do pray for me :)

but satu je aku nak plis aku nak jawab balik exam mat. pelisss puhlis polis huwaaaaaTTTT_TTTTT
to be very honest me, mentally and physically not ready untuk jawab exam mat. aku target a mat but now punah ranah dah harapan aku tu T_T

prep ptg malam aku focus untuk mat. dan malam tu aku meRAJINkan diri basuh baju. aku pun tak tahu kenapa minggu exam ni RAJIN benor aku basuh baju. oh just why?? so malam tu aku tak study mana pun sebab aku terlelap. dan pagi tu aku bangun lambat plus baju tk iron lagi. nak menangis weh bangun pagi tu sebab time tu aku fikir yang dlm kpala aku takde menda kosong. im not readyyyyyy T_T

ok nak ditambah lagi masa masuk bilik seminar tu pemadam pulak tak bawak oh dammn. mintak dgn cikgu nak pegi ambik, cikgu tak bagi. time tu dengan kepala yg serabutnya ditambah pulak dgn menda tu aku rasa mcm nak baling je kertas exam tuT_T . soalan first yg senang mcam 2 tolak 1 tu pun aku tak boleh jawab. ya Allah. n ditambah lagi pembaris pulak tak bawak. tell me macam mana aku nak jawab soalan lokus tu macam mana??? T_T

so mentally i am not ready at all cuma masa last2 tu minda aku dah mula tenang n aku pun dgn jayanya jwb soalan first yg aku tinggal tadi dan aku pun nak jwb balik soklan2 yg aku skip dan pengawas peperiksaan pun "anda ada 5 minit lagi" jawab punya jwab tak terjawab jugak . aku tak berapa nak redha tapi apakan daya redha je lah. i take this as a lesson T_T. n the very sad thing is benda yg aku study time prep tu hilang melayang mcm tu je. mungkin aku ada buat benda tak baik kot hmm..... pengajaran utk aku. sekian kisah sedih dari aku. <3

semoga result pertengahan tahun nurain nadhirah cemerlang gemilang terbilang. amen <3 :)

Sunday, 26 April 2015

BOSAN 2

hai :)) lapuknya buat entri start dgn hai kan. ada tak sesuatu yg lebih mainstream dari hai hmmmm hello? hoii! pewiiitt hmm ok aku mengaku. aku takde idea nak tulis apa. mengaku.

pewiiiiit everyboddyyyy

hoho hmmm

entri macam biasa, homework yang banyak dan aku rasa macam nak gila dah mengadap benda tu. bersepah katil aku dgn homework yang tak pernah berenti mengalir masuk. mencik mencik mencik! >.< dan ye aku menyesal bawak balik benda tu sebab hakikatnya aku tak buat benda pun. hanya sentuh nota sains bab 6 yang tak siap siap walaupun dah masuk bab 7 dan cikgu nak tgk nota tu nanti o em ji. help meeee

sebab homework aku stress. sebab stress aku rasa nak berenti skolah kawin ngan anak raja hidup goyang kaki oh indahnya hidup. but the real problem here is anak raja mana yang berkenan ngan aku. hmm sad lyfe. ain sedar diri -.- jelesnya ngan kate. ok tetiba. prince william hensem ok oh oh oh

dah cukup dengan angan2 mat jenin, kini aku perlu mengorak langkah bagi menghadapi zaman milineum baru ini yang pasti sahaja sarat dengan muatan cabaran reformasi. adakah aku bersedia? mampukah aku? ya disebabkan itu amat perlu bagi aku bersiap siaga dengan lebih awal dan bergerak secara glokal serta berfikir secara global menempuh pasca kemodenan ini. fuh ayat bm. #kitabelajarnganparahathirah

but everyone know that action speak louuddder than words. yeah i believe in that too. but just look at me. hmm hampeh dgn diri sendiri. bila nak berubah pun tak tahu. serious talk aku rasa 10 a tu jauh sangat aku nak capai. tengok je la stakat mana je usaha aku. aku rasa tak sampai 20 peratus pun.

sekarang dah bulan empat dan beberapa minggu lagi bulan lima menyusul and here i am nothing. dahlah bulan lima ppt. i really wish for a flying colours result. i want to prove to everyone that i can get a good ranking too. hmmm ok sadlyfe sadlyfe. hmm

aku pun tak tahu nak tulis entri apa lagi. lifeless betul aku rasa.
baju tak packing lagi homework tak siap semua terbengkalai ahhh bosan nya bosan

i caaaaaaannnnnnnnnnnnnooooooooooootttttttttttt wait untuk balik bermalam yang seterusnya. aku harap plan aku menjadi untuk bulan tu stelah ditangguh tangguh tangguh tangguh. moga moga urusan aku dipermudahkan. ameen ameen.

untuk yang membaca entri ni
do pray for my success in pt3, ppt and trial.

mimpikan apa yang mustahil
percayakan apa yang sukar dipercayai
dream big
work hard

i love you.

Wednesday, 15 April 2015

BOSAN 1

haii :D
every wednesday is english day,so
lets write in english hahah (even my english is so bad//imsorryT_T)

now is 'geografi' time and i am so boring plus i dont know how to do the task that cg.anuar gave. i open my twitter acc and its not good because im boring af(opss sorry)

this evening after english class ahh susah weh taip kut bi.

hahaha.. bahasa melayu la pulak

sape pasang lagu terakhir ni *lapairmata

****

petang ni aku akan meneruskan tugas sebagai qm berjaya hoho... malam ni hias khemah and aku tak tahu nak pegi ke tidak (berasa malas) esok ladies nite and jumaat kelas mat. apak penuh jadual aku ceh ceh
bila boleh tidur
bila boleh basuh baju*omgainrajin<3

otak rasa macam sejuk je. tak tahu nak tulis apa benda. hmm apa ye cerita menarik yang berlaku minggu ni? hmmmmm.
ok sampai sini dulu. oh lupa minggu depan balik gembiranyaaa hehe

ok bye everyone.
salam sayang dari makmal komputer 1 sahut,
AIN <3### ;D

Friday, 10 April 2015

i love and miss each and everyone of you so damn much



my all time favourite people. i love you guys so so much *holdinguptears


our last pic before streaming. STREAMING. yes. form 3 kena streaming. i miss the past members of 3 akhlak so damn much.

dapat tahu susunan kelas masa hari khamis lepas habis kelas kh. masa tu aku dari bengkel ngan zatul naik ke kelas dgn girangnya ceh, jalan jalan aip kenapa ramai sangat org duk berkumpul kat board batch aku bermonolog. aku pun cepat2 ah g tgk ada apa (sebenarnya dah rasa dah mesti pasal streaming)

first skali aku cari nama aku kat 3a TAKDE aku cari cari nampak kat 3H . terus rasa nak terjelopok jatuh kat situ . sedih gila babung tahu :'( lepastu aku trus blah dari situ sebab rasa macam lost kau tahu. aku dapat rasa tangan aku mcm menggeletar skit. eeeiii over betul aku. hmmm

jalan jalan masuk kelas nak simpan buku. masuk je kelas i be like. tak mboh streamingggg . miss pun tegur, aip ada miss f ke dalam kelas. oh sorry teacher. miss pun be like alaa takpe la. ain kelas mana laa takpe la nanti jumpa miss lagi. blablabla.

ok g simpan buku and aku pun pegi kat zatul and tiba tiba burst out crying . sorry tak mampu nak tahan. :'( i was so sad back then because zatul kelas lain iqa kelas lain sa kelas lain erna kelas lain. aku farah ngan aiman je sesat kat kelas tu. sedih doh.  aku takut .

kalau zatul ikut aku pun takpe gak hmmm sedih 

but now things getting better. but still 3a will be always has a very special place in my heart.

kesayangan.
atas dari kiri: jepa,krul,ipe,farah,zatul,aina,asma',cmon,aida,yunie <3
duduk dari kiri: ikmal,akmal,aiman,amer,zul,capex,ustazah maznah,iqa,ain,sa,erna,safiras,nurul <3
baru ingat nak upload video. tak boleh pulak. ah damn :'(

Thursday, 9 April 2015

I'm HOME :)

hai <3
lama nya tak update blog. sobsob *sedihlasangatkononyakan*
first of all, thank you very very very berry  much to Ustazah Nor Hayati, my all time favourite principal<3 because gave me and sahut's student the oppurtunity of coming home #pardonmyenglish.

people,
how can me not to love ustajah so so much. she is so kind, loving, charismatic, haa apa lagi. oh she is just tooooo damn good to be love. fuh ayat. hahahaha

ya Allah sumpah hari ahad tu happy gila sampai rasa nak tertonggek jatuh kerusi dah sebab tahu hari ni boleh balik. mana taknya baru je saling luah meluahkan rasa hati dgn farah, aisya ttng betapa tepunya otak perasaan dgn kehidupan di sahut sebab rasa mcm lama dah duk kat situ. ok idk how to describe it but it something like,, urmm urmmm

macam you need a new environment or a new fresh air because udara kat sahut ni dah terlalu basi untuk dihirup ohmygod hiperbolanya, ok takde la sampai mcm tu. tapi lebih kurang cam gitu jugak lah. mungkin tak semua rasa cam gini. mungkin aku farah ngan aisya je kot rasa macam gitu. hmmhmm

perasaan tu buat kau rasa macam malas ar nak buat tu buat ni. study pun rasa maalas. apatah lagi basuh baju. nasib ada mesin basuh kan. lepas ni kena standby duit syiling bebanyak bcos being a form 3 student made me go lazy af. maaf bukan maksud aku nak mencarut ke apa. hmm.

ditambah pulak dgn stress sebab homework tak berenti renti mengalir masuk. kalau duit tak berenti mengalir maksud takpe gak. ya Allah bersyukur aku lapan keturunan. hmm tapi ni homework. oh mengalir ngalir stress aku. T_T cikgu, kenapa kenapa. ok nak salahkan cg pulak. tak guna benor jadi anak murid. hiks

you know what, ustazah FAHAM tau masalah kitaorg see. ya Allah , sungguh aku bersyukur dapat ustazah. i love her so so so much <3 <3 <3 love tiga bijik. haha dan sebab ustazah faham la kitaorg dpt balik hari ni. kalau tak duk mereput la kat sahut lima minggu X_X

bukti nombor dua ustazah faham kitaorg adalh bila ustazah bagitau cikgu2 jgn bagi homework yg terlalu banyak kat kitaorg. ustazah, ustazah buat saya nak nangis lah T_T ohmygod you are one of the most understanding person i ever know :') lagi lagi bila waktu balik bermalam. sebab apa? sebab ustazah tahu kitaorg takkan buat pun and end up meniru jawapan kawan hari sabtu. ustazah tak suka cam gitu sebab apa? sebab SIA SIA.

ustazah nak kualiti bukan kuantiti. so, kalau homework sikit tapi buat dgn usaha sendiri is better than meniru. yang tak tahan adalah buat nota. ya Allah aku ni dah lah malas tahap singa *kesingarajin?* #maafsinga . buat nota tu mmng la ada benefit but sometime aku menyalahgunakan benefit tu so , sia sia lagi kat sini. kalau mat aku ok je nak bagi homework yg banyak pun tapi jgn lar banyak sangat. siriyes aku cakap, sebab homework, i dont even have a time to study and sleep and sometime eat.

ok mungkin org lain ok je dgn homework yg banyak or aku sorang je yg mengomen sbb aku je rasa homework aku bnyak padahal SIKIT JE. ok. mintak maaf. ni pandangan aku. tak bermaksud sama sekali nak mengguris guriskan hati sesiapa sebab aku ni seorang yang tak berani nak guris hati perasaan jiwa  emosi org. betul ni. percayalah. so andai kata ada jgk yg terguris rasa sakit pedih, ampun maaf. ampun maaf T_T

tapi tapi,, aku tak sepatutnya merungut kan sebab no pain no gain. you know what, aku rasa macam aku tak layak je nak dapat sepuluh a *luluhhatiakumasataipnitau:'(*  masa awal2 tu aku konfiden aku akan dapat sepuluh a. tapi lama2 rasa macam tak layak je. Ya Allah, you know what is the best for me. kalau Kau tak izinkan aku dapat 10 a, aku akn cuba terima. but buat masa skrng inshaAllah i will try my best and force myself to be budak rajin T_T rajin study rajin belajar rajin buat homework rajin buat nota

hmmm aku rasa mcm nak nangis je lah weh. aku pun tak tau kenapa. hmmm :""""""(

haaa,,,benda ni agak annnoying la sikit sebab. sebab bila ustazah bagi balik pun timbul isu. aku bersyukur sangat sbb parents aku bukan lah seseorang yang macam apa ye. hmmm. parents aku pun ok dgn ustazah ni. aku rasa abah aku dah lali dah sbb aku rasa dah lapan puluh kali aku bagitau dia betapa baiknya ustazah dan betapa aku suka sangat kat ustazah. huhhu...

ok sekian saja entri kali ni. nanti aku update lagi sebab aku ada beribu. erk menipu beberapa lagi cerita yg ingin teringin meningin aku kongsikan bersama ceh. haha. tu pun kalau aku rajin la. ok bye. assalamualaikum. #nakgibacapiksi<3 #matmalam #lemparlove

Wednesday, 18 March 2015

NAK LINK BLOG BOLEH ?? #1


jom join segmen ni ramai ramai :D
mudah dan pantas ✔^_^

happy blogwalking everybody :D
do mention for a follow back weee~~

Sunday, 15 March 2015

bosan bosan bosan

hai dan assalamualaikum :D
aku tak de idea nak buat entri sebenarnya sebab aku tahu, kalau aku buat entri je mesti pasal homework. kau orang mesti muak kan (bajet ada orang baca) tapi muak lagi aku -.-

sedang aku ber enak enak menulis entri ni adik aku boleh pulak suruh aku gi basuh akuarium ikan dia oh santet punya adik. benda busuk semua bagi aku. sabo sabo aku kan kakak mithali*muntahlapanjamtanpahentiewww

hmmm macam biasa kerja sekolah belambak lambak macam benda tapi aku masih steady 24/7 melayan gajet gajet yang ada puii DEARSELF SEDAR DIRI PLEASE :"( mungkin ni sebab result aku hampeh 1a2b3d 37/121 ._. hohohehehuhu <_>

apa yang menarik ye yg berlaku minggu lepas? hmmm pertukaran pelajar la aku rasa. aku kenal kak hanis yg baik comel sorang je. yg lain aku tak tahu hewhew benda lagi erk tak de dah mungkin hmm

pelajar form 3 kena balik 3 hari awal T_T form 5 4 hari awal.kitaorang ada kem perkampungan ilmu. betul ke? aku tulis je. salah mohon jgn marah. haritu form 3 teruk kena tegur sebab result tov nauzubillah teruk. hmm mintak maaf cikgu2. kitaorang akan lebih berusaha dan buat yg terbaik utk ppt nanti. inshaAllah.

macam tak menarik je cerita aku. hadap je la.

balik ni kitaorang ada ladies night. lepastu girls boleh pakai tdg bawal warna warni and apa lagi ye.. sebenarnya aku nak pergi hanging out this day but but tak jadi. ye lah aku ni awal awal je bersemangat mcm nak rak lol. ok menyesal sebab cancelkan T_T menyesalllll menyesaaalll menyesaallllll saaaaa shaye menyesaaallllll shaye tak sanggup nak menyesal lagi ah ah saye tak sanggop. oh cukup.

benda sedih pulak adalah, khamis ni aku tak tahu nak balik asrama dengan sape oh help >>>_>>>. mintak Allah permudahkan urusan aku dan semoga aku jadi lebih rajin TT__TT

bye aku nak siapkan bm komsas lepastu  nota dgn latihan pai yg segunung banyak aku dah tangguhkan tu sebab nanti nak kena hantar dekat ustazah.*,*

#peduliorangkata,ishiphaylor<3

Sunday, 22 February 2015

dua ribu lima belas :D

hai dan assalamualaikum :D
pada dua puluh dua haribulan dua tahun dua ribu lima belas ini, ingin aku kongsikan ceritera ceritera yang berlaku pada tujuh januari dua ribu lima belas dan seterusnya. wahh rajinnya aku mengimbau kenangan lalu walaupun kenangan akan datang mungkin menyakitkan. ye lah homework tak siap lagi-.-

okey pada hari first daftar aku dah menkalutkan diri duk cari sampul surat dengan setem. dan sampai sekarng aku tak hantar hantar lagi dekat cikgu arif. ye guru kelas aku tahun ni ialah Cikgu Arif Zaidi merangkap guru sains aku :)

okey pendaftaran smooth je walaupun aku duk terkapai kapai sekejap sebab aku masuk masuk terus gi kaunter kelas hoho... lepas daftar kat dewan abah tolong angkut barang naik tingkat empat masuk dorm tok raja ri 6 ^^ lepas diberi kata kata nasihat abah pun bye bye kat aku dan bagi duit utk aku gi beli barang kat koop yang barisannya masyaAllah *-*  aku pun gi cari zatul mintak teman itu ini . oh typical me . tq zatullll <3

ahli dorm aku semua ok ok cantik cantik lawa lawa baik baik bijak bijak pandai pandai ok apa lagi hehe :) mentor kita orang ialah Puan Siti Nor Liza. rasanya dah tiga tahun cikgu jadi mentor aku. sejak form 1 sampai la sekarang. apa kah ini yang dinamakan jodoh? huisshhh ahhaha...

and this year, my favourite dorm is tok raja ri lapan. dorm masa form 1 muehehe.. yelaa dalam dorm tu duduknya nenek kebayan adik kebayan dan mak kebayan. oh maaf sayang sayang. aku gelar kau orang kebayan. hehehe... ok dorm tu rumah nombor tiga aku. aku dah tangkap cintun ngan dorm tu sbnrnya. sampai kakak kakak dorm aku dgn form 3 dorm aku menangis rindukan aku sbb aku tak tido dlm dorm. hohohahahehehuhu...

aku duduk kelas tiga akhlak. terpaksa lah aku menatap muka yang sama. ah bosannya. eh eh hehe.. tak lah sayang sebenarnya :D

tahun ni tok raja ri begitu bersemangat sekali ye. merentas desa nombor satu wahhhh wahhhh... hehe bestnya perasaaan menang. kan kan <3 bukan sokmo aku dapat rasa perasaan ni. teringat masa form 1 haha... tapi entahlah aku tak rasa bersemangat sangat lah tahun ni cehhh . penipu. kahkah.

tahun ni jugak dapat pengetua baru, Ustazah Nor Hayati <3 <3 <3 dan penasihat rumah baru ustaz Joha :) dan cikgu baru, Cikgu Aqilah / Aqila haha. aku tak kenal sangat. tapi cikgu rumah tok raja ri dan mengajar bahasa perancis dan sangat comel orangnya haha...

hehe.. takde idea nk menaip post apa sebenarnya.
dan sebenarnya aku rindu tok raja lapan hahaha...

farah, aisya, aliya',

dan rindu jugak tok raja enam ::::::""""""DDDD
aku ok je dgn form 3 dorm aku cuma ye lah aku tak berapa rapat sangat. but they allll are sooo niceeee oh my god hehe... nani,zira,yaya,aida. i hope you guys can stand with me ohyeahhh.. perangai aku kan macam benda je... haha.. nasib lah diaorg sedorm ngan aku. mohon bertahan menghadap perangai gila aku. hehe...
kakak dorm yang baik ohhh baik sangat sangat baik baik baik baik. haahaha.. :D

ok aku ada masalah la pasal bangun pagi. ya Allah apa punya perangai la macam gini. subuh ni muka aku la yang selalu lewat. ya Allah balik ni akan ku cuba sedaya upaya ku . aku harap bila yaya kejut aku boleh terus bangun T_T  masa tu lah baru aku tahu betapa nikmatnya tidurrr <3

dan aku memang tak reti lah nak stay up. contohnya exam hari tu ya Allah aku rasa macam aku tak study apa benda pun. study masa prep pun gitu gitu je. kalau kat dorm mmng tak menjadi lah. bagi aku dorm tempat utk tidur je. study kat kelas. aku ni jenis yg mcm gini. someone, help.

aku rasa tahap annoying aku ni memang dah melebihi had lah. kesian kawan aku. this make me hate myself more and more.  :(

and and aku paling tak suka , paling benci orang sentuh barang aku or ambik barang aku tak mintak izin. memang pantang lapan keturunan :'( . kan kan meja aku kan aku tinggal kat bilik bagasi tahun lepas. masa first masuk tu aku tak ambik lagi. pastu farah kabo kat aku kata yg someone took my table. oh geram betul aku. sampai sekarang meja tu ada kat dlm dorm dia. ke tu meja dia. hmm whatever la.

ok macam tak best je cerita aku. ah lantak. bye aku nk g packing barang n siapkan benda yg sepatutnya aku siapkan. bye everyone. love, me<3

Friday, 20 February 2015

my not-so life journal

Tumblr

hye everyone :D
susahnya nak letak tajuk. ah masalah betul.

oh it's friday :) Salam Penghulu segala hari . :D 
Image result for jummah reminders


hari isnin ni dah balik hostel oh damn tak suka tak suka. ok reda je. kalau kalau ada yang nak tahu, sahut sekarang ni dah ada pengetua baru and she is so nice, adorable, beautiful and i just love her eventhough she doesnt know me sob sob. 

hmm aku kalau balik ni mesti stress dgn homework. oh aku ni dah la jenis yang tak reti nak buat homework bila kat rumah. bukan apa, setakat homework tu banyak lagi benda lain yang best utk dibuat. hmmm... cikgu maaf cikgu maaf. mungkin ni salah satu faktor kenapa result exam tak cemerlang. oh kemalasan, please PLEASE GO AWAY !!!! 

actually i want to cook something for my beloved friends puiii puii kononnya lah eww haha... tapi aku rasa mcm tak jadi je. plan bukan main puih. malas la weiii hmmm....  ohh sorry kawan. tak dapat lah awok awok merasa kesedapan air tangan sayeeerrr *_*

i need help!! my self confidence is so low. oh how can i love myself ni :''( its so hard when you had to face this kind of problem. someone, tell me how to overcome this problem T_T

my weight is just so so *longggg sigh. hmmm sad lyfe betul . nafsu makan, please cooperate with me. please help me to get rid of all those fat bukannya bantu tambah. T_T tak kira, balik asrama nanti projek diet ain nadhirah is starting. berapa kali projek dah tapi semuanya hampeh.. kawan kawan, you guys must help me. stop invite me to dema if i already refuse hmmmm :'( 

aku rasa cukup sampai sini saja. oh kedai kasut kenapa kau tutup ok bye <3
have a nice day ahead and and happy birthday to you and my mom :D

My discoveries - calabashxo: http://calabashxo.tumblr.com/ *_*...
cantik kau dari aku. kehidupan. hmm

Monday, 16 February 2015

SAHUT 1

hai dan assalamualaikum. salam satu malaysia salam satu blogger :)
sekarang ni aku berada dalam bilik komputer for the first time in 2015. sekarang ni masa agama Islam. aku diberi tugasan untuk cari kisah pasal Nabi Zulkifli. aku dah bukak beberapa website yang memaparkan kisah tentang beliau :) sekarang aku tak tahu nak buat apa so, aku taiplah entri ni hmm hambarnya ..

esok ada mesyuarat PIBG tapi ma dgn abah mungkin tak dapat datang sebab abah aku kerja esok. sebenarnya mesyuarat sepatutnya hari rabu. jadi abah aku dah mintak cuti rabu tu. disebabkan aku lambat maklum mungkin haha terjadilah benda benda macam ni. hmm esok menumpang orang lagi balik haishhh .whatever la asal boleh balik omg tak sabar wuuuuu <3 tapi homework cikgu bagi masyaAllah banyak T_T

baru ni aku exam tov so far result aku TERUK aku baru dapat kertas mat and guees what, aku dapat D 55% TTT_TTT hmmm balik nanti aku nak pulun semua buku kat kedai buku pastu study sampai muntah berdarah . ok hiperbola betul. memang bukan diri aku lah kalau macam tu.

petang ni ada pemilihan basketball untuk hk. aku tak tahu nak gi ke tidok. ye la aku ni bukan pandai pun main basketball. setakat asas tu aku tahu lah. hmmm rasa malas la nak pegi. dahlah petang ni aku bertugas kat koop.

apa lagi nak taip ni aduhh haha kekeluan idea. ada ke perkataan tu? .-. ya Allah nikmatnya dapat duduk dalam aircond. <3 <3  ok lah tu saja. Assalamualaikum dan bye :)))

Saturday, 10 January 2015

annyeong

sapelah aku untuk menidakkan takdir :"""( bye semua. hari ni aku balik asrama. goodluck untuk aku. assalamualaikum TT_TT



Embedded image permalink



Thursday, 8 January 2015

Tak Mahu Tak Mahu

pertama sekali, terima kasih kepada blogger Aina Nabila sebab tulis entri pasal aku. oh macam kelakar je aku rasa. hehe tak sangka. terkesima sebentar. cehhh

10 hari bulan ni, pulanglah aku ke asrama. *takmahuuuutakmahuu* memikirkan tentang ni tersangatlah memberi tekanan yang cukup tinggi kepada aku sampai sampai aku mogok makan. eh tipu je. tapi stress sangat sangat fikir pasal benda ni. packing tak siap lagi. iron tak siap lagi. homework pun tak siap lagi.


crying animated GIF

wah nampak macam pakej lengkap untuk stress menekan nekan kepala jiwa raga :''( sukalah kan kau stress dapat menstresskan aku. hmm....

namun disebalik stress tu terselit juga keterujaan sebanyak 0.01% untuk aku jumpa kawan kawan yang katanya rindu dan tak sabar nak jumpa aku. ek eleh haha... sembang lebih teman teman aku ni semua XD

macam mana lah agaknya first day aku kat asrama. mesti awkward . kalau dah balik bermalam tiga hari dah pun boleh buat aku rasa cam tu. ni kan pulak dua bulan. hmm... tengoklah macam mana nanti. susunan dorm agak agak mcm mana ye tahun ni? hmm...


Saturday, 3 January 2015

-

hai :)

tadi aku aktifkan twitter aku and aku ada guna software ni untuk delete tweet2 lama and dushhh following aku jadi kosong . HAHA.. ok takde motif langsung.  btw sape yang ada twitter, dropkan id twitter anda di komen. nanti aku follow dan jemput follow twitter aku ahaha @ainxdhirah

aku dah limabelastahun wow! tak pecaya je lol :D homework hampir nak siap :''')

Pautan kekal imej terbenam