Wednesday, 31 December 2014

Segmen You Follow Me I Will Follow Back


jemput join :) *sila tekan banner* 

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU >^^<3

Segmen New Year Blogwalking

*klik banner untuk join.


♥ Tarikh tutup : 31 JANUARI 2015
♥ Tujuan segmen nie untuk memudahkan sul dan peserta-peserta blogwalking dan follow blog-blog peserta yang lain.
♥ Senarai peserta akan diupdate setiap hari sabtu.
♥ Rajin-rajin kan diri jenguk + follow blog peserta yee. Dapat tambah follower jugak :)


Syarat dia simple jee. Hope segmen nie dapat sambutan. Jom join ramai-ramai :)



BEST KOREAN DRAMA

hai :)
kat sini aku nak share beberapa drama dan movie korea yang dah aku tengok sepanjang memanfaatkan masa cuti aku ni.. err manfaat?

siapa yang bosan atau nak cari movie/drama korea untuk tengok tu boleh la cuba tengok cerita cerita yang akan aku rekomenkan ni. selamat meninjau ninjau

DRAMA

1.Pinnnochio



cerita ni yang first aku tengok pagi pagi buta sebab bosan tak boleh nak tidur. episod mula mula tu sangat lah sedih. meleleh air mata tengok. dahla waktu pagi semua orang tidur. so feeling dia memang lebih sikit dan start dari situ lah aku layan drama ni sampai sekarang.

aku tengok cerita ni kat dramago laju je bila waktu pagi buta lah. kalau siang siang memang lembab macam benda je. so, youtube is the best place you can watch this drama :)

drama ni dah mula ditayangkan kat one hd tapi aku layan youtube je sebab kat tv lambat. baru episod berapa. kalau kat youtube dah episod empat belas. drama ni akan di update kat youtube setiap hari rabu dan khamis tapi aku akan tengok setiap hari khamis dan jumaat  sebab masa tu eng subtitle baru ada. drama ni seminggu dua episod. khamis dengan jumaat ni last aku dapat tengok. lepas balik hostel konfem tak de masa nak tengok balik. konfem-.-

kalau nak lebih detail boleh tekan sini atau sini sebab kalau aku tulis sinopsis, sinopsis tu dah boleh buat buku, jual tapi tak laku.

2.Birth of Beauty



cerita ni aku tengok sampai episod berapa je. hehe bukan tak best cumaaa cumaa, aku bosan. haha so aku dah stop tengok. tapi kalau kau orang nak tengok, dipersilakan :) boleh tengok dekat youtube :)
untuk lebih detail boleh tekan sini.

3. Healer



cerita ni baru je ditayangkan (betul ke penggunaan ditayangkan tu? macam pelik je) kat KBS World. aku baru je tengok cerita ni lepastu terus jatuh cinta? eww. haha healer hensem sangat. adoii cair mata tengok hhaha... sebab sikap tak sabar aku tengok episod seterusnya kat youtube. dari episode 3 sampai enam. hari ni baru keluar episod tujuh tapi aku tak tengok lagi. nanti nantilah kita tengok :)
lebih lanjut, tekan sini.

4. Valid Love

Valid Love-p1.jpg

cerita ni baru aku tengok kat channel m. mula mula tu aku tak berapa layan sebab perempuan muda jatuh cinta ngan lelaki tua. bukan tua sangat. hensem apa haha. tapi entah la aku tak berapa minat sampai la muncul carpenter kim haha... hensem weh. lol. tapi aku buat research cehh pasal cerita ni, banyak komen negatif sebab cerita ni pasal perempuan tu curang ngan suami dia sebab dia jatuh cinta ngan carpenter kim. hoho bagi aku cerita ni best hehe.. lebih lanjut, tekan sini

5. The Innocent Man

The Innocent Man (Nice Guy - Korean Drama)-p2.jpg

cerita ni best gila . *_* song joong ki hensem gila *-* start aku jatuh cinta ngan jong ki habis movie dia aku tengok. hoho. cerita ni dah lama. tak silap aku citer ni ada tayang kat 8tv kan? tapi aku tak tengok. ni pun kawan aku bagitahu. dan cerita ni start tayang balik kbs world baru baru ni. aku tengok dari ep 1 sampai 4 kat tv.

tapi, disebabkan cerita ni best sangat dan sifat ingin tahu aku tu membuak buak aku tengok kat youtube dari episod 5 sampai 20(last episode) dalam tempoh masa dua puluh empat jam. dan sebab drama ni lah aku kena marah sebab pukul 5 tak tido lagi T_T hehe...

cerita ni pasal kang maru(joong ki) yang cintakan han jae hee. mula2 aku tak berapa berkenan gak sebab jaee hee nampak tua dari maru.  jae hee memang aku benci gila la. memang kesian gila kat maru.  nak tahu sebab apa? tengok lah sendiri haha... lebih lanjut, tekan sini

tu dulu kot. movie, nanti lah aku buat kat entri lain. sampai sini dulu, Assalamualaikum <3





A Fresh Start

Assalamualaikum :)

Cuti Sekolah ditunda ke 11 hari bulan :DDDDD ya Allah gembiranya. maknanya masih ada masa untuk aku menyiapkan nota kemahiran hidup. fuh Alhamdulilah <:

hari ni hari last bagi 2014. esok muncul lah 2015. i do not know if i am going to miss 2014 lol. however i learn a lot from 2014. may 2015 be a better year for me, everyone and Malaysia.

****

semalam aku ber ask.fm. dan aku buat silap yang tak berapa besar. if only i can delete my answer lol, i will. hahaa tapi tak boleh. so ada anon ni tanya aku beberapa soalan, aku ingat tu farah. tapi bila aku baca balik soalan macam innocent je yang tanya tu. so, aku tanya farah kalau dia ada ask aku dan dia kata tak. damn. damn me t.t

aku nak main main je masa jawab tu sebenarnya. jawapan yang aku bagi semua mengarut maaf. maaf. adoi malu gila seh.. apa apa je la. so, lepas ni bila nak jawab soalan tu aku akan jujur dan tak main agak agak dah sape yang tanya. hoho..

Saturday, 27 December 2014

drama air mata TT_TT

hai dan assalamualaikum :)

cuti sekolah dah nak habis dah dan aku di sini sedang mengalirkan air mata sebab tak nak pulang ke asrama TT_TT . walaupun cuti aku tak berapa nak best sob sob sebab semua orang sibuk. aku pun sibuk gak buat benda yang faeadah nya tiada. haha...

sahut memang best (err?) tapi aku rasa sahut bukan tempat untuk aku lah haha macam benda je. bila form 4 aku nak kena fikir sejuta kali nak pindah ke tak. huhohehu ._. untuk sekarang memang aku nak fokus untuk pt tiga je. penipu betul jadi manusia.

mungkin sekarang aku rilek rilek lagi tapi 2015 will be a new start for me :) i will be doing my best to become a better better person. nak tahu satu rahsia tak? sebenarnya kan azam aku cuti ni nak study tau. tapi aku tak study pun. :( tapi adalah aku buat latihan sikit. bila aku kata sikit tu tolong lah percaya. tolong lah eh. tolong doakan aku jadi pelajar yang rajin. :'(

beside that aku ada gak belajar benda lain dan yang pasti benda tu tak de pun dalam silibus pelajaran aku. aku ni memang suka buat benda tak guna kan. jangan aku jadi tak guna dah lah sob sob. sad life betul. cuti ni aku belajar bahasa korea :) sangat best dan menyebabkan aku sakit otak. tapi aku bangga lah sebab bersungguh betul aku belajar benda ni. kalau lah aku belajar bahasa arab macam tu kan :'''(

cakap pasal pelajaran ni aku nak cerita pasal exam akhir tahun. Ya Allah aku bersyukur sangat result tak sampai rumah. lol kalau tahun lepas aku tak kesah sangat. tahun ni aku kesah sebab for the first time in forever~ aku dapat D. subjek sains. sape sape tolong lap air mata aku :'( . tapi memang aku jangka result sains teruk tapi aku mengharapkan c paling tidak pun. tapi dapat d. bersyukurlah tak dapat e kan hmm...sumpah aku lemah gila sains tapi aku minat sains tapi tak sangat. so aku rumuskan aku lemah gila ngan sahut tapi aku minat sahut tapi tak minat sangat. eh apa benda ni? ._.

tapi sekarang ni benda paling merunsingkan aku adalah HOMEWORK. aku ni dah jadi manusia paling happy 0.01 saat bila balik dari asrama tanpa homework lol. tapi sir SI ada bagi latihan. aku memang nak buat tau. betul ni. betul. awal awal cuti tapi tak de lah awal sangat, semangat aku pegi cari kertas tu kat mana. and masa tu lah baru aku terhegeh hegeh nak kemas barang yang aku bawak balik dari asrama. mak aku suruh buang benda yang tak nak pakai tapi aku pegi balut kalkulator and tinggalkan semua benda seperti sedia kala. nampak tak betapa teruk aku ? jangan sebarkan benda ni eh.

dan kertas tu aku tak jumpa nak menangis aku tau. dan selepas itu ada manusia paling hodoh ni haha nama dia iqa bagitau kena buat nota kh bab reka bentuk form 1 form 2 form 3. mengamuk aku. alahai sadis nasib. tapi aku buat tak layan je. ya Allah teruk teruk teruk teruk. memang penipu lah kan kata nak straight a pt tiga -.- sampai la aku tanya orang ni orang tu semua buat dan terasinglah aku seorang diri ke dunia doraemon T_T

pasal manusia paling hodoh tu aku tipu je. sebenarnya dia comel sangat sampai aku jeles tu aku bagi dia menang award bodoh tu. sampai di sini dulu nanti kalau aku rajin aku update lagi.

#PrayForPantaiTimur

Thursday, 4 December 2014

Pinnochio and MAMA


hye and assalamualaikum semuaa :D today i'm going to watch pinocchio ep 7 hahaa.. tu je nak kabo haha... idk why lee jong suk ni hensem sangatttttttttttttt TT_TT park shin hye pun kenape la comel sangat / sedih nya tgk org cantik2 comel2 ni TT_TT . apa pun aku nak rekomen cite ni kepada yg bosan tak tahu nk buat apa or finding drama to watch.. boleh la tgk citer ni ;D boleh tgk kat dramago tapi aku cadang baik tgk kat youtube sbb kalu tgk kat website tu apak lama nk kena tgg kalu kat youtube cepat je . thats y i'm in <3 wif u t u b e hahaha.. ok bye 

hensem n lawa nya jadi manusia yyyyyyyyyyyyyyyyy??//

sape tengok mama? muncungkan bibir skit haha... pasal mama ni aku update r kat twitter kan but the truth is aku takut sangat. yes sangat sebab u know people are too judgemental mcm "tah pape mama mama" "kpop kpop kpop" n so on . ya Allah sedih nya . terasa la aku 20 sen. haha... apa salah akuuu huhu.. so i try my best to not retweet or tweet  too much bout mama . haha.. sedihnya . tak r sedih sangat. 

apa pun congrats to EXO n taeyang n yg menang tu , mintak tolong tepuk skit haha... aku rasa nak nangis je weh masa EXO dapat best album of the year tu . huhuu heppy gilaaaaaaaaaaaaaaaaa weh hahahaha ;D ok tu je n aku paling suka pasal nikchun ngan tiffany hahahahaha comel weh comel hahahahahahahaha <3 is in the air haha... btw aku rindu kris ngan luhan . 2 org tu feveret aku tuh . hmmm apa pun  bbyyyyeeeee n feel free to visit izzati's blog . newbie ;D

bye<3 <3 <3

hensemnyaaaaaaaaaaaaaaaaaT_T
coming soon 2015 <3 

Sunday, 30 November 2014

amnesia

hye and assalamualaikum :)
just now nurina tweet me bout my blog haha.. hmmm feel free to visit her? click this<3

okey i just done watching some videos on youtube anddddd i feel dumb n i am so sorry for myself for doing that stupid thing . damn... i still can't get that thing out of my mind. i am not going to reveal what is the stupid thing that i have done. i am so embarassed with myself . ahh pabo me . if i could rewind the time, i will. but i couldn't . :/ i really want to apologize that person and ask ... to forget all the thing and pretend like there's nothing ever happened before . ahh . this f thing really stress out of my mind. ahhh stupid girl. pathetic. what more ? haishhh...

i wish could wake up with AMNESIA . . . :'(
and forget about this little STUPID things
and the memories i CAN NEVER ESCAPE
cos i'm NOT FINE AT ALL

HOW TO SOLVE THIS COMPLICATED ISSUE ARGHHHH
;;'''''CCCC

Thursday, 27 November 2014

late night



aku penat dgn perangai manusia.
aku malas dah nak kesah
semua benda diaorang buat
nak suh aku terasa sentap bagai
go ahead
kutuk selagi boleh
aku manusia biasa
tak sempurna
banyak cela
mana mungkin aku boleh puaskan hati semua
kalau rasa terseksa pendam rasa
ludah je semua
mention terus nama
tak lah aku terseksa nak meneka

hyeeeee everyone :D i cannot sleep la . haha...lets play this game called QA u ask i answer. i am very bored yeahhh . hmmm feel free to visit this link ask.fm/meisain <3 bye ;)

i wish i could dissapear. idk what i feel rn . it not hurting me but ahhhhh i hate feelings //

gambar tu takde kena mengena pun ngan entri n even me dont understand what i am doing right now. berbelit belit aku tulis. ok tepuk tangan skit errr dah bye <3 assalamualaikum ^^

Saturday, 22 November 2014

frustrated

hye :) the internet is so slow and it's really frustrated i open my blog and the skin look sad. but i'm not thinking of changing it. maybe i'll be doing it next time. i'm not that bored by staying at my room doing nothing but i really need a vacation i guess. hmmm....

i'm thinking of going to kelantan and meet erna there so we can hanging out together as we had planned. that will be great. oh i can imagine that erna will treat me sushi king as i wish. haha... hmmm. i am missing erna n others already:( n i am hungry>>>

how good it could be if they all were beside me right now. sigh. i fall asleep when writing this.. omo~~~~~ maybe i should rest my mind since i've been thinking a lottttt this day .. hmmm bye. good night. sleep well for myself. tata<3

hye

finally , school holiday had come :) i think i'm going to miss all of my friends n i'm thinking of doing nothing but meet them next year because i'm in a mood of avoiding everyone. i already deactived my fb account, ignore all the message i got, reply no to whatsapp message n trying my best to deactived my twitter acc but it's too hard for me to do that, hmmm

i try to improve my english by writing post in english. hehe ;> my english is too bad and i'm not happy for that. i still got confused about past tense and present tense. that is not good :/ correct me if i'm wrong.

i spend my day on WGM all day. i can't even believe myself. hehe.. anyway, i'm really in love with song jae rim personality. he is a guy of my dream :D . i just love the way he express his feelings towards kim so eun. thats kind of cute. ohh, bring me this kind of guy <3 <3
thats enough for now. bye <3

last but not least, i'm in love with this new skin <3. 

Thursday, 23 October 2014

Misi menakluki Gunung Berembun | Sungai Langsir



Assalamualaikum everybody :D
Salam Aidiladha ^-^

tengok tajuk pun rasa rindu datang menakluki diri ini . cehhh :D  i was so lucky at this age of 13 tahun 11 bulan .. hari . bukan apa nak kabo je 12oct ni hari jadi i . huhuhohohahahehehihihuhohahehi . ok dah cukup . U.U . aippp? skin betukar lagi ?? hmmm bukan pe . skin dulu memang cantik dah putih bersih suci murni cuma ada masalh ngan sidebar je skit lepastu fade up sikit je n merajuk sekejap . tup tup skin ni jadi pilihan . hmmm hmmm . ehhh jauhnya lari dari topik . dah perenggan seterusnya kita masuk pada tajuk je ye .

سْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْم     

entri kali ni nak share pasal pengalaman suka duka pegi hiking . hiking ni disertai oleh pelajar tingkatan 2 dan 5 orang pelajar tingkatan 4 dan 2 orang guru dan seorang dewasa . kitaorang(form 2) bukan semua pegi . berapa orang je . lupa lupa . ya Allah susahnya nak tulis pendahuluan . sumpah aku tak tahu nak tulis apa ni . hmmm.... skip je la . apa2 boleh tanya kat komen / ask.fm 

kitaorang pegi selama 4 hari 3 malam . sekejap je rasa . nak lagi nak lagi . :))))) sebelum pegi ni bnyak la pesiapan dilakukan. di situ aku belajar basuh ayam . well, kitaorang buat bbq . sedap uoallllssss . rinnduuu rinduuu ahh ahh :') tukang gaul ayam pun aku . wahh . bangga bila ingat balik *sapu air mata  ^____^ dah. jom sambung 

SELASA  |  23sept
pagi tu belajar macam biasa . lepas rehat(1040) kitaorang tak masuk kelas , pegi bilik kaunseling tolong tolong buat persiapan akhir . mula2 aku,zatul,iqa pegi basuh gelas pinggan cawan mangkuk errr... gelas dgn pinggan je sbnrnya . ya Allah, rajinnya aku :') lepastu aku tgk capiex yg bajet kreatif hoho tgh buat banner . aku yang prasan berseni ni terlompat lompat kegirangan nk tlg warna <3 tapiiii aku gi teman iqa ambik rempah ratus utk ayam . masa tu lah aku gi gaul ayam  ya Allah susahya nak cite satu2 . dah skip

lepas siap semua benda alah tu aku gi kat astaka tlg mencurahkan bakat . bakat la sangat . mula2 tu aku kaler la . lpstu bosan aku conteng . mula2 comel je contengan aku . skali cat tumpah tak tentu fasal, aku gaul2kan lah. geram kan . last last hodoh . eeee....  :(<= sedih

masa ni ada masalah sikit . malas nak citer. huhu . biarlah rahsia .  dok ingat nok kabo, alyza najwa rosakkan baju uniform aku . habis kena cat . takpe . aku tak marah . aku kan baik<3 . macam mana agaknya baju tu skarang . aku nak basuh ptg tu jugak sbnrnya tapi aku ni kan bdk rajin. dah malas ar nk tnjuk sisi tak elok . nnti takde org berkenan kat aku . haha.... pukul 4 ke brapa aku lupa ya Allah knape dgn otak aku ni lembab sangat . aku sedihh dah la exam nak dekat :''''''''( TTT_TTT lpstu bertolak lah kitaorang ke hutan lipur Chemerong, Ulu Dungun, Dungun :Dyeayyyyyy


bas bergerak bergerak yeayy sampai !! :D masa tu kitaorang terus turun dari bas sbb nak kejar solat asar . semua barang tinggal je dlm bas. aku mmng tak sempat nk kejar la . hmmm terlepas sudah . so aku qada' je lah . lps siap solat, pegi lah ambik barang2 .lpstu gi dengar penerangan . kemudian barbeque time .!!! :D budak laki urus pasal ayam . budak perempuan buatlah nak buat apa . sepatutnya kitaorang masak . tapi ada aadk tolong ambik alih tugas . hmmm trima kasih akak akak :) aku ni tak tahu macam mana nak tunjuk rajin. rasa macam tak diperlukan je duduk kat situ . ramai sangat yg dah bantu . last last aku cop nak jadi tukang bagi makanan mcm mak cik dema tu ha... last2 aadk jugak ambik alih . trima kasih skali lagi . mmng best gila lah malam tu . nasi goreng , ayam yang hangus tu pun boleh jadi sedap gila . telan air liur bila ingat balik . tak lupa juga sosej dua batang ehsan dari pihak aadk . cehhh . hahaha... like selori 

lepas siap semua benda alah tu, kitaorang siap2 nak tidur . eh takkk takk... sebelum tu buang buang barang yg tak penting dulu dari beg. lepastu tu baru tidur . :)  esok tu bangun bangun, mandi . esok tu pegi makan mi goreng n air kopi . kalau aku tak silap la . otak, nape lembab sangat ni :'(

RABU | 24sept

bergambar sebelum makan . jangan cari aku !!

setelah selesai makan , jadi kanak kanak riang dulu sekejap . jemput jamu gambar kanak kanak ribena yg comel comel ni  haaaa.. 

 

lepastu , kitaorang berkumpul dan panas panaskan badan di lead oleh budak ragbi skolah . mcm2 bnda baru bagi aku lah keluar . layan je... aadk naik skali dgn kitaorang .

muka eksaited nak daki gunung . hoho~~ 
  
muka muka yang berjaya takluk gunung berembun 

maka, bermula lah pendakian kitaorang . mula mula tu okey je . dekat bukit taubat tu lah aku memang taubat tak nak naik dah bukit kesayangan ramai ni . masa tu kitaorang singgah kat air terjun chemerong . ke benda nama ye ? aku pun dok tahu . tengok je lah gambar ni.

theres no word can describe nature . Segala puji bagi Allah .
awek awek cun atas batu . kau ada? hahaha 
apabenda lah af ni . ya Allah sedihnya . :''''( dah dah cukup . sambung balik

daki jalan daki daki daki berehat sambung lagi . daki daki bersama semangat yg kental walaupun masa tu rasa nak pengsan dah . tak sadokan je hati hoho...  bukit taubat memang menyentuh hati jiwa perasaan lah .  ok setelah berjam jam lamanya sampai lah kami di kem y . ya Allah, alhamdulilah . syukur :) sebelum tu kitaorang stop kat kem b sekejap . refill air . main main sungai n ikan . masa tu aku makan sambal belacan !! tak pecaya weh . bangga skejap *sapu air hidung . masa tu lapar gila makan je lah roti cik liey bagi cicah ngan sambal belacan redah je . hoho . berebut semua org nak . sape kate sambal belacan dok sedap . haha.. okay setelah itu sampai lah di kem y :)))

masa tu memang aku penat gila nak bercakap pun malas . sumpah ah . lega gila boleh letak beg sandar kat beg . dgn penerangan skit dari guide kitaorang lupa nak kenalkan. hehe. maaf maaf, kenalkan guide kitaorang, encik Khairul :) baik gila dia . best (y) .lepastu pasang khemah , pegi mandi . hoho... best weh !! air sejukkkk.... lepas mandi2 tu memang terasa lah kesegarannya setelah bermandi peluh . fuhhh fresh gila masa tu . lepas solat, aku iqa fyca n pqah buat projek gila2 . seram lah ingat balik . aaaa tak nak ingat . kenapa jadi seram . sepatutnya kelakar . dah lupakan 

malam tu masak sardin n nasi putih . walaupun simple . aku makan dgn penuh selera . punya lah susah nak hidupkan api . mcm nak give up je rasa. last2 bejaya jugerrr huhu.. nasi masak dgn tak brape sempurna . boleh makan tu kira bersyukur dah ok . sardin tu kau ingat senang ke nak masak ha?? aku ingat ye . ye lah letak je sardin atas api . siap lah. banyak ar macam tu . tak tak susah weh . sekejap rasa cam ni sekejap rasa cam tu . last2 boleh la walaupun masin skit . aku tak tahu kenapa masa taip ni air liur aku meleleh nak keluar . hahha.. maaf maaf . tu kira pertandingan la kononnya .

malam tu ingat takde ape benda dah . aku pun ngan iqa fyca kesayangan cehhh decide duk dlm khemah baring baring tidur tidur feeling feeling dgn lagu jiwang cehhh.. memang best la masa tu <3 tiba2 tahu kena berkumpul apa benda tah . tapi lambat lagi ar . masu tu ada lagi sejam nak rilek2 . org lain duk sibuk buat unggun api, buat air , masak ikan dan lain lain. malam tu kumpulan 7 6 5 tak silap aku kena terangkan balik apa yg encik Khairul ajar sepanjang pejalanan tadi . aku kumpulan 6 :)  memang best la dapat timba ilmu . semangat je aku . hoho.. apa ye aku belajar? maaflah aku malas nak kerah otak aku . lewat dah ni . aku nk buat hw sebenarnya . esok balik asrama dah .hoho.. nanti lain masa aku share :)

masa tu aku mengantuk gila dah . tahan je mata ni . lps siap tu , aku masuk khemah terus tidur. sorry la aku takde masa nak kemas2 barang mcm org lain . tiba2 tgh malam tu aku terjaga , ya Allah sejuk gila nak mati . dahlah gelap gila . sumpah takut weh. nak tgk pukul brapa jam aku gantung kat beg . haishh masalah .aku duk bergerak gerak nak cari selesa tidur . pastu aku rasa ada org suluh ke benda tah. org yg berjaga kot masa tu . okey aku senyap je la. lps tu suasana jadi diam. berdebar weh tulis benda ni. aku dgr bunyi . cuak dah aku time tu . bunyi macam haiwan je . ya Allah takut. aku rapatkan badan kat orang sebelah aku . aisyah. aku amati betul2 bunyi orang berdengkur sebenarnya . kahkahakhakahkah. tolong gelak sambil hentak2 kaki . bunyi tu datang dari khemah sebelah iaitu khemah budak lelaki. hahaha... sape ye jiran aku .hoho... 

KHAMIS | 25sept

pagi tu aku tak mandi . sejuk weh . siap2 kemas apa yang patut. makan segala benda yg ada . stretching2 sikit . betul ke eja macam tu . hentam je lah.  lepastu bergerak ke puncakkk :D

gambar sebelum bergerak . cehhh
takde keje sangatkan . jom main tenung tenung muka
ni main benda aku pun tak tahu . budak budak zaman skarang ni . tak paham aku
pendakian diteruskan. penat jangan cerita . masa ni group aku duduk kat belakang . tips la aku nak bagi , jangan duduk belakang . kalau aku, aku tak suka tau duk  belakang. bosan + cepat letih . lantak lah dia kata kumpulan ni duk depan kumpulan tu duk belakang . aku start dari atas puncak sampai ah balik memang aku duk depan . bukan dpn skali la sbb depan skali utk sesi pembelajaran . aku tak de lah jahat sangat nak kacau sesi belajar diaorang . ok cukup lah tu :) daki punya daki sampai lah aku di pokok berlubang ? 
lelaki phoenix menunjukkan bakat terpendam iaitu panjat pokok XD
i just love this photo. dont ask why .
perjalanan diteruskan.... akhirnya!!!!! sampai di puncak <3

sebelum tu kitaorang lalu kat taman bonsai . comel gila pemandangan atas ni :))))))))

nilah taman bonsai . tak sempat nak ambik gambar :/

ok jalan berpuluh minit dan akan sampai ke  puncak . fuh lega happy semua adalah :DDDD


tahniah tahniah wahhhh :D

 

hensemnya banner . haha ;)

aadk

kami<3 buruk benor muka aku


lepas duk posing2 kena turun pulak. haishhh ingatkan habis dah sesi mengeluarkan peluh . ada lagi rupanya . ye lah . kalau tak nak tido kat mane . wuuu sungai langsir, lu tunggu kami datang . yeayyyy setelah berpenat lelah .akhirnya ... kami sampa :D tapi,,,, :'( masa nak turun tu kaki aku terseliuh. menitis jugak la air mata tiga titis . tiga titis je okey . big girl dont cry . hohohahahuhu ... sakit weh . aku ingat dah okey tapi sampai ke hari ni tak okey2 . jalan okey je cuma ada part kaki aku tak boleh bergerak . semalam aku testing2 pappp . jadi patung sekejap aku . sakit weh... dgn itu aku jadi tukang urut tak diiktiraf . okey dah ar tu . sampai dah sungai langsir . yeay <3 <3

sebelum sampai tu , akan jumpa dulu ngan jeram lesung . ye ke nama dia . ahh lantakk . ya Allah memang *speechless dok tahu nok kabo nape ni . haishh haishh . sampai tu mcm biasa , pasang khemah dan masak . masak la sangat . hujan petang tu . masa tu tgh masak maggi . aku duk rilek je dlm khemah sbb ........ kau tak tahu betapa seksanya ........ malas ah nak kabo . malu . ok hujan lepastu maggi tu tak sempat masak . sbb lapar, makan je . sedih wehh :'( aku makan je la . tapi tekak aku masih tak boleh trima. benda lah makan maggi keras tu  . hhoho.. redha. lepastu makan roti + tuna pagi tadi. sedappp . ok lepastu gi jeram lesung , mandiii

best wehhhh. tapi aku mcm tak de mood je nk mandi . aku duk sekejap je dlm air. ambik wudhuk, terus aku ajak zatul balik. sembahyang2 sidai baju ape benda aku buat apa erk lepastu ? lupa. tak lama lepas semua org balik, aku gi kat khemah kumpulan sa. sa tgh goreng cekodok masa tu . aku ni menanti dgn penuh sabar . ya Allah lamanya nak masak . sambil tu merayu rayu buat muka comel cehhhh ye lah aku bukan kumpulan dia mana boleh makan yang kumpulan dia . masa tu aku tak kesah dh ahli kumpulan dia nak cakap apa . aku tgg je situ walaupun hujan . takpe demi makanan. lapar gila weh . yeayyy tak masak lagi tapi aku tak tahan dah . sa, nok dua. dok masok lagi ni . takpe takpe . wak ari je. panas ni . tak pe takpe . cepatlah saaaaaa. yeay dapat :D terus aku bawak masuk khemah . habis basah aku :'( 

dalam khemah share skit sorang . baik gak aku ni ye . hoho... masa aku masuk tu zatul buat air teh . air tu guna air sungai yg tak paanas tu okey . yang sejuk tu . tapi air dia sedap gilaaaaaaaaaaaaaaa. aku tak tahu lah kenapa. lepastu cicah dgn biskut . ya Allah sejak bila benda ni jadi sedap gila .. sedap lagi dari pizza. ehhh tipu. saya tipu je . pizza selamanya di hati . ahaha<3 ptg tu tak boleh tgk matahri terbenam sbb cuaca yg tak mengizinkan. lps selesai segala urusan , aku tidur je dlm khemah . semua org duk main kat luar . heran tak . 

 favourite place :)
tiba2 terkejut lagi . ye lah suhu kat sini lagi sejuk dari kem y ok . aku terketar ketar dah masa tu . bayang ah masa aku tidur, air hujan duk tik tok tik tok atas kaki aku . sejukkkk :'( cuba tidur balik tapi tak boleh . tiba2 sa ngan erna dtg kat khemah. aku zatul , iqa pun bangun semua . dgn kantuk keluar lah kami dari khemah dgn badan sorang2 terketar ketar . sejuk wehhh ...... sejuk gila. nak senyum ambik gmbr pun terketar ketar bibir . haha...


hai assalamualaikum :) saya di sini ingin menyambung balik entri ni setelah sebulan? entri ni terbiaar. hoho.. Happy Deepavali kepada yg menyambut :) . sekarang ni aku cuti sampai ahad ni . tu minggu last duduk  hostel . dah cukup . jom sambung :)))))

malam pun muncullll.... setiap kumpulan kena buat persembahan . kumpulan aku nyanyi . rasa macam ... bila ingat balik . yg pasti bkn kumpulan aku lah yg menang . tepuk tangan >< >< lepas selesai bnda tu bolehla nk pegi tidur ke masak ke tgk tahi bintang ke <3 <3 so, i choose to tgk tahi bintang. org lain dah lapan kali tgk aku satu pun tak dapat . okey im sad :'''''''''''( lpstu alyza najwa ajak tmn dia tgk form 4 masak maggi . aku erna sa pun gi je lah .. sian dgr cite yg diaorg tak makan dari ptg tadi lagi . aku dgn sifat simpati yg menebal haha mohon jgn pecaya tlg la kipas2 api tu suruh hidup . hoho... maka dapatlah mereka mereka makan maggi . lps siap basuh pinggan , sudu , garpu aku pun beransur pulang ke khemah dgn penuh berhati hati :)))

masuk khemah
.
.
.
.
.
.

nok tidur kat ane niii?!!!!!!! iqa fyca, piqah, aisyah dgn nyenyaknya tidur macam dalam khemah tu utk 3 org je . kat mana aku zatul sepet nak tidur? takpe sabo je lah . last last aku tidur kat bawah ahh susah nak terangkan . tolong la simpati dgn nasib aku . kesian kat aku . dah la khemah tu sondong. habis sakit badan2 :'( nak tidur pun tak tenang sekali aku gerak tak ingat dunia mesti kaki aku boleh goreng jadi kaki celup tepung cekodok . eeeewwwwww geli weh . sape sudi makan? yuckylicious . yuckssss. tapi sesedih citer aku sedih lagi zatul . hehe.. khemah aku mmng disaster . dont ask why ^_^

subuh tu mmng aku rasa malas gilaaaaaa nak bangun . ngantuk weh tidur tak nyenyak :( tapi aku gagahkan jugak diri ini sebab nak tgk matahari terbit . memang tak rugi . ya Allah rindu :')  nature is just toooooooooo dAMN BEAUTIFUL I CANT :') sapu air hidung. enjoy looking kebesaran Allah S.W.T <3 :)


 






muka baru bangun tidur `-`
fuhhh penat ambik gambar masa ni . huhu... lepastu pegi masak masak nak makan pagi . menu pagi tu roti telur bersama sardin. sedappnyaaa . aku tlg sikit2 je . tak nak la show off bakat terpendam . haha . lps siap tlg sikit sikt tu aku dan yg lain gi jeram lesung mandi . wuuu best gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. ya Allah kat mana lagi nak dapat macam tu ? gelungsur semulajadi air semulajadi semua semulajadi lah. Tuhan je yg tahu betapa seronoknya aku masa tu . pagi tu ngan ptg semalam lain tau . pagi tu kitaorg mandi kat tmpt budak laki mandi sbb time tu diaorg dah siap mandi dan tmpt tu mcm girls yg punya . we all freeeeee wuuuu . best sangat sangat sangat banyak banyak sangat . sape yg belum pegi mandi jeram lesung, anda berhak jeles . yesss. hahaha :D

lepas selesai mandi manda and so on kitaorg gerak daki balik ke puncak n turunnnnn kembali ke bawah . erk? masa turun kat kem y jumpa bdk semerdu n se ape lagi ye ? ah lantak . pejalanan diteruskan . masa nak sampai tu hujan n belaku sedikit konflik . ok tak yah citerla . hehe... masa turun bukit tu aku rasa down sangat. idk why. aku rasa nak nangis je time tu . i cant stand with all of this anymore . kawan pun aku tak tahu kat mana? i feel so alone that time and that sad tambah dgn kaki aku yg basah gila . aku  macam rasa takde kaki dah time tu . im feeling weak . asyik nak jatuh je . malunya ngan diri sendiri . sampai je kat satu tmpat ni aku gi kat iqa yg dpn skali trus aku peluk dia . im feeling weak . i need someone . huhuuu macam bnda je aku ni . drama . haha... lepas sampai tu im feeling better and better untill i knew yg duit aku lesap dah . ah shit

nak djadikan cerita purse aku hilang . aku tak nak tuduh sape2 biar tu antara dia ngan Tuhan. yg aku plaing tak boleh trima dia buang purse aku dlm tong sampah . hey dude,, kau tahu tak purse aku tu... ahhh lupakan . malas aku nak kenang . start dari situ aku hidup dalam dunia aku . berhenti makan sekejap lps tu sampai la kat sahut tercinta . balik dorm je aku buat apa ye mula2 ? lupa . hehe.. aku rindu nak minum air sungai . tetiba. ok balik je adik dorm aku pun kak ain !! kak ain!!! ya Allah bedebar aku . bendalah budak2 ni . nk dgr citer diaorg pun aku takut . masa aku dgr tu ya Allah bedebar giler rasa hati ni . terkejut aku nasib tak trauma je . biarlah aku adik dorm aku dan bdk sahut je tahu bnda ni . tak perlu aku kongsi rasanya / tu je . assalamualaikum <3

fuhhhh . lega . akhirnya siap jgk entri ni . im missing the moments and the memories :') goodnight pretty and handsome . bye <3



all pictures are belong to IQA FYCA . thanks to her . 

Saturday, 13 September 2014

KEM TEMBILA -PHOENIX-

hi and assalamualaikum

aku dah pulang setelAH berhiatus kononnya :)))) kini blog sudah berwajah baru sebab coding yang lama lesap entah ke mana . sad totally :(( takpe skin baru lebih simple tak menyemak mata memandang . tak gitu ? huhu~~~

aku tak tahu nak update pasal kem dulu atau olahraga dulu .. peninggg!!! hehe.. over. takpe update pasal dua2 tapi start dengan kem dulu

say hi to KEM TEMBILA !!!!!


hari khamis jam 1230 kurang lebih batch form two yg diberi nama PHOENIX bertolak ke kem tembila, besut menaiki bas . ayat tak leh blaaa ... bas ada tiga buah satu utk bdk lelaki satu utk bdk perempuan dan satu lagi campur . aku naik bas no 2 iaitu bas campur2 .. erkkk peliknya namaa ._.
bestla naik bas dengar surah Yaasin, Al-Mulk  hehe ;p ok dalam pada aku dah dapat position yg selesa utk melelapkan mata tiba2 ain,,,,, bangunnnnn . :(((( baru nok tido T_T ok keenapa sekejap sangat . aku dengan tak berapa nak eksaited ni turun la dari bas dgn mood nk tido  tgk tmpt pun rasa nk balikkkkkkkkkkkkkk

sampai je terus dapat arahan suruh beratur. aku dgn malasnya ikut je arahan tu . lepastu sesuka hati dia je suruh belari sentuh ni sentuh tu . aku dengan menyampah nya ikut jee .. argghh geram serabut . perut aku kosong. lapar mintak diisi :'( aku tak makan pun tengah hari tu sebab tolong zatul buat kerja  ... lepastu sesuka hati dia je bagi 20 minit utk gi solat . aku dgn terhegeh hegeh pegi ambik air sembahyang nk solat . yg sadisnya tmpat wudhuk memang terbaikk -.- dgn bersusah payah nya aku ambik air sembahyang dan masuk ke dalam surau yg kecik dan kotor.. err taklah kotor sangat cumaa cumaa.... yg pasti surau sekolah lima juta kali lebih selesa :) <3 . 

lepas sembahyang, berkumpul tengah panas ... maa,, nak balik . sumpah wa cakap air mata aku memang nak mengalir dah masa tu ;.. tak tahan wehhh :"( macam kena dera je aku rasa. hari first tu la akmal injured . so funnyyy haha.. tapi kesian kat diaa... its not good if you so kurus . take note everyone.. haha... sampai sekarang aku tak dgr khabar dia. entah hidup entah tidakk.. errr hidup2. gurau je. cuma dia tak dtg sekolah.

lepas pasang khemah dia suruh beratur memanjang dan meniarap atas tanah lepas tu merangkak bersihkan segala daun kering tak kering . the helllll . nak balikkkkkkkkk . memang sia sape nk sangat kem tembila ni sebab aku nak pegi pulau kapas bukan tembila!!! geram ni geram :"( habis baju kotor . tapi aku bukan baik sangat nak ikut arahan dia jadi alhamdulilah sayangku baju gt kamu tak kotor. :')lepas siap buat benda tah pape entah tu dia suruh beratur keliling kawasan kem tu sambil belari dan nyanyi lagu tolong kami,,, bantu kami,,, anak2 ....~~~~~ alaahhh sedihnya . sob sob ;'( 

lepastu makan petang . yeayyyy .. tak sabar. aku laparrrr . tapi sayang :( bubur kacang tawar air teh pun tak rasa air teh . takpe . aku redho *sapu air mata  lepastu kena kawad , kena ni kena tu . sudah semua tu pegi mandi ,makan , solat maghrib dan isyak + tahlil . aku pun tak tahu tahlil utk sape . masa makan malam tu aku nak cakap ni makanan dia sedapp sedapp gila la utk perut aku yg lapar masa tu . nyum nyumm cuma air je la . malam tu makan nasi putih lauk ayam masak merah  <3

malam tu ada nightwalk . nightwalk paling awesome la aku rasa. <3 haahahah <3 <3 <3 malam tu aku satu group dgn farah, hajar, syakir, azri, qayyum.meh nak cerita ni . #hahahahahahaha jgn tanya sebab apa aku ketawa . hehe... mula2 tu berdebar la jugak dua posen lepas masuk tu wuuu tak takut langsung . sumpah wa cakap. tapi aku nak cakap ni jangan bagitau sape2 eerr azri,qayyum, syakir tu kannn penakutt gilaaaaaaaaaaaaaaaa. hahahaha.... lagi2 azri dgn syakir / hahahaXD XD XD masa jalan tu duduk dalam barisan. perempuan duk bahagia depan laki duk bahagian belakang . aku duduk paling belakang . mula2 belakang aku syakir . tiba2 azri belakang aku . koya macho je diaorang semua . haha comel. hehe...  

masa nightwalk tu kitaorang nampak kubur yg seratus peratus tak real aku yakinnn aku yakinnn.. haha... lepastu jumpa hantu . tak tkut tak takut. dh la pendek gila trek tak mendebarkan langsung. huhu.. takpe pakcik2 askar dah try their best :) lepas sampai tu kami dengan selamba badak tolong menjayakan night walk tu dgn jadi hantu . haha... tak sempat nk usik wan jepa  pakcik askar suluh lampu henfon dia dan kami dgn gembiranya lintang pukang larii... hehe.. besttt terbaik laaa <3

sebelum baju bertukar rupa sebab pt!
start malam tu, kem tembila become awesome . huhu ;) hari2 seterusnya bejalan dgn baik . kena buat pt yg memang kegemaran semua . wuuu. masa tu la penyakit nak balik dtg balik . i just dont like pt . never . tapi seronok la jugak. :) lupa nak gitau . aku platun 2 <3 ada tiga platun . aku memang ditakdirkan utk dua ke apa idk la. bas pun no 2 and i like number 2 ;) masa kawad platun dua dapat nombor tiga . yeay!! :( masa kawad aku rasa nak nangis gak bila koperal karim asyik marah je. :'( platun 1 dapat no.1 platun tiga dapat no 2 . tahniah kepada platun 1 ;D

masa masak platun dua dapat no. 2 dan platun 1 masih lagi mengekalkan kejuaraan dgn merembat tempat pertama manakala platun 3 no. 3 . hahahahahaha. :p  tak ku sangka platun dua dapat tempat kedua sebab kitaorang masak last minute dan ayam tu halfcook je. mungkin tentera ni suka makan halfcook . takde sape tahu. aku tak sempat nk rasa ayam bila lelaki lelaki yg menyakitkan hati ni kebas. aku sempat rasa daging ngan ikan  je . bolehlaaa :) best la bila kenang balik time tuuu :')

ada satu lagi aktiviti yg best la jugak . nama dia cari harta karun pak harun ke benda entah. sedih tak sedih kumpulan aku dpt nombor dua sebab kesilapan yg tak dapat dielakkan telah belaku . :((( takpe redho je la.. chilll semuaaa :)) aku pun tak tahu dh nak cite pasal apa. cukup kat sini dulu lah... olahraga di entri yg seterusnya la pulak sebab aku dh penat . sebelum tu aku tulis dulu pnutup ke tembila ni . okkk :)))

muka redho makan tengah panas :)
hari last kat sana , sedihla nak tinggal kem tapi di masa yg sama tak sabar nk balik sahut . huhu.. rindu adik dorm terssayanggg la katakan . hoho.. masa hari last kita urang makan dekat padang kawad ditemani dengan matahari yg setia memancarkan cahaya kepanasannya.. huhu. terbaik la kem askar niii |_| lepastu naik bas dan betolak pulang ke sahut . di kesempatan itu aku ambik kesempatan utk tido . aku duduk depan sekali sebab budk2 lelaki dh conquer tempat belakang. tiba tiba ada dua org manusia datang duduk depan. dj bas la kononya . eeerr... pasang lagu guna pendrive zatul tiba2 keluar lagu hindustan oh damnn... haha.. masa ni kelakar gila.. wuuuu .. tak jadi nk layan kantuk tiba2 pendrive stuck dan lagu berhenti berkumandang. cehhh.. lepastu try mp3 tak jadi jugak . ookaay fineee... takpe .. selamat malam aku nk tido <3

sebelum tu aku ngan zatul bagitau kat pak cik bas tu nk berhenti kat petronas sebab aku nk gi beli2 sebab aku lapar walaupun aku baru je makan nasi ayam.. euuu sape kesah . perut aku diri aku ikut suka hati jiwa raga aku la.... ;) sebelum tu aku dh terlena dalam angan2 dah sampai lah dalam otak aku ni tiba2 keluar aiskrim cornetto . aku pun telan air liur . aku pun bukak mata sebab ingat nk beli kat petronas dgn harapan bas ni tak lepas lagi ngan petronas tu tapi sayang dah lepas bila kau nampak sri langkap ke apa entah yg membawa maksud aku dh jauh dari bandar permaisuri . huhu 

aku tak tido dh masa tu sampai la aku tgk signboard tunjuk tempat isi minyak beberapa kilometer di hadapn dan setlah dekat aku kejutkan kan zatul lepas tu tunjuk kat tempat isi minyak tu dan aku gelak segelak gelaknya sebab tempat isi minyak tu kecik sangat . tak reti nak kabo la... zatul pun dgn mamai nya cakap ha?? nape?? nape ni?? saya dok tahu nape.. huhu.. lagi la aku gelak :))) sebenarnya tak penting pun benda ni tapi aku nk cite jgk . lpstu pak cik ni berenti la kat satu kedai ni . dan akuu ngan zatul je turun . org lain duduk layan mimpi lagi time tu .. aku tgk kedai depan aku . Menjual Alat Pembinaan ? apa ni??? :( lepastu namapk kedai ni jual benda tah yg pasti ada satu peti jual air. aku nak aiskrim cornetto bukan air :(( takpe redho je. lepastu sampai sahut masuk dorm . ok tu je la kot byeeeeeee :)

#gambar2akucuridarifarahdgnkakti.farah,kaktijanganmarah<3:)))

a i n 

Monday, 4 August 2014

Salam Perantauan dari

hi :) aku kat bilik it ni. esok sambutan hari raya. sumpah tak nak pegi. harap esok aku demam . dah la aku takde baju nk pakai . aku mnalah bawak baju raya bagai2 ni-.- aku tak tahu la nk pakai baju apa :((((( aku ada baju ni tak pernah pakai dan mungkin tak akan pakai . cehhhh jadi aku ingat nk pakai esok tapiiiiii baju tuuuuu jarang gila nak matii . tak tipu ni . tengoklah aku pakai apa esok./ mohon doa aku tak gila pegi pakai kain kebangsaan dgn baju rumah + kasut sekolah. tolonggg....

aku takde baju cantik2 la . :( sedih woiii semua orang baju cantik2 vogue2 semua ...:/ ma, tahun depan nk beli sendiri baju . pelissss:(((((((((((((((((((((( tunggu ain balik dulu . ermmmmm.... apa lagi nk citer ye ... ermm ..

tadi ada benda belaku. aku harap aku tak tidur dh lepas ni . kesian kat ustaz. ya Allah bersalah gilaaaa:"( dan aku rasa ....... dgn kawan2 aku skrng. jgn tanya kenapa sebab aku pun tak reti nk bagitau. but for now i really want one true friend . aku tak mintak banyak . satu pun lebih dari cukup sbbaku sedar betapa fake nya semua org kat sekeliling aku :(( ok tu saja /. tak tahu dh nk citaape ._. nanti ada olharaga lusapermata pintar ukm2 tapi aku x dpt pun :'( nkgi jugakkkkk ok la bye2 . doakan yg terbaikutk aku . salam perantuan buat semua dari ain yg skrng ni belajar di sahut, korea. bye ::))))

#PrayForGaza
#nakmaincafeland:(

Tuesday, 29 July 2014

700 words


hi evelibadyy :)
happy eid :D

entri ni bukanlah nak bercerita pasal raya . saja je letak gambar buat tambah seri blog. wakaka :P . macam mana raya kamu kamu semua ? raya aku h a m b a r errr... taklahhh sampai hambar cuma tak semeriah masa zaman kanak kanak dulu la . jadi konklusi yang dapat saya simpulkan adalah semakin meningkat umur semakin tak meriah raya . hmmm . cukupla pasal raya. tunggu entri lain la. errr rasanya takde kot entri pasal raya coz idk what to write la. yg pasti balik kampung best jumpa sedare mare best ok tu je kot . :/ ok la tu cukuplah mukadimah yg tak macam mukadimah ni ...

700 words wtf is that... keje rumah aka homework that given by my lovely teacher SIR SI :( . i hope u know the feelings when ur teacher giv u homework during raya . ok kalau sikit2 tu takpe ni KENA CARI 700 PERKATAAN BARU SEKALI DENGAN MAKSUD DAN aku tak reti la nk kata apa , ermm macam kena listkan perkataan baru tu sama ada verb ke noun ke adjective ke ape ke . faham dok ? sekarang , u feel me ? :(((((

dah dapat homework tu ingatkan takde dah tapii tambah pulak dengan kertas kerja . omg . why sir why???
katanya sir takanak kita tidur je kat rumahhh . errr apalah sir ni :'(((( . at first aku hepi gila sebab sir tak suruh pun buat benda alah ni sedangkan kelas h kena buat . kitaorang , kelas a aku ingatkan kena cari 100 countable noun je . so aku masuk dorm and i was like , " aina, kelas saya dok kena wat pun 700 words bla2 tu . kena cari 100 countable noun JE" :D :D :D dan hari rabu tu iqa masuk kelas cakap kena buat benda alah tu and everyone was like jahsdjajfdfkhsdiugzzkihozfhsdgsauh . if u know what i means .

geram gak aku dgn iqa sebenarnya sebab g jumpa sir si n tanya kelas a kena buat ke tak . of course aku tak suka sebab aku ni malas dia tahap infinity . sumpah wa cakap sama lu buktinya nannti aku citer. so sir was like  aaaa sir lupa nak bagitau blablabla.... mungkin sir happy sangat kot masa dalam library ari tu . hehe.. best tau sir si ni . i like. walaupun bagi banyak homework . alaaa takpe la kata nk bejaya kata nak g oversea kata nak bi A + hehe  ;) 

masa dapat tahu benda tu semua orang tungkus lumus nak siapkan kat sekolah sebab nk ringakan beban skit kat rumah jadi takde la kacau raya kan. dan aku yang comel ni bertungkus lumus tidur . yes aku tidur . dah ngantuk sangat . aku tidur la . tak malunya jadi manusia .. ._. aku malu sebenarnya . ye la budak laki bapak rajin buat aku sorang je cemar martabat budak pempuan duk tidur . sorryyy. aku ingat lagi zul kata 'kekgi kita mitok duit raya ngan sir . kalu ye tanya wakpe kabo ganti duit beli pen habis dakwat' k-rul 'kalu aku dok mari lagi skolah kabo ke sir cari aku depan rumah ye' depan rumah sir is kubur .hehehe...  jepa be like '...' jepa nk wt lawok gok benornya tapi dok jadi . hahaha.. paham dok ? ke dok lawak benda aku tulis tu... huhu~~ ;p

hari tu kat whatsapp aku duk cakap pasal homwork sir ngan amir dan amir tanya aku siap x lagi . aku kata la aku tak siap (aku ingat dia tak buat lagi sebab dia takde kat sekolah haritu sebab kena gejala sakit mata -.-) aku pun tanya la dia balik . dia pun balas kata banyak dh dia buat and i be like ' ya ampun malunya aku dgn budok laki.. doh dakpe la aku nk g bla dulu ) sumpah malu . ce teka aku baru buat berapa 205 macam tu la 205/700 . ok aku ni pemalas tahap benda tah . ya  Allah semoga aku jadi lebih rajin :'( tak layak nk jadi bini orang ni . hehe .. ;p

aku tak tau la entri ni memang nak memalukan diri sendiri ke apa . tapi to adik2 dan kakak2 abang2 jangan jadi malas cam saya tau . jom kita jadi lebihhhh rajin . aku ada baca kata2 kat dorm erna iaitu malas kunci kegagalan . lebih kurang la . jadi malam ni aku nk stay up buat kerja tu bukan tengok kshowonline. err... ada dua org budak kelas h dah siap homework lepastu sir bagi enam hinggit . dua orang tu ;; zeti and aina . hhehe.. aina dormate aku . betul ke ejaan tu . hehe... ok la  bye   :'*

selamat hari raya semua  <3 ampun maaf dipinta <3 aku hanya manusia biasa <3 kekhilafan dimana-mana <3 harap di ampun jua <3 kosong-kosong ;) 

#jomtengokkampunggirlray hehehehehe akim hensem la ^,^








Sunday, 27 July 2014

New Look ! ;D

hi and Assalamualaikum :)
hari ni hari last puasa . hope ramadhan kali ni bukan yang last utk kita . . esok raya . tak yay!!!!!! semakin besar semakin tak seronok la raya. idk why . jujur la aku kata aku tak kesah pun pasal kasut tudung baju or whatever tu. ade ke takde aku tak kesah.. erkkk ye ke . benda pe tah aku tulis ni eee tak paham la .

ok aku edit blog skit2 and tadaaaa blog dah jadi makin huduh . oh im not good la main coding2 ni . :/ lepas ni nak sambung skit lagi utk blog archive.. huhu.... but now i need to do something that is not so important but it a must to do . ok la jumpa lagi di entri akan datang sebab aku ada manyaakkkk benda nak cerita . kesah tak ade org baca ke tak . hehe . goodbye :)

Saturday, 19 July 2014

Part of Atieyra's life



hi and assalamualaikum :)
hari ni aku balik hostel -.- and aku tak packing tak iron tak buat apa lagi . malas. malas everywhere .-.
aku tahu takde kaitan pun ngan tajuk . maaf maaf

hai aku nak mintak tolong manusia comel hensem tiut miut yang baca entri ni tolong tekan link ni kejap boleh HAI <3 . jangan risau bukan iklan churp churp atau apa apa yang berkaitan dengannya . tu link blog cikgu sepet (you will know if you read my old entry)

bukan apa . aku tolong promote saja . *bajet femes e u e u :P . nama dia semestinya bukan sepet . kitaorang panggil dia sepet sebab mata dia sepet . sepet sepet comel gitu . heeee ;) dia ni lawa cun gorgeous habis . i do really like everything about her . idk why la . jangan tanya . sepet, mintak maaf curi gambar awak .

Pautan kekal imej terbenam


say hi to sepet and anak dia . eh eh tipu je . aku tak tipu bila aku kata dia sepet + cun melecun habis-habisan . kan kan? jemput la ramai2 gi terjah blog dia  . untuk maklumat lebih lanjut boleh la pergi blog dia dan dari sana you will know her twitter,fb,insta haaa macam2 la . ok la bye bye :) :) :) :) :)

sepet

bye . assalamualaikum :) 
                                          
Pautan kekal imej terbenam
go visit for sepet's blog ok ? ok ? ;D