Wednesday, 31 December 2014

Segmen You Follow Me I Will Follow Back


jemput join :) *sila tekan banner* 

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU >^^<3

Segmen New Year Blogwalking

*klik banner untuk join.


♥ Tarikh tutup : 31 JANUARI 2015
♥ Tujuan segmen nie untuk memudahkan sul dan peserta-peserta blogwalking dan follow blog-blog peserta yang lain.
♥ Senarai peserta akan diupdate setiap hari sabtu.
♥ Rajin-rajin kan diri jenguk + follow blog peserta yee. Dapat tambah follower jugak :)


Syarat dia simple jee. Hope segmen nie dapat sambutan. Jom join ramai-ramai :)



BEST KOREAN DRAMA

hai :)
kat sini aku nak share beberapa drama dan movie korea yang dah aku tengok sepanjang memanfaatkan masa cuti aku ni.. err manfaat?

siapa yang bosan atau nak cari movie/drama korea untuk tengok tu boleh la cuba tengok cerita cerita yang akan aku rekomenkan ni. selamat meninjau ninjau

DRAMA

1.Pinnnochio



cerita ni yang first aku tengok pagi pagi buta sebab bosan tak boleh nak tidur. episod mula mula tu sangat lah sedih. meleleh air mata tengok. dahla waktu pagi semua orang tidur. so feeling dia memang lebih sikit dan start dari situ lah aku layan drama ni sampai sekarang.

aku tengok cerita ni kat dramago laju je bila waktu pagi buta lah. kalau siang siang memang lembab macam benda je. so, youtube is the best place you can watch this drama :)

drama ni dah mula ditayangkan kat one hd tapi aku layan youtube je sebab kat tv lambat. baru episod berapa. kalau kat youtube dah episod empat belas. drama ni akan di update kat youtube setiap hari rabu dan khamis tapi aku akan tengok setiap hari khamis dan jumaat  sebab masa tu eng subtitle baru ada. drama ni seminggu dua episod. khamis dengan jumaat ni last aku dapat tengok. lepas balik hostel konfem tak de masa nak tengok balik. konfem-.-

kalau nak lebih detail boleh tekan sini atau sini sebab kalau aku tulis sinopsis, sinopsis tu dah boleh buat buku, jual tapi tak laku.

2.Birth of Beauty



cerita ni aku tengok sampai episod berapa je. hehe bukan tak best cumaaa cumaa, aku bosan. haha so aku dah stop tengok. tapi kalau kau orang nak tengok, dipersilakan :) boleh tengok dekat youtube :)
untuk lebih detail boleh tekan sini.

3. Healer



cerita ni baru je ditayangkan (betul ke penggunaan ditayangkan tu? macam pelik je) kat KBS World. aku baru je tengok cerita ni lepastu terus jatuh cinta? eww. haha healer hensem sangat. adoii cair mata tengok hhaha... sebab sikap tak sabar aku tengok episod seterusnya kat youtube. dari episode 3 sampai enam. hari ni baru keluar episod tujuh tapi aku tak tengok lagi. nanti nantilah kita tengok :)
lebih lanjut, tekan sini.

4. Valid Love

Valid Love-p1.jpg

cerita ni baru aku tengok kat channel m. mula mula tu aku tak berapa layan sebab perempuan muda jatuh cinta ngan lelaki tua. bukan tua sangat. hensem apa haha. tapi entah la aku tak berapa minat sampai la muncul carpenter kim haha... hensem weh. lol. tapi aku buat research cehh pasal cerita ni, banyak komen negatif sebab cerita ni pasal perempuan tu curang ngan suami dia sebab dia jatuh cinta ngan carpenter kim. hoho bagi aku cerita ni best hehe.. lebih lanjut, tekan sini

5. The Innocent Man

The Innocent Man (Nice Guy - Korean Drama)-p2.jpg

cerita ni best gila . *_* song joong ki hensem gila *-* start aku jatuh cinta ngan jong ki habis movie dia aku tengok. hoho. cerita ni dah lama. tak silap aku citer ni ada tayang kat 8tv kan? tapi aku tak tengok. ni pun kawan aku bagitahu. dan cerita ni start tayang balik kbs world baru baru ni. aku tengok dari ep 1 sampai 4 kat tv.

tapi, disebabkan cerita ni best sangat dan sifat ingin tahu aku tu membuak buak aku tengok kat youtube dari episod 5 sampai 20(last episode) dalam tempoh masa dua puluh empat jam. dan sebab drama ni lah aku kena marah sebab pukul 5 tak tido lagi T_T hehe...

cerita ni pasal kang maru(joong ki) yang cintakan han jae hee. mula2 aku tak berapa berkenan gak sebab jaee hee nampak tua dari maru.  jae hee memang aku benci gila la. memang kesian gila kat maru.  nak tahu sebab apa? tengok lah sendiri haha... lebih lanjut, tekan sini

tu dulu kot. movie, nanti lah aku buat kat entri lain. sampai sini dulu, Assalamualaikum <3





A Fresh Start

Assalamualaikum :)

Cuti Sekolah ditunda ke 11 hari bulan :DDDDD ya Allah gembiranya. maknanya masih ada masa untuk aku menyiapkan nota kemahiran hidup. fuh Alhamdulilah <:

hari ni hari last bagi 2014. esok muncul lah 2015. i do not know if i am going to miss 2014 lol. however i learn a lot from 2014. may 2015 be a better year for me, everyone and Malaysia.

****

semalam aku ber ask.fm. dan aku buat silap yang tak berapa besar. if only i can delete my answer lol, i will. hahaa tapi tak boleh. so ada anon ni tanya aku beberapa soalan, aku ingat tu farah. tapi bila aku baca balik soalan macam innocent je yang tanya tu. so, aku tanya farah kalau dia ada ask aku dan dia kata tak. damn. damn me t.t

aku nak main main je masa jawab tu sebenarnya. jawapan yang aku bagi semua mengarut maaf. maaf. adoi malu gila seh.. apa apa je la. so, lepas ni bila nak jawab soalan tu aku akan jujur dan tak main agak agak dah sape yang tanya. hoho..

Saturday, 27 December 2014

drama air mata TT_TT

hai dan assalamualaikum :)

cuti sekolah dah nak habis dah dan aku di sini sedang mengalirkan air mata sebab tak nak pulang ke asrama TT_TT . walaupun cuti aku tak berapa nak best sob sob sebab semua orang sibuk. aku pun sibuk gak buat benda yang faeadah nya tiada. haha...

sahut memang best (err?) tapi aku rasa sahut bukan tempat untuk aku lah haha macam benda je. bila form 4 aku nak kena fikir sejuta kali nak pindah ke tak. huhohehu ._. untuk sekarang memang aku nak fokus untuk pt tiga je. penipu betul jadi manusia.

mungkin sekarang aku rilek rilek lagi tapi 2015 will be a new start for me :) i will be doing my best to become a better better person. nak tahu satu rahsia tak? sebenarnya kan azam aku cuti ni nak study tau. tapi aku tak study pun. :( tapi adalah aku buat latihan sikit. bila aku kata sikit tu tolong lah percaya. tolong lah eh. tolong doakan aku jadi pelajar yang rajin. :'(

beside that aku ada gak belajar benda lain dan yang pasti benda tu tak de pun dalam silibus pelajaran aku. aku ni memang suka buat benda tak guna kan. jangan aku jadi tak guna dah lah sob sob. sad life betul. cuti ni aku belajar bahasa korea :) sangat best dan menyebabkan aku sakit otak. tapi aku bangga lah sebab bersungguh betul aku belajar benda ni. kalau lah aku belajar bahasa arab macam tu kan :'''(

cakap pasal pelajaran ni aku nak cerita pasal exam akhir tahun. Ya Allah aku bersyukur sangat result tak sampai rumah. lol kalau tahun lepas aku tak kesah sangat. tahun ni aku kesah sebab for the first time in forever~ aku dapat D. subjek sains. sape sape tolong lap air mata aku :'( . tapi memang aku jangka result sains teruk tapi aku mengharapkan c paling tidak pun. tapi dapat d. bersyukurlah tak dapat e kan hmm...sumpah aku lemah gila sains tapi aku minat sains tapi tak sangat. so aku rumuskan aku lemah gila ngan sahut tapi aku minat sahut tapi tak minat sangat. eh apa benda ni? ._.

tapi sekarang ni benda paling merunsingkan aku adalah HOMEWORK. aku ni dah jadi manusia paling happy 0.01 saat bila balik dari asrama tanpa homework lol. tapi sir SI ada bagi latihan. aku memang nak buat tau. betul ni. betul. awal awal cuti tapi tak de lah awal sangat, semangat aku pegi cari kertas tu kat mana. and masa tu lah baru aku terhegeh hegeh nak kemas barang yang aku bawak balik dari asrama. mak aku suruh buang benda yang tak nak pakai tapi aku pegi balut kalkulator and tinggalkan semua benda seperti sedia kala. nampak tak betapa teruk aku ? jangan sebarkan benda ni eh.

dan kertas tu aku tak jumpa nak menangis aku tau. dan selepas itu ada manusia paling hodoh ni haha nama dia iqa bagitau kena buat nota kh bab reka bentuk form 1 form 2 form 3. mengamuk aku. alahai sadis nasib. tapi aku buat tak layan je. ya Allah teruk teruk teruk teruk. memang penipu lah kan kata nak straight a pt tiga -.- sampai la aku tanya orang ni orang tu semua buat dan terasinglah aku seorang diri ke dunia doraemon T_T

pasal manusia paling hodoh tu aku tipu je. sebenarnya dia comel sangat sampai aku jeles tu aku bagi dia menang award bodoh tu. sampai di sini dulu nanti kalau aku rajin aku update lagi.

#PrayForPantaiTimur

Thursday, 4 December 2014

Pinnochio and MAMA


hye and assalamualaikum semuaa :D today i'm going to watch pinocchio ep 7 hahaa.. tu je nak kabo haha... idk why lee jong suk ni hensem sangatttttttttttttt TT_TT park shin hye pun kenape la comel sangat / sedih nya tgk org cantik2 comel2 ni TT_TT . apa pun aku nak rekomen cite ni kepada yg bosan tak tahu nk buat apa or finding drama to watch.. boleh la tgk citer ni ;D boleh tgk kat dramago tapi aku cadang baik tgk kat youtube sbb kalu tgk kat website tu apak lama nk kena tgg kalu kat youtube cepat je . thats y i'm in <3 wif u t u b e hahaha.. ok bye 

hensem n lawa nya jadi manusia yyyyyyyyyyyyyyyyy??//

sape tengok mama? muncungkan bibir skit haha... pasal mama ni aku update r kat twitter kan but the truth is aku takut sangat. yes sangat sebab u know people are too judgemental mcm "tah pape mama mama" "kpop kpop kpop" n so on . ya Allah sedih nya . terasa la aku 20 sen. haha... apa salah akuuu huhu.. so i try my best to not retweet or tweet  too much bout mama . haha.. sedihnya . tak r sedih sangat. 

apa pun congrats to EXO n taeyang n yg menang tu , mintak tolong tepuk skit haha... aku rasa nak nangis je weh masa EXO dapat best album of the year tu . huhuu heppy gilaaaaaaaaaaaaaaaaa weh hahahaha ;D ok tu je n aku paling suka pasal nikchun ngan tiffany hahahahaha comel weh comel hahahahahahahaha <3 is in the air haha... btw aku rindu kris ngan luhan . 2 org tu feveret aku tuh . hmmm apa pun  bbyyyyeeeee n feel free to visit izzati's blog . newbie ;D

bye<3 <3 <3

hensemnyaaaaaaaaaaaaaaaaaT_T
coming soon 2015 <3