Tuesday, 29 July 2014

700 words


hi evelibadyy :)
happy eid :D

entri ni bukanlah nak bercerita pasal raya . saja je letak gambar buat tambah seri blog. wakaka :P . macam mana raya kamu kamu semua ? raya aku h a m b a r errr... taklahhh sampai hambar cuma tak semeriah masa zaman kanak kanak dulu la . jadi konklusi yang dapat saya simpulkan adalah semakin meningkat umur semakin tak meriah raya . hmmm . cukupla pasal raya. tunggu entri lain la. errr rasanya takde kot entri pasal raya coz idk what to write la. yg pasti balik kampung best jumpa sedare mare best ok tu je kot . :/ ok la tu cukuplah mukadimah yg tak macam mukadimah ni ...

700 words wtf is that... keje rumah aka homework that given by my lovely teacher SIR SI :( . i hope u know the feelings when ur teacher giv u homework during raya . ok kalau sikit2 tu takpe ni KENA CARI 700 PERKATAAN BARU SEKALI DENGAN MAKSUD DAN aku tak reti la nk kata apa , ermm macam kena listkan perkataan baru tu sama ada verb ke noun ke adjective ke ape ke . faham dok ? sekarang , u feel me ? :(((((

dah dapat homework tu ingatkan takde dah tapii tambah pulak dengan kertas kerja . omg . why sir why???
katanya sir takanak kita tidur je kat rumahhh . errr apalah sir ni :'(((( . at first aku hepi gila sebab sir tak suruh pun buat benda alah ni sedangkan kelas h kena buat . kitaorang , kelas a aku ingatkan kena cari 100 countable noun je . so aku masuk dorm and i was like , " aina, kelas saya dok kena wat pun 700 words bla2 tu . kena cari 100 countable noun JE" :D :D :D dan hari rabu tu iqa masuk kelas cakap kena buat benda alah tu and everyone was like jahsdjajfdfkhsdiugzzkihozfhsdgsauh . if u know what i means .

geram gak aku dgn iqa sebenarnya sebab g jumpa sir si n tanya kelas a kena buat ke tak . of course aku tak suka sebab aku ni malas dia tahap infinity . sumpah wa cakap sama lu buktinya nannti aku citer. so sir was like  aaaa sir lupa nak bagitau blablabla.... mungkin sir happy sangat kot masa dalam library ari tu . hehe.. best tau sir si ni . i like. walaupun bagi banyak homework . alaaa takpe la kata nk bejaya kata nak g oversea kata nak bi A + hehe  ;) 

masa dapat tahu benda tu semua orang tungkus lumus nak siapkan kat sekolah sebab nk ringakan beban skit kat rumah jadi takde la kacau raya kan. dan aku yang comel ni bertungkus lumus tidur . yes aku tidur . dah ngantuk sangat . aku tidur la . tak malunya jadi manusia .. ._. aku malu sebenarnya . ye la budak laki bapak rajin buat aku sorang je cemar martabat budak pempuan duk tidur . sorryyy. aku ingat lagi zul kata 'kekgi kita mitok duit raya ngan sir . kalu ye tanya wakpe kabo ganti duit beli pen habis dakwat' k-rul 'kalu aku dok mari lagi skolah kabo ke sir cari aku depan rumah ye' depan rumah sir is kubur .hehehe...  jepa be like '...' jepa nk wt lawok gok benornya tapi dok jadi . hahaha.. paham dok ? ke dok lawak benda aku tulis tu... huhu~~ ;p

hari tu kat whatsapp aku duk cakap pasal homwork sir ngan amir dan amir tanya aku siap x lagi . aku kata la aku tak siap (aku ingat dia tak buat lagi sebab dia takde kat sekolah haritu sebab kena gejala sakit mata -.-) aku pun tanya la dia balik . dia pun balas kata banyak dh dia buat and i be like ' ya ampun malunya aku dgn budok laki.. doh dakpe la aku nk g bla dulu ) sumpah malu . ce teka aku baru buat berapa 205 macam tu la 205/700 . ok aku ni pemalas tahap benda tah . ya  Allah semoga aku jadi lebih rajin :'( tak layak nk jadi bini orang ni . hehe .. ;p

aku tak tau la entri ni memang nak memalukan diri sendiri ke apa . tapi to adik2 dan kakak2 abang2 jangan jadi malas cam saya tau . jom kita jadi lebihhhh rajin . aku ada baca kata2 kat dorm erna iaitu malas kunci kegagalan . lebih kurang la . jadi malam ni aku nk stay up buat kerja tu bukan tengok kshowonline. err... ada dua org budak kelas h dah siap homework lepastu sir bagi enam hinggit . dua orang tu ;; zeti and aina . hhehe.. aina dormate aku . betul ke ejaan tu . hehe... ok la  bye   :'*

selamat hari raya semua  <3 ampun maaf dipinta <3 aku hanya manusia biasa <3 kekhilafan dimana-mana <3 harap di ampun jua <3 kosong-kosong ;) 

#jomtengokkampunggirlray hehehehehe akim hensem la ^,^








Sunday, 27 July 2014

New Look ! ;D

hi and Assalamualaikum :)
hari ni hari last puasa . hope ramadhan kali ni bukan yang last utk kita . . esok raya . tak yay!!!!!! semakin besar semakin tak seronok la raya. idk why . jujur la aku kata aku tak kesah pun pasal kasut tudung baju or whatever tu. ade ke takde aku tak kesah.. erkkk ye ke . benda pe tah aku tulis ni eee tak paham la .

ok aku edit blog skit2 and tadaaaa blog dah jadi makin huduh . oh im not good la main coding2 ni . :/ lepas ni nak sambung skit lagi utk blog archive.. huhu.... but now i need to do something that is not so important but it a must to do . ok la jumpa lagi di entri akan datang sebab aku ada manyaakkkk benda nak cerita . kesah tak ade org baca ke tak . hehe . goodbye :)

Saturday, 19 July 2014

Part of Atieyra's life



hi and assalamualaikum :)
hari ni aku balik hostel -.- and aku tak packing tak iron tak buat apa lagi . malas. malas everywhere .-.
aku tahu takde kaitan pun ngan tajuk . maaf maaf

hai aku nak mintak tolong manusia comel hensem tiut miut yang baca entri ni tolong tekan link ni kejap boleh HAI <3 . jangan risau bukan iklan churp churp atau apa apa yang berkaitan dengannya . tu link blog cikgu sepet (you will know if you read my old entry)

bukan apa . aku tolong promote saja . *bajet femes e u e u :P . nama dia semestinya bukan sepet . kitaorang panggil dia sepet sebab mata dia sepet . sepet sepet comel gitu . heeee ;) dia ni lawa cun gorgeous habis . i do really like everything about her . idk why la . jangan tanya . sepet, mintak maaf curi gambar awak .

Pautan kekal imej terbenam


say hi to sepet and anak dia . eh eh tipu je . aku tak tipu bila aku kata dia sepet + cun melecun habis-habisan . kan kan? jemput la ramai2 gi terjah blog dia  . untuk maklumat lebih lanjut boleh la pergi blog dia dan dari sana you will know her twitter,fb,insta haaa macam2 la . ok la bye bye :) :) :) :) :)

sepet

bye . assalamualaikum :) 
                                          
Pautan kekal imej terbenam
go visit for sepet's blog ok ? ok ? ;D

Sunday, 13 July 2014

love

hi im now at bilik it .
hari ni aku tak tidur tau . ;p
entri merapu raban dari aku
baca la baca la
tadi aku gi jumpa sir si bagitau aku tertinggal vocab
dengan perasaan takut + buat muka comel / eu eu .
jangan muntah
jangannnnn
ok lepas tu aku datang balik
dan masa nak masuk bilik guru
i meet someone.
damn ! he is so handsome cute
haha
i faaalllll
fall
lol!
tak pernah pernah aku tengok muka dia
ye la . aku bukan kenal sangat budak sahut .
so he is so handsome . tq  :) :)
i like like like . a lot of like XD <3
nanti aku gi selidik pasal dia . ahhaahahahahahah
boy im sorry, you too handsome cute gorgeous fantastic that make me like you . yeahhh i reaallly do
its so easy for me to like people . lol . n im a playgirl . ahahaha.
ok la . bye semua. doakan saya selamat belajar . selamat berpuasa . rindunya rumah :)
bye. bye . bye. bye.
handsomenya dia ;)

Saturday, 12 July 2014

A few day at SAHUT

.

assalamualaikum dunia :D
budak asrama balik ! hohohuhuhehehihihaha <3 <3 <3 to be f honest i NEVER expect for this . baiknya sekolah aku bagi cuti . ni sayang sahut ni . werrkkk. haha.. dahla boleh balik tiap-tiap minggu . hw awesome hw awesome ! tapi untuk form 1 n form 2 je la . form lain tak mau sedih-sedih kay ;) ni aku nak cerita kisah minggu ni. 

AHAD 6 JULAI 2014
this day is so memalukan bagi aku XD sebab masa perhimpunan pagi(rasmi) aku kena berdiri masa semua orang duduk . ok can you imagine that ? can you ?!! sebab apa tu ? sebab aku tidur . sedih gila tahap benda je. aku tak tahu kenpa hari tu aku ngatuk gila lepas tu aku tutup mata terus tidur . biasa kena gerak sini gerak situ nak cari selesa tapi ni dapat position terus pejam mata n im fall .. fall asleep . and i got a dream bad dream . ustaz joha datang lepastu kata "bangun" "bangun" "haa bangun" and i was like 'ustazzzzzzz :'(' n its not dream . its reality that i must face sebab tidur -.- so jangan tidur. so sad la . n malu. aku ingat aku sorang je tapi adalah beberapa orang lagi yg teman aku . alhamdulilah XD . esok perhimpunan rasmi n i never want to tidur lagi . cukupla sekali .n this time aku nak duduk dekat aisya n farah so kalau tertidur bolehla diaorang kejutkan . haritu aku ddk kat form 3 . tak tolong kejut pun . takpe takpe aku paham. 

SELASA 8 JULAI 2014
hari isnin aku tak tahu apa yang best berlaku . so, skip ke hari selasa terus la . hari ni, cikgu ya dh berhenti :'( bukan berhenti kerja . cikgu ya ni cikgu ganti kepada cikgu munirah sebab cikgu munirah cuti bersalin . 3 bulan dengan cikgu is so much much awesome la . semua orang sedih sebab cikgu ya ni sangat lah memahami kerenah kami budak budak comel kiut hensem ni . cikgu ya ni cantik comel orangnya . kalau cikgu ya takde , tak dapat lah masuk bilik it lagi . takde la budak laki bising main cs . sedihnya. nak nangis la . cikguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu .

ok selesai mukadimah. erm ok . hari selasa ni kitaorang(2anggun) buat majlis kecil2lan bersama cikgu . nak berbuka puasa ngan cikgu tapi cikgu berbuka dengan cikgu lain . so buat makan2 masa  prep walaupun kitaorang ada banyak gila hw masa tu sebab petang tu takde prep sebab ada program ihya' ramadhan but who cares? last day cikgu ya kan . mula2 kitaorg(2a) ada masalah antara budak perempuan ngan laki . aku tak faham la budak laki ni . euu nak buat majlis ni tapi budak perempuan tak boleh . siap marah2 lagi . sape kesah? no one la . haha . kitaorang budak perempuan ni kan hebat . so jom mengadu kat ustaz . bukan ustaz joha ok /. ustaz zaidi iaitu guru kelas kitaorang . masa pagi tu ada kelas pai n dapat tazkirah pagi dari ustaz 30 minit . wuuu bestnya XD.

budak laki tak sudi duduk semeja ngan kitaorang time majlis tu nanti . ruginya diaorang . haha. tapi petang tu tiba2 cikgu ya kata nak duduk skali pulak . apalahhh.... mesti sebab kitaorang makan pizza ni :P . kitaorang kutip 5 ringgit sorang and memandangkan aku ada kupon yang 3 regular pizza boleh dapat 38 so "cikgu, beli pizza!" hehe.. 

tapi......... budak laki kan makan skali ngan kita orang so tak cukup la tiga pizza so cikgu tak beli la so cikgu beli pelbagai jenis ayam . eh tipu . 2 jenis je . satay . ermm sedapnya . dan air dan beberapa benda lagi. malam tu girls pakai purple semua. sepatutnya pakai baju rumah hari tu . tapi untuk cikgu ya. boys pulak pakai pink . haha. masuk kelas alaa cikgu pakai purple. cikgu "alaa.. takpe la . nak sama la tu " padan muka :P budak laki ni sayang benor kat cikgu ya . 

kitaorang budak perempuan buat kad je untuk cikgu . budak laki buat something i do like and appreciate . woo~ bagus gak budak laki ni sebenarnya . kreatif. so malam tu kita makan2 ambik2 gambar n betul la kata ustaz boleh merapatkan silaturahim . haha.. kitaorang nyanyi lagu kat cikgu tau . sweet tak . haha. masa tu sebak sedih :( the tittle of the lagu is semua tentang kita . hurm .. so sad ;'( cikgu kata dia sedih nak tinggalkan kitaorang. cikgu asyik mimpi pasal kitaorang je n aku ingat lagi cikgu cakap "sebenarnya dulu cikgu tak minat pun jadi cikgu, tapi lepas jumpa korang.." 

cikgu, kitaorang sayang cikgu sangat-sangat . cikgu is the best cikgu ganti ever la :) dont forget us bye bye cikgu . nanti jumpa lagi :'( sayang kak ya  :)))))
"memories last forever"

KHAMIS 10 JULAI
hari ni balik !! yeay ! yuhuu !! haha... ni cerita memalukan jugak ok . haha..
abah aku datang ambik aku pukul 4++ petang macam tu la dan kitaorang singgah bazar kejap . n i was like , aku ni sombong ke ? sombong ke? tak la aku comel . e u . takde kena mengena pun. huhu...  taklah eeee tak reti la nak cerita . so tak payah cerita la . tapi yg pasti aku harap aku ni budak laki jadi aku boleh buang baju batik sahut n pakai tshirt biasa + seluar slack je but im girl . susah la . its because i dont like bila jumpa cikgu sahut tapi tak mengajar aku so what reaction i must show . senyum ? or what ? im the type of girl that will ignore everyone i meet . sombong ke? hurmmm. lain la kalau jumpa sir SI . haha... ingat lagi ok .
ok perkara memalukan is aku pakai nametag !! damn damn. haha. malu gila .. batak sangat nak femes ke ape . biar semua kat bazar tahu nama aku . so nanti boleh la balik search internet follow blog,twitter aku . haishhh malu la. lain la kalau aku pakai tudung sekolah . ehh tu tudung skolah gak . but it different la . tak reti aku nak kabo . tu la . mengarut je aku rasa . ok la bye :)

sepatutnya aku buat homework masa ni . aku rancang dari 530 pagi tadi lagi tapi haram satu pun tak sentuh lagi . teruk nya jadi pelajar . ok bye bye

ASSALAMUALAIKUM
#gazaunderattack
#prayforPalestine

Saturday, 5 July 2014

Asrama :(

Meh

hi and assalamualaikum :)
hari ni aku kena balik hostel asrama e u e u e u . i dont want la :'( . aku tak tahu kenapa . aku rasa malas tahap paling malas la nak balik hostel . bayangkan homework tak siap . baju tak packing lagi . tak iron lagi . aku pun tak tau aku makan apa sampai jadi malas cenggini . astaghfirulhalazim . ish ~~ molek la prangai ;p

3 hari 2 malam . sekejap sangat . sekejap gila . aku rasa macam baru balik sesaat yg lalu lepastu 3 saat selepas itu tiba2 aku kena balik asrama balik . wtfish la !@##$%%^ :(((( banyak gila benda yang aku plan nak buat kat rumah tak terbuat sebab sekejap sangat masa berlalu . tak tahula kalau benda tu jadi kat aku je . :/ sumpah sekejap gila aku rasa . baru je lepas sahur tetiba berbuka dah . aip aip :/

aku kalau ikut hati jiwa raga memang tak nak balik ataupun balik lepas berbuka kat rumah . but you do not know warden aku ustaz Joha . haram tak aku buat semua tu . tak berani . peraturan sekolah aku macam strict gila sampai satu tahap aku rasa nyampah . swear deh . pak guard pun sama  je :( . bayangkanlah passport keluar masuk tu kita kena bagi sendiri . tak boleh parents yang hulurkan ikut tingkap kereta tu . huh~

takpe la . aku redho je . bukan susah sangat pun cuma .. hurmm tu la . ok la . sedihnya sedihnya . bye bye :'(

full of sadness,
-meisain-;'p

Friday, 4 July 2014

HK Bahasa Arab

hi and assalamualaikum .
tadi sedih bagai ni nak tulis entri lagi . apa la . :p ikut suka hati la . aku nak lupa dah pasal tadi tu . 'the past is in the past' . tak gitu ? ok, lets talk about hkba yang berlangsung kat sekolah Menengah Sains Hulu Terengganu aka SAHUT aka tempat aku belajar jumpa kawan jumpa crush . haha :P

Hari Kebudayaan Bahasa Arab ni berlangsung selama 4 hari . kalau aku tak silap la (20-23june) dan pelajar SAHUT dibenarkan/dialu-alukan pulang :P pada 19-23 . lama tu :D hw i happy i am tapi aku tak balik pun :'( bukan tak nak balik tapi aku terlibat dgn kompang . balik tu memang balik tapi bukan rumah aku la . aku balik rumah kawan aku hari rabu jumaat kena datang balik sebab aku main kompang malam sabtu tu (malam kebudayaan;/)

mesti la aku nak balik rumah tapi abah aku tak ada kat rumah hari rabu tu jadi tak boleh datang ambik aku . boleh je balik kalau aku tumpang jiran aku tapi jumaat kena datang balik . abah aku pun tak balik lagi masa tu . jadi sape nak hantar aku balik sahut balik . sape ? ha jawab  . jadi aku balik la rumah kawan aku... dan first day kat sana aku nangis . eww gediknya manjanya . aku pun tak tahu apa aku rasa . yg pasti aku sedih gila tak dapat balik rumah sedangkan semua orang balik :"(

macam mana aku boleh jadi budak kompang ni? masa tu zatul(kawan aku) cari orang yg nak main kompang . nak 15 orang . masa tu i was like . urmm tak nak la balik lagi best . but bila fikir balik dia cakap dapat sijil + selasa (23june) ada event . so aku pikir 10 kali . n aku buat keputusan . ok la saya join . kompang ? tak pernah2 aku sentuh n semestinya aku tak reti nk main . lagipun aku budak seni (seni pada nama je ye ;p) tapi zatul ngan sa kata tak pe . senang je main kompang . aku pun ok ok haha.

masa aku balik rumah sa tu best la jugak . haha. banyak gila aku ikut dia naik motor . aku tak bagi tahu parents aku . takut diaorang marah . gi sini gi situ . takut jugak sebenarnya sebab aku selalunya duduk terperap je kat rumah . jarang sekali tengok dunia luar kecuali gi jalan2 ngan family . sa selalu marah aku sebab bising sangat masa naik motor . ye la aku takut . mesti la aku bising . paling best aku pergi makan pizza ngan kakak dia . ya Allah terliurnya aku bila ingat balik . dahla bulan puasa ni . dahla aku ambik set ramadhan tu . ah meleleh kluar air liur. godaaan~~ after that aku pergi smo beli buku grammar sir SI suruhh n cerita cinta ahmad ammar <3 <3 n asrama <3 <3 . semua tu guna baucar buku kakak sa. dia beli satu buku je . aku tiga . dahla guna baucar buku org . tak maluuu . so sebagai balasan aku tolong bayarkan alat tulis yg dia beli + beli gula2 untuk anak sedare dia . haha.. sementara tunggu kakak dia datang ambik kitaorang gi buat kad smo dulu n yeayyy . aku ahli smo . ><

we bought this ! ;D

godaan~~ sedapnya <3
mana pasal hk nya? sabar la . mukadimah tak habis lagi ni . banyak lagi ni... dan malam tu pergi pulau warisan pulak . tak best sangat masa tu sebab aku rasa fed up gila masa tu . haha . kenpa? kenapa? malas nak cerita :P .hari jumaaat pagi tu pulak pegi cari tudung nk pakai . aku tak beli pun . takde duit dah . lepastu gi makan mi sup . ah sedapppnya . yummy delicious .nyumnyumm . haha. duduk rumah sa ni banyak gi jalan2 . kalu duduk rumah aku banyak jugak tapi jalan-jalan dalam rumah je la ._. petang jumaat tu pegi balik asrama aspuri smsainshuluterengganu . ah ~~ balik tu terus je aku call rumah . n sebak dengar suara mak aku . nak balik nak balik . kitaorang, pasukan kompang menumpang dorm tok belian 1 . best .......

esok tu (sabtu pagi) ada rehersal . dan hari tu la kitaorang for the first time in forever berlatih main kompang . the teacher is cikgu sepet . im so happy to know her . i do really adore her . idk why . for me she just so beautiful suara dia sedap macam apa je . first time aku dengar, aku ingatkan suara dari youtube lepastu pusing tepi , aku nampak dia .. wuuu . rehersal pukul 3.00 sampai pukul 6 lebih . masa tu ada sekolah lain jugak . smasid n imtiaz . smasid dikir arab . imtiaz nasyid . dua2 best . bagi aku dikir dari smasid is the best dikir in my life la. haha :P best . bagi aku la. kita orang ingat kompang main esok (penutup) tapi kena main masa mala kebudayaan . esok gamelan.

aku ada try main gamelan n ..... besttt! :D aku paling suka bila pasukan gamelan ni main joget terengganu. best gila n akmal macam hebat gila . dia main bonang . ye ke ?tak tahu aku sebut je smbung kompang balik,,,, malam tu kompang n aku gemuruh gila . ye la . ada something wrong . sepatutnya vip masuk dulu tapi vip tu suruh kitaorang masuk dulu . lepastu kena bukak ruang apa la . dan aku blur skejap that make me stop palu kompang tu . tapi aku kembali ke alam yg nyata lepas tu dan sambung balik . ingat lagi aku masa tu . tak tahu nak pandang mana . first time la katakan . masuk je . wuuuu ramai gila peserta bahasa arab . aku tak tahu nak bgi reaksi apa tengok mana . tengok depan ke belakang ke . ahh bedebar-debar . tapi bestt la :)))

malam hk :)

 
blur picture from kompang girls. dont you dare to find me . haha :P
bisingnya bilik aku masa ni . ayih jadi ultraman alia jadi monster . gaduh mcm benda je . ahh senyap senyap !!!!!!!! eeee gere nya gua . haish . kitaorang duduk dlm majlis tu kejap je lepas persembahan dari imtiaz + smasid +smasza kita orang cabut masuk dorm . haha . btw adalah sorang ni hensem sangat la . haha . aku tgk dia dari rehersal lagi . tak tau la dia perasan aku tgk dia . haha  .dah hensem sangat . aku tengok la . ya Allah berdosanya . tapi memang hensem la muka bersih . maklumlah skolah agama . hewhew .ok la bye :*

-meisain-

sad . totally sad

.


hi im home.
tgk gmbar kasut tu . if that was my kasut aku tak jadinya mcam ni ;;;;

just now adik aku tunjuk kasut baru yang abah beli untuk aku and i was like :"""""""""""""""""( no! no! please say that is not my kasut . i dont want . saya tak nak . aku tak nak . aku tahu aku ni tak reti nak bersyukur . but that kasut is not what i want . what i like . what i have been dream . bukan . bukan yang macam tu . if you know what i means . how can you smile when you get what you dont like . im so so sorry abah . bukan nak buat abah kecik hati but i hope you understand . 

semua ni buat aku menangis . idk why :'(tak tahula aku akan pakai kasut tu . kasut aku yang dah nk rosak tu is better n i just love it . tadi my mom masuk bilik n she was like 'kenapa buang kasut ni' she ask me so many time n aku diam tak jawab layan perasaan . hw i cruel i am . bukan aku buang pun . aku cuma 'letak' kasut tu kat bawah . aku tak harap abah aku baca semua ni . ni semua mesti buat dia sedih . dapat anak yg tak reti bersyukur macam aku . ye la kan . im so overr. over tahap gaban . im so sorry . but i just want to luahkan perasaan aku . what i feel .
God know what is the best for me . His plan are sooo much better. i will just follow the flow 
ok bye :'(