Saturday, 31 May 2014

Birdwatching


سْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْم
Hi and assalamualaikum :)
Saya kembali lagi dengan entri baru iaitu baca tajuk :) . Apa itu 'birdwatching' . Maksud sebenar tak tahu
tapi menurut perkataan tu maksud dia tengok burung la kan . Dan rasanya macam tu la . Ok mengenai birdwatching ni saya dan 19 org lagi form 2 telah terpilih utk mengikuti kem ni di Tapak Perkhemahan Lawit, Tasik Kenyir selama dua hari satu malam. 10 orang girls 9 orang lelaki + dari SMA Mahmudiah seorang . 

;;;Macam mana saya terpilih ? Ade kisah disebaliknya .

Kisahnya macam ni, ok satu malam tu masa prep saya buat apa ye , tak ingat ;p Sir Aimin mintak semua form 2 keluar berkumpul kat luar kelas. Ingat kan sebab bising ._. Tapi sebab tajuk tu lah .  Sebenarnya utk form 1 form 2 tapi sir baik nk bagi kat form 2 . Ye ke macam tu ? Ok form two ade 120++ naknya 20 org je . 9 lelaki + sorang tu dan  10 perempuan . Jadi yg nk pegi tu ramaiii. berebut-rebut . Sape tak nak keluar sekolah . Yedok . Hahaa... so masa nk pilih tu semua duk wat muka comel . Haha...  tapi yg paling comel ni tak dapat . Erkk ;p . Kawan2 rapat dia semua dpt so dia sedihla sampai nangis errrr tak malu . Tapi miracle happened. Ade org tak nk pegi so dia ganti yeayyyyy . Hepinya :D

Masa kem tu best sangat . Pertama kali pergi tasik kenyir so errmmm bestt . The air so freshhh i likee ♡ tiga buah sekolah ikut kem tu . My school n ada dua lagi . From what i see alhamdulilah saya dpt sbp . Tak lah sosial sangat :)  but they all nice   ye kee ? Noot really . Ade sorang ni memang buat wa sakit hati haishhh . Tgk bahasa pun dh bertukar . Tak perlu dkenang pun sbnrnya sbb tak penting langsung . First ada taklimat so dapat kenal dgn Sir Cornelius Anuar McAfee . Sorry tak berapa nak ingat nama dia . Dia ni pensyarah kat UniSza n he love birdinggggg . He is from canada . He got a beautiful eyes . Ohmaigod ;D green or blue ye . Tak pasti

Untuk malam tu kami semua buat pencerapan bintang . Bestttttttt sangattttttttt . For the first time in forever saya dapat tgk bintang n planet Saturn , Jupiter n Mars . Ohmaigod . Iloveitsomuchmuch ♥.♥ i also got star map entah ape nama dia . Hee .. Esok pagi tu pergi tgk burung . Best sngt . Bukan sekadar tgk . Catat utk tahu spesies ape . Yes . We learn a lot about bird with help from kelab pencinta alam ke burung tak tahu from Selangor . Konfius . They all so niceee ;) Tengahari tu pergi kat dewan .... utk majlis penutup dan makan dekat restoran ....  masa tu ade festival kenyir jadi kami pergi melawat tapak jualan . Haha melawatt . Tak best sangat :/ lepastu balikk SAHUT . Habis . Tamat . Sekian Assalamualaikum :))
for bird lovers here some link about bird ;D <3

a few picture utk dikongsi :D




me n my friendsss <3
beautiful picture from iqa fyca <3 :D

yeayyy i got their signature :)))

No comments: