Friday, 4 July 2014

HK Bahasa Arab

hi and assalamualaikum .
tadi sedih bagai ni nak tulis entri lagi . apa la . :p ikut suka hati la . aku nak lupa dah pasal tadi tu . 'the past is in the past' . tak gitu ? ok, lets talk about hkba yang berlangsung kat sekolah Menengah Sains Hulu Terengganu aka SAHUT aka tempat aku belajar jumpa kawan jumpa crush . haha :P

Hari Kebudayaan Bahasa Arab ni berlangsung selama 4 hari . kalau aku tak silap la (20-23june) dan pelajar SAHUT dibenarkan/dialu-alukan pulang :P pada 19-23 . lama tu :D hw i happy i am tapi aku tak balik pun :'( bukan tak nak balik tapi aku terlibat dgn kompang . balik tu memang balik tapi bukan rumah aku la . aku balik rumah kawan aku hari rabu jumaat kena datang balik sebab aku main kompang malam sabtu tu (malam kebudayaan;/)

mesti la aku nak balik rumah tapi abah aku tak ada kat rumah hari rabu tu jadi tak boleh datang ambik aku . boleh je balik kalau aku tumpang jiran aku tapi jumaat kena datang balik . abah aku pun tak balik lagi masa tu . jadi sape nak hantar aku balik sahut balik . sape ? ha jawab  . jadi aku balik la rumah kawan aku... dan first day kat sana aku nangis . eww gediknya manjanya . aku pun tak tahu apa aku rasa . yg pasti aku sedih gila tak dapat balik rumah sedangkan semua orang balik :"(

macam mana aku boleh jadi budak kompang ni? masa tu zatul(kawan aku) cari orang yg nak main kompang . nak 15 orang . masa tu i was like . urmm tak nak la balik lagi best . but bila fikir balik dia cakap dapat sijil + selasa (23june) ada event . so aku pikir 10 kali . n aku buat keputusan . ok la saya join . kompang ? tak pernah2 aku sentuh n semestinya aku tak reti nk main . lagipun aku budak seni (seni pada nama je ye ;p) tapi zatul ngan sa kata tak pe . senang je main kompang . aku pun ok ok haha.

masa aku balik rumah sa tu best la jugak . haha. banyak gila aku ikut dia naik motor . aku tak bagi tahu parents aku . takut diaorang marah . gi sini gi situ . takut jugak sebenarnya sebab aku selalunya duduk terperap je kat rumah . jarang sekali tengok dunia luar kecuali gi jalan2 ngan family . sa selalu marah aku sebab bising sangat masa naik motor . ye la aku takut . mesti la aku bising . paling best aku pergi makan pizza ngan kakak dia . ya Allah terliurnya aku bila ingat balik . dahla bulan puasa ni . dahla aku ambik set ramadhan tu . ah meleleh kluar air liur. godaaan~~ after that aku pergi smo beli buku grammar sir SI suruhh n cerita cinta ahmad ammar <3 <3 n asrama <3 <3 . semua tu guna baucar buku kakak sa. dia beli satu buku je . aku tiga . dahla guna baucar buku org . tak maluuu . so sebagai balasan aku tolong bayarkan alat tulis yg dia beli + beli gula2 untuk anak sedare dia . haha.. sementara tunggu kakak dia datang ambik kitaorang gi buat kad smo dulu n yeayyy . aku ahli smo . ><

we bought this ! ;D

godaan~~ sedapnya <3
mana pasal hk nya? sabar la . mukadimah tak habis lagi ni . banyak lagi ni... dan malam tu pergi pulau warisan pulak . tak best sangat masa tu sebab aku rasa fed up gila masa tu . haha . kenpa? kenapa? malas nak cerita :P .hari jumaaat pagi tu pulak pegi cari tudung nk pakai . aku tak beli pun . takde duit dah . lepastu gi makan mi sup . ah sedapppnya . yummy delicious .nyumnyumm . haha. duduk rumah sa ni banyak gi jalan2 . kalu duduk rumah aku banyak jugak tapi jalan-jalan dalam rumah je la ._. petang jumaat tu pegi balik asrama aspuri smsainshuluterengganu . ah ~~ balik tu terus je aku call rumah . n sebak dengar suara mak aku . nak balik nak balik . kitaorang, pasukan kompang menumpang dorm tok belian 1 . best .......

esok tu (sabtu pagi) ada rehersal . dan hari tu la kitaorang for the first time in forever berlatih main kompang . the teacher is cikgu sepet . im so happy to know her . i do really adore her . idk why . for me she just so beautiful suara dia sedap macam apa je . first time aku dengar, aku ingatkan suara dari youtube lepastu pusing tepi , aku nampak dia .. wuuu . rehersal pukul 3.00 sampai pukul 6 lebih . masa tu ada sekolah lain jugak . smasid n imtiaz . smasid dikir arab . imtiaz nasyid . dua2 best . bagi aku dikir dari smasid is the best dikir in my life la. haha :P best . bagi aku la. kita orang ingat kompang main esok (penutup) tapi kena main masa mala kebudayaan . esok gamelan.

aku ada try main gamelan n ..... besttt! :D aku paling suka bila pasukan gamelan ni main joget terengganu. best gila n akmal macam hebat gila . dia main bonang . ye ke ?tak tahu aku sebut je smbung kompang balik,,,, malam tu kompang n aku gemuruh gila . ye la . ada something wrong . sepatutnya vip masuk dulu tapi vip tu suruh kitaorang masuk dulu . lepastu kena bukak ruang apa la . dan aku blur skejap that make me stop palu kompang tu . tapi aku kembali ke alam yg nyata lepas tu dan sambung balik . ingat lagi aku masa tu . tak tahu nak pandang mana . first time la katakan . masuk je . wuuuu ramai gila peserta bahasa arab . aku tak tahu nak bgi reaksi apa tengok mana . tengok depan ke belakang ke . ahh bedebar-debar . tapi bestt la :)))

malam hk :)

 
blur picture from kompang girls. dont you dare to find me . haha :P
bisingnya bilik aku masa ni . ayih jadi ultraman alia jadi monster . gaduh mcm benda je . ahh senyap senyap !!!!!!!! eeee gere nya gua . haish . kitaorang duduk dlm majlis tu kejap je lepas persembahan dari imtiaz + smasid +smasza kita orang cabut masuk dorm . haha . btw adalah sorang ni hensem sangat la . haha . aku tgk dia dari rehersal lagi . tak tau la dia perasan aku tgk dia . haha  .dah hensem sangat . aku tengok la . ya Allah berdosanya . tapi memang hensem la muka bersih . maklumlah skolah agama . hewhew .ok la bye :*

-meisain-

No comments: